בפרק ההגדרות צוין כי לקונה (פטקין) ידוע שיש בדירה שוכרים אשר אינם משלמים דמי שכירות, אינם מפנים את הדירה, וכי הקונה רשאי לנקוט בכל אמצעי לפינוי הדירה ו/או לגביית חוב השכירות, אשר יועבר אליו, וכי החל מחודש נובמבר ישלם הקונה במקום המוכר את תשלומי המשכנתא השוטפים והם יהיו חלק מתשלומי המכר (סעיף 1.2 להסכם).
אלי טען כי הסכם המכר הנו פקטבי ומזויף, כי אביו המנוח לא היה כשיר לחתום על כל מיסמך כזה או אחר בשל מצבו הבריאותי, כי ייפוי הכוח הבלתי חוזר שנעשה על ידי נוטריון חורי היה מיועד לרישום הדירה על שם ההורים המנוחים בלבד, כי כספי המשכנתא שהועברו לחשבון ההורים הועברו במזומן לידי רעיסה, כי המסמכים שהציגה רעיסה בקשר לחובות שלו כלפיה אינם רלוואנטיים לתביעה, כי לא היה חייב לרעיסה כספים בגין עיסקאות עבר בינם, ולבטח שאלה לא קוזזו במסגרת הסכם מכר הדירה.
אף על פי שאין מדובר בעסקת מכר דירה "קלסית", הרי שמטרת העסקה וגיבושה נושא היגיון רב, כדלקמן: "העדה, גב' ר. טרכטמן: בשביל להרויח ריבית, נו, ריבית, הרווחתי ריבית על הכסף. עו"ד ש: עבדי: כן, נו? ת: עכשיו, אלי ידע שאני לוקחת הלוואות, מושכת אותן, התנאי שלו היה במזומן, ואיך שמשכתי במזומן הוא עמד על יד הבנק, חתם לי, יש כל המסמכים מצורפים. באתי לאלי והתנאי היה לא רק לי, לכולם, שחודש חודשיים מראש צריכים להודיע לו שיחזיר את הכסף. באתי אליו אמרתי לו אלי, אני רוצה לקנות דירה, אני צריכה 300 אלף שקל, אני מזהירה אותך חודשיים מראש. אלי אמר לי שעכשיו הכסף או אין לו או שהם עובדים, חבל למשוך אותם, בואי נעשה אחרת. תקני את את הדירה של ההורים שלי, נזמין שמאי, בכמה ששמאי יעריך את הדירה אני מקזז לך 300 אלף שקל. מקזז, זה כסף שלי, זה לא שאני קבלתי מאלי מתנה. ומה שיישאר אני צריכה להוסיף. התנאי היחיד שלו שהוא ישלם את השכירות וההורים גרים בדירה עד סוף החיים שלהם." (עמ' 67, ש' 17-29, פרוט' מיום 08.03.2022, הדגשות אינן במקור - א.א.).
...
וזאת כדלקמן:
התובע ישלם לרעיסה הוצאות משפט בסך של 20,000 ₪.
התובע ישלם לבנק סך של 10,000 ₪ עבור הוצאות משפט ואני מפנה לפרוטוקול הדיון מיום 14.09.2021: "הבהרתי בדיון קדם המשפט הקודם ואני מבהירה כעת כי לטעמי בנק ירושלים אינו צריך להישאר כנתבע בתיק. ככל שסבור ב"כ התובע אחרת, זכותו לעשות כן, אלא שאני מבקש להפנות את תשומת ליבו שאם בסוף ההליך יתרשם שלא היה מקום לצירוף הבנק, הוא יחויב בהוצאות. ככל שב"כ התובע יחליט למחוק את בנק ירושלים, עליו לעשות כן תוך 14 יום מהיום."
התובע ישלם לפטקין סך של 7,000 ₪ עבור הוצאות משפט.
ככל שנתנו צווים זמניים במסגרת התביעה לטובת התובע, אני מורה על פקיעתם בהתאם לתוצאת פסק הדין.