החילוט שבוצע מכוח סעיף 297 לחוק העונשין, אינו מיפרט מנגנון מובנה להגנה על זכויות צדדים שלישיים בכספי החילוט, להבדיל מחוק איסור הלבנת הון, או פקודת סדר הדין הפלילי.
משמעות החילוט
בחקיקה מתחום דיני עונשין, ניתן למצוא הוראות שונות הנוגעות לחילוט, כך למשל, סעיפים 42-39 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969; סעיפים 36א-36ט לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973, בדבר חילוט שכר עבירה מעסקת סמים וחילוט רכוש שהושג בעבירה של עיסקת סמים; סעיף 22-21 לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000, שעניינם בחילוט רכוש הקשור לעבירה על החוק; חוק מאבק בארגוני פשיעה, התשס"ג-2003; חוק חילוט רווחים הפרסומים שעניינם עבירות, התשס"ה-2005; סעיפים 129 (עבירות על ביטחון המדינה), 235-234 (משחקים אסורים והימורים), 297 (שוחד) ו – 377ד-377ה (סחר בבני אדם) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
...
בנוסף, הסתמכותו של כהן על הציטוט האמור לוקה בחסר שכן, בהמשך דבריו האמורים לעיל, מדגיש פרופ' פרידמן כי: "במקרים קיצוניים ניתן לעורר את השאלה אם זכות התובע לא תישלל מחמת אי-חוקיות. אנו סבורים כי לשאלה זו יש להשיב בשלילה. פקודת הנזיקין מכירה בזכותו של מעוול להשתתפות, וזכות זו לא סוייגה אפילו במקרים בהם היה דופי חמור בהתנהגות התובע. הוראת סעיף 31 לחוק החוזים מצביעה, אף היא, על מגמה לצמצם את תחולת הכלל לפיו "מעילה בת עוולה לא תצמח זכות תביעה". מובן שבמקרים שבהם נחתכות זכויות הצדדים לאור עקרון האשם ישא הצד שאשמתו חמורה מאשמת חברו במרבית הנטל ואולי אף בכולו.
לפיכך, המסקנה המתבקשת היא כי כהן היה ער לכך, בעת מתן גזר הדין ובעת הסכמתו להסדר הטיעון, כי תלויה ועומדת נגדו תביעה אזרחית מצד חברת החשמל וחרף זאת, הוא הסכים להסדר הטיעון.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת.