לאחר שכב' השופט אלרון, שכתב את חוות הדעת המרכזית, הציג את עמדתו שאין להכשיר חפוש אקראי ללא כל אינדיקאציה המבססת את הטענה שהחיפוש נחוץ לצורך קיום הוראות פקודת הסמים, הוא ציין את הדברים הבאים-
"אין משמעות הדבר כי נידרש קיומו של חשד קונקריטי כי אדם פלוני נושא על גופו סם, הנלמד ממידע מודיעיני או היתנהגותי. אולם, יש להבטיח כי החיפוש יבוצע לפי אמות מידה ברורות ואחידות, אשר יעוגנו בנוהל, ויתבססו על תשתית עובדתית מינימלית המלמדת על קשר רציונלי בינן לבין נחיצות החיפוש שיבוצע לפיהן לשם קיום התכליות שנקבעו בחוק או בפקודה הרלוונטים...".
כב' השופט מינץ, שהיה בדעת מיעוט בנוגע לתוצאה האופרטיבית, הסכים לצורך בקביעת נוהל משטרתי לחיפוש בשדה תעופה, כדעתו של כב' השופט אלרון, ולמעשה המחלוקת בין הדיעות נעוצה בעיקר בשאלת פסילת הראיות שנמצאו בחיפוש על גופו של המערער, על רקע ביצוע החיפוש האקראי ללא אמות מידה ברורות.
בשאלה הבסיסית הנוגעת לענייננו, הוא ציין מפורשות כי סעיף 28(ב) בפקודת הסמים מקנה למישטרה סמכות לחפש בגופו ובכליו של אדם בשדה תעופה, גם ללא קיומו של חשד סביר.
...
בנסיבות אלה, לא מצאנו פגם בהחלטת בית המשפט קמא לחלטו.
אולם, נוכח תקופת המאסר שנקבעה למערער ובהתחשב בחשיבות רישיון הנהיגה לשיקומו של המערער בתום נשיאת מאסרו, נראה לי שיש לקצר את תקופת הפסילה ולהעמידה על שנה אחת.
סוף דבר
לו דעתי תישמע, ערעור המערער יידחה על שני חלקיו, כפוף לקיצור תקופת פסילת רישיון הנהיגה של המערער והעמדתה על שנה אחת.