עקרי התובענה ותמצית טענות הצדדים
זוהי תובענה בה עותרת התובעת לחייב הנתבע להשיב לה סכומי כסף אשר נמשכו מחשבון בנק אותו היא מנהלת אצל הנתבע באמצעות כרטיס אשראי בו נעשה שימוש במכשיר בנק אוטומאטי (ATM.
סעיף 5 לחוק כרטיסי חיוב קבע מנגנון בן שני שלבים לקביעת האחריות לנשיאה בחיובים שנעשו עקב שימוש לרעה בכרטיס חיוב.
לעניינו, קובע סעיף 5 (ד), כי הגבלת האחריות על הלקוח לא תחול, בין היתר, אם "הלקוח מסר את כרטיס החיוב לאדם אחר, למעט מסירה בנסיבות סבירות למטרת שמירה בלבד, ואולם הלקוח לא יהיה אחראי לשימוש לרעה שנעשה אחרי שכרטיס החיוב שנימסר לאדם אחר, אבד לאותו אדם או נגנב ממנו; לענין זה, מסירת כרטיס החיוב יחד עם הצופן לא תיחשב כמסירה בנסיבות סבירות" או שהשימוש בכרטיס נעשה בידיעת הלקוח, קרי התובעת.
...
עוד יש לציין, כי חרף הרגלי הצריכה בחשבון, כמפורט לעיל, קבלת טענת התובעת מביא למסקנה, כי בכל אותו פרק זמן מיום 7.2.2020 ועד יום 17.2.2020 לא נדרשה התובעת למשוך כל סכום הכסף.
בהינתן האמור, דין טענה זו של התובעת להידחות.
סיכום ומסקנות
לפני סיכום אציין, כי לא ראיתי להתייחס לגופן של טענות אחרות מטעם הצדדים, בשים לב לתוצאה, כגון הטענה כי התובעת יכלה להביא צילומים מביתה המצביעים על "אי יציאת" הבן מהבית במועדים הרלוונטיים, ולשאלת המגורים שלו בבית התובעת, כמו גם לטענת הנתבע בדבר עברו הפלילי של הבן והשפעתו של זה, אם בכלל, על תובענה זו.
במקובץ האמור – דין תובענת התובעת להידחות, וכך אני מורה.