על פי חוק העזר סלילה ולענייננו, ההיטל מוחל כ"עילת חיוב ראשונית" על כל מטר קרקע או מטר בניה, נכון למועד הארוע המפעיל- סלילה ברחוב גובל.
בנידון כמובן גם לא הוצג אישור בכתב מהמועצה, כמתחייב על פי חוק העזר (הישן והחדש), לפיו המועצה הכירה בתשלומים עליהם הצביעה העותרת כתשלום "חלף".
לטענת המשיבה, המסמך העלום שעליו מבססת העותרת את טענתה בדבר קיומו של תשלום עבר או תשלום חלף דמי הישתתפות (מכתב מהמחלקה למוסדות ציבור במשרד העבודה משנת 1961), מלמד לכל היותר כי העותרת חויבה בהוצאות פיתוח השטח שבסביבת הבניין.
מכל מקום, בהיעדר פירוט מתחייב באשר לסוג עבודות הפיתוח שבוצעו בסביבת הנכס וכן בהיעדר ראיות לכך שהעבודות שבוצעו, הן בבחינת "ביצוע עצמי" חלף תשלום דמי הישתתפות או כי הוכרו ככאלה על ידי המשיבה, הרי מסתבר יותר כי המו"מ בין העותרת למשרד העבודה, עסק בפתוח שטח המרפאה וסביבתו (שהיווה חלק ממיתחם אחד, כעולה מהנספח שצורף להסכם החכירה שהציגה העותרת- עמ' 66 לנספחי העתירה), במובחן מעבודות פיתוח של תשתיות באיזור, המקימות עילה לחיוב בהיטלים על פי חוקי העזר שבעניינינו.
...
אשר על כן, המסקנה המתבקשת היא כי העותרת לא הרימה את הנטל להוכיח כי עבודות פיתוח שבוצעו סביב המרפאה, ככל שבוצעו על פי התיעוד שהציגה, הן עבודות סלילה ותיעול.
סוף דבר, לאור מכלול המקובץ לעיל, העתירה על כל חלקיה נדחית.
לאור התוצאה אני מחייב את העותרת בהוצאות משפט המשיבה בסכום כולל של 20,000 ₪.