באשר להוכחת זכאות להחזר דמי נסיעה נפסק כי על העובד מוטל הנטל להוכיח זכאותו כאמור, לרבות מה היו הוצאותיו ומתי הוציאן בפועל (ר' דב"ע נו/ 64- 3 צדוק ויולט נ' גאולה בלדב, (פורסם בנבו, 10.9.96)].
סעיף 39 לצוו ההרחבה קובע הסדר מיטיב בנושא החזר הוצאות נסיעה בכך שאינו מגביל את גובה החזר, וכדלקמן - "על הפועלי הקבועים, העונתיים הקבועים, והזמניים יקבלו הוצאות נסיעה במלואן ממקום מגוריהם למקום העבודה ובחזרה, לפי התעריפים הרישמיים בתחבורה הציבורית."
באשר לגובה ההוצאות של התובע, אין בידינו לקבל את החישוב של האחרון שכן לא ברור מדוע בחר לתמחר את גובה הנסיעה היומית ב-13.8 ₪.
ודוק, סעיף 43 לצוו ההרחבה בענף החקלאות קובע הסדר מטיב המחייב את המעסיק להפריש מהשכר הכולל של העובד סך של 6% לטובת קרן פנסיה, מבלי להתנות את ההפרשה בתקופת המתנה בת שישה חודשים לעובדים שלא הייתה על שמם קרן פנסיה קודמת, כפי שקובע ההסכם הקבוצי וצו ההרחבה לפנסיה מקיפה.
ובאשר לאופן חישוב גמול החגים המגיע לתובע יש לפנות אל סעיף 28 לצוו ההרחבה הקובע כדקלמן: "כל עובד קבוע ועונתי קבוע יומי יקבל שכר יום עבודה רגיל בעבור חופשת חגי כדלקמן: (א) עבוד שנתי קבוע יקבל שכר 10 ימי חג בשנה....".
בנגוד לצוו ההרחבה הכללי צו הרחבה - הסכם מסגרת (שבוע העבודה, חגים, אבל(, צו ההרחבה בענף החקלאות אינו מתנה תשלום עבור יום החג בעבודה יום לפי ויום אחרי אותו אותו היום.
...
סוף דבר -
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין את הסכומים המפורטים להלן:
הוצאות דמי נסיעה – 8067 ₪.
לאור העובדה שתביעתו שלך התובע התקבלה בחלקה, הוא זכאי להוצאות משפט והשתתפות בשכ"ט עו"ד, ואולם, לאור העובדה שהתביעה שהגיש כנגד הנתבע 2 נדחתה רק בשלב הסיכומים, אנו מחליטים כי כל צד יישא בהוצאותיו.