הנתבעת הנה תאגיד מים וביוב ערוני, הפועל מכח חוק תאגידי מים וביוב, התשס"א- 2001 (להלן: "חוק תאגידי מים") בשטח שיפוטה של עריית רמת גן.
על פי כתב התביעה, ביום 21.7.2019 התברר לתובע כי הוטל עיקול בגובה של 403.14 ₪ על חשבונו 486578 המצוי בבנק הפועלים.
סעיף 23 לכללי תאגידי מים וביוב (אמות מידה לשירות), תשע"א-2011, קובע כי כאשר צרכן בנכס מושכר בלא מד מים משויך, מבקש לבטל את רשומו בפנקסי החברה כצרכן, יירשם משכיר הנכס כצרכן בנכס; נעשה השינוי האמור, שלא בהסכמת משכיר הנכס, תודיע החברה למשכיר הנכס על דבר רשומו כצרכן ועל האפשרות לשנות את הרישום האמור אם יוכיח לחברה כי ביצע את ההכנות הנדרשות לצורך התקנת מד מים משויך.
וכפי שאמר בית המשפט: "בנסיבות כאלה, לא תוכל הרשות המקומית לשבת בחיבוק ידיים ולהמשיך, עד קץ הימים, לשלוח הודעות חיוב לנישום שאינו משלם את חיוב הארנונה."
ואכן, לאחר שהתובע פנה לנתבעת ביום 21.7.2019 במכתב התראה בגין הטלת עיקול שלא כדין, שלחה הנתבעת לתובע ביום 26.8.2019 דרישה לתשלום מס, כאשר בפעם הדרישה נשלחה לכתובת עסקו ברחוב ויצמן 4, בתל אביב.
אין חולק כי נצברו חובות בגין אי תשלום חשבונות המים.
בנוסף, תישא הנתבעת בהוצאות התובע בסכום של 1000 ₪.
...
תמצית טענות הנתבעת:
הנתבעת סבורה כי דין התביעה להידחות.
ראו, דבריה של כבוד השופטת דפנה ברק ארז ב- ע"א 8158/16 אפרים בן מנחם נ' פקיד שומה - מס הכנסה חיפה (להלן- ענין בן מנחם), כדלקמן: משהראה המשיב כי שלח הודעות עיקול – אני סבורה שעומדת למשיב חזקת תקינות המינהל, וכל עוד לא הוכח אחרת, חזקה שהודעות עיקול אלה הגיעו ליעדן.
אמנם הבקשה להחלפת הצרכן הרשום בנכס לא הוגשה על ידי התובע, אלא על ידי השוכרת, אולם נראה כי הנתבעת לא הייתה רשאית להתעלם מכתובת זו. ראה דברי כבוד השופטת ברק ארז בעניין בן מנחם, כדלקמן: אני סבורה שנכון לומר כי כאשר בעל עסק מוסר כתובת לרשות המסים, הפרשנות הסבירה היא שזוהי הכתובת שאליה הוא מבקש שיישלחו דברי הדואר עבורו.