התובעת טענה כי לא כובדו הוראות קבע בעקבות המידע אצל חברת שירות נתוני האשראי, אולם לא הציגה ולו מיסמך אחד לרפואה בהקשר זה.
אציין, כי טענות התובעת בהקשר זה, היו רחוקות מכל היגיון, מרחק מזרח ממערב; על מנת שיוגבל השמוש בכרטיס אשראי, על אדם להיות חייב מוגבל באמצעים או חייב המישתמט מחובו לפי חוק ההוצאה לפועל, על מנת שתוטלנה הגבלות לפי סעיף 66 א' לחוק ההוצאה לפועל התש"ם 1980, או במקרי קיצון של חידלות פרעון, ובמקרה זה אף לא ננקט כל הליך.
...
והנתבעת לא פעלה בזמן הראוי בהקשר זה; התובעת מפנה לכך כי היא פנתה בחודש ספטמבר 2013, ארבעה חודשים לאחר מכתב סגירת התיק, על מנת שיוסר הרישום הלא נכון אצל חברת נתוני האשראי, לשלוח מכתב התראה בסוף אוקטובר 2013, והתשובה על הסרת המידע הייתה בסוף חודש נובמבר 2013 (סעיפים 33-36 לסיכומי התובעת), בעוד הנתבעת לא העלתה כל גרסה בהקשר זה. אני קובע כי הפעולה להסרת הרישום הלקוי הייתה בחודשים אוקטובר-נובמבר 2013 (מועד מדויק לא הוכח), בעוד כבר במאי 2013 ידעה הנתבעת על היעדר הדיוק ברישום לפי חוק שירות נתוני אשראי.
בהקשר זה, סבורני כי התובעת לא קיימה את חובת הקטנת הנזק, וברי כי ככל שיכלה לצמצם נזקיה לסך של 8,000 ש"ח (תשלום הדרישה תחת מחאה והגשת תובענה על הסכום אשר שולם, לאחר מכן), הרי שאין לשעות לתובענה נטולת הפרופורציה לחלוטין – ומן הראוי להחיל מפתח זהה גם על שאלת הנזק הממוני בהקשר של שכר טרחת עו"ד. (לעניין חובת הקטנת הנזק ונטל ההוכחה בהקשר זה, ראה ע"א 252/86 גולדפרב נ' כלל חב' לביטוח בע"מ, פ"ד מה (4) 45, בעמ' 52).
אני אומד את עוגמת הנפש הטרחה ואי הנוחות אשר נגרמו לתובעת, בשיעור של 6,000 ש"ח.
סוף דבר: אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך 8,400 ש"ח. לסכום הנ"ל ייווספו אגרות (לפי חלק יחסי) בסך 800 ש"ח ושכ"ט עו"ד בסך 1,000 ש"ח.
ייאמר כי ער אני לכך כי התובעת שילמה סכום ניכר יותר בגין אגרות המשפט, אולם לגישתי אין הצדקה לחייב הנתבעת בתשלום אגרות אשר הגעתי לכלל מסקנה כי שולמו בשל העלאת והצבת דרישה מופרזת בעליל.