מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חיפוש משטרתי בדירה: גילוי אקדח

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

אז, הודיע סמי למתלונן שברשות המישטרה מידע מודיעיני נגדו לפיו המתלונן מבצע עבירות שונות (הקשורות במכירת טלפונים ניידים וכרטיסי חיוג), וכי משכך הוא "מעוכב" וייערך חפוש בדירתו.
בית המשפט המחוזי הטעים כי אין לקבל את טענת המערער לפיה לא הופעלה אלימות כלפי המתלונן נוכח אי גילוי היתנגדות מצידו, שהרי השלושה פעלו בחבורה והקרינו "עוצמה" שבכוחה להצמית סרוב או היתנגדות.
כן קבע בית המשפט כי מן הנסיבות ניתן ללמוד, זאת בנגוד לטענתו של רוי, כי סמי אמנם נשא בעת הארוע נשק חם: על גופו של סמי נתפס אקדח ובו 15 כדורים חמישה ימים לאחר הארוע; בבוקר השוד ביקש סמי מרוי להביא אקדח והלה השיב בחיוב; בעת חלוקת השלל – שלוש דקות מתום הארוע – הבחין המערער (כך על פי עדותו) בנשק על גופו של סמי; המערער אף אישר כי סמי החזיק ברשותו את אקדחו, שכן הוא מסתובב איתו "כל היום" כנשק להגנה עצמית.
...
בהקשר זה אוסיף ואציין כי אין בידי לקבל את טענתם של המערערים לפיה חלקם באירוע היה שולי.
אין בידי לקבל את טענתו.
לבסוף, אין בידי לקבל את טענתו של אופיר לפיה בית המשפט המחוזי החמיר בעונשו מאחר שלא החזיר את הרכוש הגנוב למתלונן מבעוד מועד.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בעת שנערך החיפוש ברכב, העורר 2 ישב על כסא שהוצב בסמוך לרכב, בחניה של תחנת המישטרה, ובדרך שאינה ידועה הוציא את האקדח והתיישב עליו.
העורר 2 קם מהכסא, ואז התגלה האקדח.
בנסיבות אלו, שירות המבחן לא בא בהמלצה באשר לחלופת המעצר שנבחנה, שבמסגרתה הוצע כי העורר 1 ישהה בבית הוריו או בדירה שכורה, בפקוח אביו ושני אחיו.
...
משכך, ובשים לב גם למיקום החלופה ולמפקחים המוצעים – מצא בית המשפט כי יש לסטות מהמלצת שירות המבחן ולדחות את הבקשה לשחררו לחלופת מעצר.
בנסיבות אלו, ובשים לב לחומרת המעשים שמיוחסים לעוררים; לכך שלעורר 2 מיוחסת גם עבירה של שיבוש מהלכי משפט; וכן לעולה מהתסקירים בעניינם, לא שוכנעתי כי המקרה דנן נמנה על המקרים החריגים שבהם ישוחררו נאשמים בעבירות נשק לחלופת מעצר.
הערר נדחה אפוא.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

במועד הנ"ל או בסמוך לכך, כאשר הנאשם שהה מחוץ לדירה, נודע לו כי בקרוב עלול להתבצע חפוש משטרתי בדירה.
עוד עולה הרושם, כי הנאשם לא מגלה תלות עמוקה בשימוש בסמים, בדיקות השתן האקראיות אליהן הופנה הנאשם הצביעו על ניקיון משרידי סם. בבחינת הסיכוי לעבריינות וגורמי הסיכוי לשקמו, הנאשם ללא הרשעות קודמות, אשר היתנהלותו בעבירה נשוא דיון זה אינה משקפת את היתנהגותו הכללית.
באשר לעבירת השמדת ראיה: עפ"ג (מרכז) 29151-12-16 טולמסוב נ' מדינת ישראל – הנאשם הורשע בכך שהשליך לפח תרמילי אקדח ששמשו לירי במועדון אותו ניהל וכן לבקשת היורה ניתק את מצלמות האבטחה והסתיר את מכשיר ההקלטה.
...
עיון באסמכתאות שהובאו לעיל, מלמד כי גם במקרים בהם שיקולי השיקום מובהקים אף יותר, בית המשפט קבע כי אלה יכולים להביא להטלת עונש בתחתית מתחם הענישה או לסטייה קלה מתחתית מתחם הענישה, כך שיוטל בסופו של דבר עונש מאסר בפועל לתקופה קצרה יותר.
נוכח כל האמור לעיל ולאחר שניתן משקל רב לשיקולים האישיים, ניתן להסתפק בהטלת עונש מאסר בתחתית מתחם הענישה.
סוף דבר: לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל, אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים: 15 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו של הנאשם.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 1988 בעליון נפסק כדקלמן:

אין גם יסוד כלשהו להניח, על-פי חומר הראיות הקיים, שהמערער ביקש לחפות על אדם קרוב לו, כמו אחיו (אשר החיפוש נועד למעשה לגלות עבירה אחרת מצדו: החזקת אקדח).
אכן, על-פי הנסיבות שנתבררו, סביר להניח, כי המערער וחברתו הבחינו בשוטרים בדירה עוד בטרם ניכנסו לתוכה, וכי עצם כניסתם לדירה הייתה במטרה לנסות לסלק את הכמות הגדולה של סם שנמצאה שם. אני מודע לכך, כי השופט המכובד קמא לא קיבל את גירסתה של רותי, כי ניכנסו לדירה תוך ידיעה כי מתקיים בה חפוש משטרתי.
...
ניתן היה אולי להגיע למסקנה שונה, אילו היתנהגותו הבוטה של המערער כלפי השוטרים הייתה מתבצעת ללא סיבה סבירה כלשהיא.
אינני מוכן גם להסיק מסקנה מפלילה מעצם עלייתו של המערער לדירה גם אם אצא מההנחה, כפי שעושה חברתי המשה לנשיא, כי הוא הבחין בניידת המשטרתית.
בסיכום: לא נראה לי, כי יש בראיות שהובאו לפני בית המשפט כדי להוכיח את אשמתו של המערער מעל לכל ספק סביר, ומשום כך הייתי נותן לו להנות מספק זה, הייתי מקבל את הערעור והייתי מזכהו מהעברות המיוחסות לו. השופט מ' בייסקי: דעתי כדעת חברתי הנכבדה, משנה לנשיא, כי דין ערעור זה להידחות.
המעשה עצמו, בצרוף התנהגותו הבוטה והמסכנת אותו, אינם מותירים מקום לשום מסקנה הגיונית אחרת, אלא כי הסם היה בהחזקתו של המערער, הוא היה המעוניין בסילוקו, וכדי לאפשר לרותי להיתחמק אל המטבח, הקים את המהומה ותקף את השוטרים.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 1992 בעליון נפסק כדקלמן:

אלו עיקרי העובדות הצריכות לעניין: ביום 1.10.87, בשעות אחר הצהריים, ערכו שני שוטרים ממחלקת הבילוש של משטרת ירושלים חיפוש במכונית רנו 9, שהיא בבעלות המערער ואשר חנתה ליד חנותו של המערער ברחוב הנביאים בירושלים.
אין בכוונתנו למצות כאן את מיגוון האפשרויות הפרשניות של המונח "מקום", כי די לצורך ענייננו שנראה כלי רכב, כלי טיס או כלי שיט כ"מקום" לצורכי סעיף 144(ד) הנ"ל. ההיגיון, המצמיד את האחריות הלכאורית להימצאותו של הדבר האסור לאדם המחזיק במקום, חל במידה שווה על דירתו של אדם ועל מכוניתו.
הסנגור המלומד טען, כי העניין של מרשו נפגע מכך שלא הובא לידיעתו המידע החסוי אשר בעקבותיו נערך החיפוש ונתגלה האקדח.
...
אמת המידה שעל פיה נבחנת השאלה היא, כידוע, זו המובאת בסעיף 45 סיפא לפקודת הראיות [נוסח חדש], ולא מצאנו, כי בית המשפט שגה במסקנתו בכל הנוגע ליישומה של אמת המידה האמורה.
סוף דבר, לא ראינו מקום להתערב במסקנתו של בית המשפט קמא, אשר הרשיע את המערער בעבירה על סעיף 144(א) לחוק העונשין.
הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו