נתבע 1 הוסיף וטען, כי למעשה המנוח עדיין חייב לו סכום כסף של למעלה מ-870,000 ₪ וככול שהתובעים הם אכן יורשיו של המנוח עליהם לשלם לו סכום זה. הוא הוסיף, כי התובעים הגישו תלונה במשטרת ישראל כנגדו בטענה לזיוף השטר, אך חקירת המישטרה העלתה כי לא כך הם הדברים, והיא הודיעה לו כי החקירה בעניינו הסתיימה מבלי שנמצאה אשמה פלילית במעשיו.
הוא ציין, כי ככל הידוע לו, החלה מערכת יחסים עסקית בין השניים, אך הוא לא היה מעורב בה.
הוא סיפר, כי בשלב מסוים חפצו המנוח ונתבע 1 לעשות עסקה גדולה ביניהם לצורך מכירת הסחורה בחו"ל. על מנת להבטיח את התשלום, ביקש נתבע 1 מהמנוח לחתום על שטר חוב.
מכאן, ההלכה, כי כאשר אדם מיתכחש לחתימתו על שטר, כמו גם על מיסמך אחר שיש בו כדי לחייבו, נטל השיכנוע בנוגע להוכחת אמתות החתימה מוטל על כתפי הטוען לכך (ע"א 1986/92 מדינת ישראל נ' אבו סאלח, פ"ד נ(1) 499, 504 (1996); ע"א 5293/90 בנק הפועלים בע''מ נ' רחמים בע''מ, פ''ד מז(3) 240, 261 (1993)).
להלן יפורטו הראיות שהובילו למסקנה זו.
דרך הילכונו יהיה באופן שתחילה נראה כיצד לא ניתן להוכיח את טענת זיוף חתימת המנוח על השטר באמצעות המומחים בלבד, ולאחר מכן, אפרט את הראיות המובילות למסקנה הברורה כי אין כל יסוד לטענת נתבעים 1 ו-2 כי השטר נימסר לנתבע 1 במסגרת עסקת מכר, והראיות לכך שנתבע 2 היה שותף לנתבע 1 לפעול להוציא את הכספים מחשבונות המנוח בישראל שלא כדין.
...
בהמשך, בחודש נובמבר 2004, ככל הנראה, בעקבות בקשה שהוגשה על ידו, קבע ראש ההוצאה לפועל כי "מאחר והאזהרה שנשלחה באמצעות מזכירות ההוצאה לפועל לא חזרה למרות שחלף זמן ניכר אני מאשר מסירה אישית של האזהרה על ידי בא כוח הזוכה". או אז, הונפקה אזהרה חדשה למנוח, והוא קרא לנתבע 1 למשרדו, מסר לו את מסמכי האזהרה על מנת שזה יבצע את המסירה בעצמו.
מסקנה זו נכונה גם ביחס לשאר הנתבעים.
התביעה כנגד נתבע 3, נדחית.
התביעה כנגד נתבעת 4 גם היא נדחית.