טענות הצדדים
לטענת התובע, מאחר שעזב את עבודתו הרגילה עקב מחלת אישתו ולצורך טפול בילדו, דהיינו, בנסיבות שאינן תלויות בו, ועקב מחלה, הרי שיש מקום להשלמת שכרו, לפי שכרו הרגיל בעבודה בה עבד טרם היציאה לחופשת לידה.
בסיכומיו טוען התובע, כי תשלום המתחשב בשני חודשי עבודתו החלקיים (3/19 ו-4/19) פוגע בו באופן בלתי מידתי הואיל והתובע הפסיק את עבודתו בשל מחלתה של אישתו וכן בשל הריונה המתקדם, כאשר מדובר בנסיבות שאינן תלויות בו.
בסיכומי התשובה חזר התובע על טיעוניו כי בנסיבותיו המיוחדות וההתדרדרות במחלת אישתו, עסקינן בנסיבות שאינן תלויות בו לפיכך, עומד הוא בדרישות התקנה על פיה היה על הנתבע לחשב את שכרו בהתאם לשכרו בפסגות ולא במקום העבודה בו עבד באופן חלקי.
סעיף 49(ה)(1) לחוק הביטוח הלאומי קובע כי:
"(ה)(1) עובד הזכאי לתקופת לידה והורות לפי סעיף 6(ז1) לחוק עבודת נשים, וכן עובד עצמאי שמתקיימים בו התנאים האמורים באותו סעיף, זכאי לדמי לידה בעד פרק הזמן שלרגל תקופת הלידה וההורות ולצורך הטיפול בילדו הוא אינו עובד או אינו עוסק במשלח ידו, ובתנאי שמתקיימים כל אלה:
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בטענות הצדדים ובחומר הראיות שהונח לפנינו, הגענו למסקנה כי דין תביעתו של התובע להידחות, מהנימוקים שיפורטו להלן.
ברי, כי לא התרחש אירוע כלשהו במהלך חודשי הריונה שיש בו כדי להביאנו למסקנה כי התקיימו נסיבות שאינן תלויות בצדדים ואשר גררו הפחתה בשכר, מלבד רצונו של התובע בכך.
לאור כל המקובץ, מסקנתנו הינה כי התובע לא הוכיח כי הנתבע שגה בעת עריכת תחשיב התגמול המיוחד.
סוף דבר
דין התביעה להידחות.