לפניי תביעה כספית על סך של 106,624 ש"ח להשבת כספי ארנונה שלפי הנטען שולמו ביתר.
"
בעיניין זה נפסק, כי "נראה, אפוא, כי הערייה אכן רשאית לעשות שימוש בנתונים שהתקבלו ממקורות אחרים ואין חובה עליה לבצע מדידה בעצמה. יחד עם זאת, האזרח, מצידו, רשאי להניח כי הנתונים הרשומים אצל הערייה, שעל בסיסם מוטלים חיובי הארנונה, הם נכונים" (ע"א (מח' ת"א) 3353/07 עריית גבעתיים נ' יהב (17.3.2009)).
כאשר נישאלה לגבי סיווג של מחסן, השיבה גב' סופר: "ההגדרה של מחסן בצו הארנונה של עריית ראשון לציון יש לה כמה תתי סעיפים שכדי לקבל חיוב כמחסן צריך לענות על כמה תנאים. אף אחד לא מקבל חיוב של מחסן באופן אוטומאטי מבלי שעשיתי בדיקה. [כ]שמדובר במצב כזה שבו כתוב משרדים ומחסן, לא תמיד האחסנה בפועל עונה על ההגדרות של מחסן בצו הארנונה שדורשות הפרדה בין שטח המשרד לשטח המחסן... לכן, חיוב כמחסן לא משהו שניתן באופן אוטומאטי. [כ]שאני נתקלת בסיטואציה כזו שכתוב משרדים ומחסן אני שולחת שומה של משרדי ומצפה מהנישום שאם יש לו שטח בנכס שעונה על הגדרות של מחסן בצו הארנונה, הוא יגיש השגה, יכתוב מה גודל המחסן, אז אוציא פקח ואם הטענות והתיאור בפועל השמוש בפועל יתאים להגדרות בצו הארנונה, אנחנו בעצם נפריד את גודל המחסן מהשטח של המשרדי ונחייב את השטח בחיוב של מחסן" (עמ' 13 ש' 11-3, ההדגשות אינן במקור - ד.ל.).
...
משעה שמצאתי כי העירייה התרשלה בקביעת הסיווג של נכסי שאג וכי שאג הוכיחה, במידת ההוכחה הנדרשת במשפט אזרחי, שאכן השימוש בנכסים לא השתנה ממועד ההחזקה, המסקנה היא כי קמה לשאג עילת השבה מכוח דיני עשיית עושר, בגין הכספים שגבתה העירייה ביתר (ראו והשוו: דנ"א 7398/09 עיריית ירושלים נ' שירותי בריאות כללית (14.4.2015); ר' גם ע"א 4708/14 י.ח. דמרי בניה ופיתוח בע"מ נ' המועצה המקומית גן יבנה (24.8.2015)).
ממילא, סבורני כי ביחס לחלק מהחודשים בשנת 2012 חלה התיישנות (ר' סעיף 64 להלן).
סוף דבר
לסיכום, ראיתי לדחות את תביעת פוקס, במלואה; ולקבל את תביעת שאג, בחלקה, ביחס לשנת 2013, תוך הפחתת מרכיב הריבית.