שנית, הכרזת חייב כחייב מוגבל באמצעים, הנעשית עפ"י רוב לבקשתו, בהתאם להוראות סע' 69ג לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 פעולה הגוררת עמה איחוד תיקיו (ככל שיש לו מספר תיקי הוצל"פ) עפ"י הוראת סע' 69ו לחוק ההוצאה לפועל, אין מטרתה להגן עליו מפני מימוש נכסיו!
תכליתו של תיק האיחוד, הנפתח על יסודה של הכרזת חייב כמוגבל באמצעים (והנקרא "איחוד כפוי") הנה למנוע מצב של ריבוי הליכים ובקשות במספר תיקים, לעיתים במספר לשכות הוצל"פ, באופן שלא יאפשר לחייב לשלם את חובותיו לכלל נושיו מצד אחד, יטיל עליו הגבלות אשר לא תאפשרנה לו להגדיל התחייבויותיו וחובותיו (הגבלת כרטיס אשראי, הגבלת בנק ישראל) או להיתחמק כליל מתשלום חובותיו (הגבלת יציאה מן הארץ) מהצד השני, לחסוך למערכת ההוצאה לפועל ולרשמיה העמוסים ממילא זמן יקר הכרוך בטיפול ובמתן החלטות בבקשות המוגשות הן ע"י הזוכים הרבים והן ע"י החייב בתיקיו הרבים, מהצד השלישי.
...
אין כל מחלוקת שעל חייבים לשלם חובותיהם ואין לאפשר להם להתחמק מכך; תפקידו של רשם ההוצאה לפועל לקדם הליכי גביית החוב הפסוק, וזאת בראש ובראשונה.
התוצאה היא כי אני מקבלת את בקשת רשות הערעור, וכן את הערעור, ומורה כי כונסת הנכסים מטעמו של המשיב 1 לא תוכל לפעול למימוש נכס המבקש, וזאת כל עוד הוא עומד בהסדר התשלומים עם המשיב 1.
אין בכך כדי למנוע מהמשיב 2 מלעתור בכל בקשה שימצא לנכון, במסגרתו של תיק האיחוד, המתנהל כנגד המבקש, לצורך מימוש הנכס, ובהעדר הצדקה של ממש, משפטית או פרקטית, אני סבורה שיש לאפשר מימוש הנכס, על כל המורכבות המשפטית שיש בדבר.