חרף האמור לעיל, כלל יסוד הוא כי על אסיר לרצות את מלוא תקופת המאסר שהוטלה עליו ולא עומדת לו זכות קנויה שמאסרו יקוצר והוא יזכה לשיחרור מוקדם אלא עליו לשכנע את הועדה שהוא ראוי לשיחרור וששחרורו לא יסכן את שלום הציבור כפי שנקבע בסעיפים 3 ו- 9 לחוק (ראה החלטתו של כב' השופט שוהם ברע"ב 5663/12 פלוני נ' היועמ"ש, ניתנה ביום 23.8.12, סעיף 13 להחלטה וסעיף 41(ג) בעמ' 23 לפסק דינו של כב' השופט מלצר בבג"צ 6067/11 הנ"ל והפסיקה המצוטטת שם).
בדו"ח גורמי הטיפול מיום 22.8.11 (נספח ד' 3 לעתירה) נכתב כי המשיב
"דוחה בתוקף את סעיף האישום שבו הורשע בגין ניסיון לרצח, לוקח אחריות חלקית ביחס לעבירות בכך כי הוא מודה שהיה שותף לתהליך התיכנון של המעשים ולקח חלק בקשירת קשר לבצוע פשע, אך גורס כי הוא זה שניסה לעצור בעד שותפיו לעבירת מלבצע את המעשים. אינו רואה עצמו כאדם אשר פעל מתוך מניעים פוליטיים-אידיולוגיים, אלא כמי שפעל מתוך רצון להגיב באופן מעשי אל מול אוזלת היד שחש מצד המדינה לנוכח ריבוי מעשי הטרור באותה תקופה שבה פעל... אינו פונה מיוזמתו לגורמי הטיפל בכלא, מתוך כך שלא חש צורך בקבלת סיוע סוצאלי. אך כשנקרא לשיחות משתף פעולה באופן מלא. אינו נמצא בסבב חופשות אך, יצא למספר חופשות חריגות בשל אירועים משפחתיים. ההתרשמות הנה מאסיר מאורגן, וורבלי, המשתף פעולה עם עו"ס האגף כשנתבקש לכך".
בדו"ח גורמי הטיפול מיום 7.11.12 (נספח ד' 4 לעתירה) נכתב כי "בתאריך 22.10.2012 פנה האסיר ובקש לשלב טפול עו"ס כלא בשילוב עו"ס קהילה, וזאת בשל הקושי הטכני לנהל שיחות עם עו"ס הקהילה. הוסבר לו כי לא ניתן לקיים טפול פרטני ע"י שני מטפלים שונים והוצע לו לבחור בין השניים. האסיר ביקש להתייעץ עם עו"ס הקהילה. בתאריך 01.11.2012 החליט להתחיל טפול ע"י עו"ס כלא. עד כה התנהלו שתי שיחות. נמצא בשלבי הכרות ובניית אמון".
בדו"ח גורמי הטיפול מיום 17.1.13 שהוגש לועדה שהחלטתה היא נושא העתירה נכתב כי המשיב "מאז תאריך 08.11.2012 נמצא בשיחות פרטניות עם עו"ס האגף. לאורך כל תקופה מביע מוטיבציה לטפול ומתמיד להגיע לשיחות. אמנם במפגשים הראשונים התקשה להפתח, אך, בהמשך, נראה כי אסף את עצמו וכיום מצליח להעמיק בהליך הטיפולי. בשל תקופת הטיפול הקצרה מבין את הצורך בהמשך טפול ומביע מוטיבציה להמשיך את התהליך שהחל בין כותלי ב/ס".
מהדו"חות הנ"ל עולה שהמשיב נמצא בשלב התחלתי בלבד של גורמי הטיפול בכלא ואין בהם תימוכין לטענת ב"כ המשיב לפיהם שב"ס אינו ערוך להמשיך בטיפול במשיב וכי המשיב מיצה את הליכי הטיפול בשב"ס.
