ב"בקשה" עותרת המבקשת "לכוף על המשיבים (1–2, י.פ), בקנס או במאסר, לציית לפסק דינו של בית המשפט העליון הנכבד מיום 3.5.2016 בע"א 6182/14 (להלן "פסק הדין"), בו נקבע כי עליהם להמציא למבקשת בתוך 14 יום מיום מתן פסק הדין הנ"ל חשבונית מס בגין עסקה שבוצעה עם ממושה של ערבות בנקאית – מימוש אשר נקבע כי היוה עסקה במקרקעין החייבת בתשלום מע"מ – והכל כפי שיפורט להלן".
אם בחינה זו תוביל למסקנה כי אין בידי התובעת לנכות את המע"מ הנכלל בחשבונית המס, אם וכאשר תוצא לה, כמס תשומות, יוציא מנהל מע"מ שומה בהתאם לסעיף 77 לחוק מע"מ, אשר בעקבותיה תוכל התובעת לנקוט בדרך של השגה וערעור.
ב"פסק הדין" כתבתי בין השאר:
"החלטת בית המשפט המאפשרת את חילוט הערבות הבנקאית ניתנה ביום 23/7/2003.
...
בתום הדיון, והיות והייתה מחלוקת בין הצדדים אם החברה עדיין פעילה, באם לאו, החלטתי לקיים דיון נוסף ולהזמין אליו את רואה החשבון של החברה, רו"ח יששכר פינפטר.
מכאן עברתי לדון בטענה נוספת של "שיהוי ומניעות".
סברתי שיש לדחות את התביעה "מחמת שיהוי".
ב"פסק הדין", מפורטים מכתבי פנייה של דרישת אינבסטלום, לקבלת חשבונית מס – מאז חודש נובמבר 2003 - אשר נענו בסירוב של ספריית יפת.
התוצאה היא שהצרכן הסופי הוא שנושא במלוא נטל המס בגובה הערך המוסף של כל היצרנים שהשתתפו ביצורו של המצרך הנרכש על-ידו, כתוספת להוצאה שהוציא לצריכתו הפרטית (ראו למשל ע"א 364/81 מנהל אגף המכס והבלו נ' "אתא" חברה לטקסטיל בע"מ ואח' פ"ד לז(2) עמ' 744).
טענת "ספריית יפת" לדחיית התביעה מחמת שיהוי, עקב הגשתה בסמוך למועד ההתיישנות, התקבלה על ידי בית המשפט המחוזי ושונתה על ידי בית המשפט העליון אשר חייב את "ספריית יפת" בהוצאת "חשבונית מס".
בפסק הדין אישר בית המשפט העליון את קביעת בית המשפט המחוזי, שמדובר ב"עסקת מקרקעין"; שהתמורה עבורה שולמה על ידי "אינבסטלום" ל"ספריית יפת", באמצעות מימוש "הערבות הבנקאית" ושהיא כללה את המע"מ.
משמעות הדבר, הכרה בזכותה של "אינבסטלום" שמנהל מע"מ יבחן את זכאותה ליהנות מזיכוי/ניכוי "מס תשומות".
הנזק הנטען שייגרם למדינת ישראל/מע"מ יהיה זהה לחלוטין בין אם "אינבסטלום" תזכה ליהנות מזיכוי/ניכוי "מס תשומות" מכוח "חשבונית מס" ובין אם היא תזכה לכך מכוח פסקי הדין שניתנו על ידי בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון
קרי, גם אם הייתה אפשרות אובייקטיבית להוצאתה עתה של "חשבונית המס על ידי "ספריית יפת"; וגם אם הייתה נמצאת עילה כלשהי לכפות עתה על **** לונדנר את הוצאת "חשבונית מס" בשם "ספריית יפת", התוצאה היא זהה.
סוף דבר
אני דוחה את הבקשה למתן צווים כלשהם על פי "פקודת בזיון בית משפט".
ב"בקשה למחיקת התביעה על הסף" וב"כתב ההגנה" שהוגשו על ידי מדינת ישראל/מע"מ, נאמר:
"אם וכאשר תוגש על ידי התובעת חשבונית מס לשם ניכוי כמס תשומות של המע"מ הגלום בה, יבחן מנהל מע"מ את הזכאות לניכוי מס תשומות על פי הוראות חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן:"חוק מע"מ").