רשות הרשוי מוגדרת בסעיף 1 לפקודה: "עובד משרד התחבורה שמונה כדין להיות סגן מנהל כללי לתנועה במשרד התחבורה, לרבות עובד ציבור אחר, שהוא אצל לו מסמכותו כרשות הרשוי לשטח המדינה כולה או לחלק ממנו, לעניין פלוני או לסוג של עניינים". רשות הרשוי, כלומר סמנכ"ל משרד התחבורה לתנועה או מי שהסמנכ"ל אצל אליו את סמכותו, מחויבת לגבות את אגרת רישיון הרכב ואת הסכום הנוסף כהגדרתו בסעיף 84(א) לפקודה, ואין לה לא סמכות ולא שיקול דעת להעניק פטור מתשלומי חובה אלה.
אלא שרשות השידור, בדומה לרשות הרשוי, מחויבת לפעול בהתאם לפקודה ואין בידיה סמכות או שיקול דעת להעניק פטורים מחובת תשלום הסכום הנוסף (השוו תקנה 5(ג) לתקנות רשות השידור (אגרות, פטורים, קנסות והצמדה), תשל"ד-1974: "לא תוטל אגרה בעד החזקת מקלט טלויזיה, אם לדעת המנהל, הוא מוחזק על ידי חרש-אילם, שהמציא הוכחה על כך"; הפטור המוענק בתקנה זו מתייחס לאגרת טלויזיה ולא לאגרת רדיו אותה מגלם הסכום הנוסף בסעיף 84(א) לפקודה).
נשוב ונדגיש כי תובענה ייצוגית נגד רשות בקשר לגביית תשלומי חובה שלא כדין, חייבת ללבוש כסות של תביעה "להשבת" אותם סכומים (פרט 11; האמור בסעיף 5(ב)(2) לחוק תובענות ייצוגיות בדבר תובענה ייצוגית נגד רשות "שהסעד המבוקש בה הוא פיצויים..." אינו רלוואנטי למקרה הנידון בפרט 11, המוגבל לתביעת השבה של תשלום חובה שנגבה שלא כדין).
...
סיכומו של דבר: תהא אשר תהא מידת החוקיות של הימנעות שר התחבורה מהתקנת תקנות הפוטרות חרשים וכבדי שמיעה מתשלום הסכום הנוסף בעד החזקת מקלט רדיו ברכב; כל עוד לא הותקנו תקנות שכאלה, אין כל אפשרות, גם לא לכאורית, לראות את רשות הרישוי ואת רשות השידור כמי שגבו תשלום זה שלא כדין, שהרי הגביה נעשתה במצוותו המפורשת של סעיף 84 לפקודה.
לפיכך אני מחליט למחוק על הסף את התובענה ואת הבקשה.