גם אם מדובר בטיפול באמצעות שיחות עם העו"ס אין בכך כדי להעיד על מיצוי ההליך הטיפולי שכן גם תוכנית רש"א כוללת שיחה טיפולית שבועית ע"י עו"ס ושיחות עדוד וחיזוק ע"י הרב רונסקי במשך שנתיים.
על תוכן ההליך הטיפולי שעובר המשיב בשב"ס והתועלת שהוא מפיק ממנו ניתן ללמוד מדברי המשיב בתשובותיו לשאלות חברי הועדה שהחלטתה היא נושא העתירה כדלקמן:
"היו לפני שנים פניות לשב"ס בענין ההליך הטיפולי והם אמרו שאין להם מה לעשות איתנו. האמת היא שיצאתי פעם שעברה התאכזבתי, באופן טבעי אני רוצה ללכת הביתה, אבל האמת היא שקרה לי משהו טוב בשלושה החודשים האלה. אני חייב להודות לסופה העו"סית בכלא, ניפגשנו כל שבוע, לפעמים פעמיים בשבוע, חוץ מקשר שיש לנו בקטע של התמיכה שאני עושה לאסירים באגף ובשבילי זה היה טוב כי אני חושב שלא קלטתי עד כמה אני מכווץ וסגור כבר הרבה מאוד זמן וככה דרך השיחות איתה התחילו להפתח הרבה דברים וזה נתן לי כיוון טוב, וזה גם היתחבר לי עם מי שדברתי עם אבי, וגם אבי היה כל הזמן בקשר, אני מרגיש שזה עשה לי הכנה טובה כדי להגיע לאבי ולהתחיל לעבוד... התחלנו לעבוד על הדרך שבה אני חי ואיך הרגשות והשכל וכל הדברים האלה עובדים כדי לראות באיזה מצב הייתי לפני הפיגוע. זה היה הכנה ואלה הדברים שהתחלנו... אנו נגענו בעיקר באישיות שלי, איך אני בעצם מתגלגל ומגיע למקום כזה, כאשר מבחינה אידיאולוגית אני שם בדיוק. אני באתי ממקום אחר, מעולם לא הייתי מזוהה בימין הקיצוני. אני מסתכל אחורה והגיבנת הזאת מפריעה לי כי לא הייתי שם, אף פעם לא הייתי בנקודה הזאת. אף פעם לא נעצרתי, לא הייתי בהפגנות, זה לא המקום שלי בכלל. פשוט התחלנו להיכנס לנושא הזה כדי לראות איך אני ניכנס לשם".
(ראה עמ' 8-7 לפרוטוקול הדיון בועדה).
...
לאור כל האמור לעיל, אין בתוכנית רש"א כדי לאיין את מסוכנותו של המשיב ולהוכיח סיכויי שיקום ללא מיצוי, או למצער, ללא התקדמות משמעותית בהליכי הטיפול בכלא, תוך בחינת התנהגותו במהלך חופשותיו.
איננו מקבלים את טענת האפליה שהעלה ב"כ המשיב בין המשיב לבין ירדן מורג, ששוחרר על תנאי ביום 4.11.09 ממאסר למשך 12 שנים שהוטל עליו בגין מעשיו יחד עם המשיב ושלמה דביר, למרות שהורשע גם בעבירות בנשק נוספות ולמרות מידע חסוי שהוצג בפני הוועדה שהורתה על שחרורו שכן קיים שוני משמעותי בין חלקו של מורג בביצוע המעשים לבין חלקו של המשיב כמתואר בפסקי הדין שדנו בעניינם וקיים שוני בכל הקשור ללקיחת אחריות מצידו של מורג על מעשיו.
לאור כל האמור לעיל, ומבלי צורך לדון בטענות באשר לתחולתו של סעיף 10(א) לחוק על המשיב, אנו מקבלים את העתירה ומבטלים את שחרורו של המשיב על תנאי שכן החלטת הוועדה נושא העתירה, שהורתה על שחרור המשיב בתנאי תוכנית רש"א בטרם השלים הליך טיפולי בכלא, לוקה בחוסר סבירות שמצדיקה התערבות ערכאה שיפוטית.