אשר לטענות לדחיית הבקשה לאישור על הסף או טענות נגד התאמת התובענה להתברר כייצוגית, נטען כדלהלן:
המשיבים טוענים לחוסר ניקיון כפיים, חוסר תום לב ושימוש לרעה בהליכי משפט מצד המבקשת, שכן לא גילתה לבית המשפט פרטים עובדתיים ולא פירטה את תמונת הדברים המלאה; הגישה היתנגדות דומה לבית הדין האיזורי כך שנוצרה כפילות הליכים, וכל זאת רק לצורך איתור מותב "אוהד"; העדיפה לא להסתפק בהתנגדות בבית הדין האיזורי, שכן שם לא הייתה זוכה בגמול ושכר טירחה, להבדיל מהגשת תובענה ייצוגית.
כך למשל, ומבלי לקבוע מסמרות, לא הייתה מניעה, כי המשיבים היו נעתרים לבקשת המבקשת ומגישים, אם לעיני בית המשפט בלבד ואם לאו, דוגמאות לכתבי התחייבות של לקוחות אחרים מחברי הקבוצה, תוך השחרת שמותיהם באופן אשר אינו פוגם בחיסיון עורך-דין - לקוח, אולם, המשיבים לא פעלו כן. ניתן גם לפנות לכל אחד מחברי הקבוצה כדי לבקש את אישורו להסיר את החיסיון האמור, אולם המשיבים לא הציעו לעשות כן; בדומה, המשיבים טוענים, כי הם מוגבלים ביכולתם לפנות לחברי הקבוצה, בהשוואה לעוסק שאינו עורך דין, שכן אלו מיוצגים על ידי ב"כ התובע הייצוגי (סעיף 25(א) לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו-1986), ובכך זכויותיהם נפגעות.
בנוסף, המשיבים עצמם טענו בפני בית הדין לעבודה (סעיף 36 לנספח 12 לסיכומים מטעם המבקשת) כי חברי הקבוצה מצויים במצוקות ובקשיים ממשיים, כלכליים, שפתיים ואחרים, ובלשונם:
"יעילותה של התובענה הייצוגית במקרה זה והגינותה נובעת, בין השאר, ממאפייני האוכלוסיה של עובדים נשוא בקשה זאת. התופעה של הפרת זכויות עובדי קבלן ובתוכם עובדי ניקיון ושמירה, היא תופעה נרחבת ולמרות זאת שיעור קטן מאוד מעובדי הקבלן מתלונן על הפרות אלו. שיעור מיזערי של עובדי קבלן מגיע לשלב בו הוא תובע את זכויותיו. העובדה שעובדי הקבלן אינם תובעים בסופו של דבר לא נובעת מפתרון בעייתם או מוויתור כלשהוא על זכויותיהם (גם אילמלא מדובר היה בזכויות קוגנטיות), אלא מחששם לפרנסתם ובהיותם עסוקים במלחמת הקיום ולא במאבקם משפטיים. גם כאשר מגיש תובע בודד את תביעתו יש לו קושי עצום לעמוד, בודד ומוחלש, אשר לעתים קרובות ניתקל בקשיי פרנסה, היסתגלות, שפה ותרבות, בפני מעביד רב עוצמה המפעיל עורכי דין מנוסים המקבלים שכר רב על עמלם...". [הדגשות הוספו].
דרישה זו נועדה לפטור את העוסק מאחריות במקרים של זוטי דברים (ע"א 4333/11 סלומון נ' גורי יבוא והפצה בע"מ, מיום 12.03.2014).
...
כן סבורני, כי הראיות שהגישה המבקשת, כאשר ראיות ועדויות קריטיות מטעם המשיבים, המצויות ברשותם או בהישג ידם, לא הוגשו באופן אשר בא בעוכרם (ע"א 1986/92 מדינת ישראל נ' פואד סעד קנג' אבו סאלח, מיום 25.8.1996, עמוד 509), מבססות אפשרות סבירה שהתובענה הייצוגית תוכרע לטובת הקבוצה.
סוף דבר
מהטעמים האמורים עד כאן, בקשת האישור מתקבלת, בהתאם למפורט להלן:
עילות התובענה בגינן מאושרת הגשת תובענה ייצוגית: הטעיה (סעיף 15), עושק (סעיף 18), חוסר תום לב (סעיפים 12 ו-39) וכי החוזה פסול (סעיף 30) לפי חוק החוזים; סעיפים 2 ו-3 לחוק הגנת הצרכן; הפרת חובה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין של הוראות סעיף 43 לחוק לשכת עורכי הדין וסעיף 14 לכללי האתיקה; ועשיית עושר שלא במשפט.
המשיבים ישלמו למבקשת הוצאות בסך 10,000 ₪, בין היתר בגין הכנת המכתבים ומשלוחם, ולב"כ המבקשת שכר טרחה בגין טיפולם בתובענה עד לשלב זה, בסך של 46,800 ₪, תוך 30 ימים מהיום.