המשיבה טוענת מנגד, כי מדובר בנתוני סרק חלקיים, שאינם עולים בקנה אחד עם הפרקטיקה הנהוגה אצל המשיבה, לפיה תעריף החיוב בארנונה של מרתף לתעשייה, מהמ"ר הראשון, עומד על 89.79 ₪ בהתאם להוראות צו הארנונה, הקובע כי מרתפים המשמשים כמפעל תעשייתי או כבית מלאכה "יחויבו ב-75% מהארנונה הכללית לפי התעריף המפורט בסעיף 4.1". לטענת המשיבה, מחוקק המשנה אימץ במכוון בצו הארנונה, ביחס למרתפים לתעשייה, תעריף בסיס נמוך יותר, החל מהמטר הראשון, שאף הולך וקטן, ככל ששטח המרתף גדול יותר, והעיריה נוהגת בחיוב המרתף בארנונה בדיוק על פי לשון צו הארנונה.
חיוב המרתף כיחידת שומה אחת או כיחידת שומה נפרדת
נושא חיובם של מרתפים על פי צו הארנונה של עירית חולון, כבר זכה לדיון בועדות הערר שונות.
ביום 11.9.14 ניתנה ע"י המשיבה הודעת חדילה (בהסכמה) בענין מאיירס, בגדרה התחייבה המשיבה לפעול הלכה למעשה, בהתאם להחלטות ועדת הערר לעינייני ארנונה ולחייב את כלל יחידות הנכס המשמשות למשרדים, שירותים ומסחר, המצויות במבנה אחד ומשמשות את אותו מחזיק ואותו עסק תחת יחידת שומה אחת (נספח ד' לסיכומי המבקשת).
...
עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב
על פי הגישה הנוקטת בספרות המקצועית, יש לפרש דרישה זו כדרישה מעורך הדין לכישורים הנדרשים לניהול התובענה, באופן שישרת נאמנה את עניינם של חברי הקבוצה (א. קלמנט, "קווים מנחים לפרשנות חוק התובענות הייצוגיות, התשס"ו- 2006, הפרקליט מט(1) 131 (2006), בעמוד 148-147). כמו כן, נקבע כי משמעותו של תום הלב בהקשר זה, הינה כי התובע נדרש מלכתחילה לבסס את בקשת האישור על בדיקה יסודית ומעמיקה של התשתית העובדתית והמשפטית. אי קיומו של תנאי זה עלול לכשעצמו להוביל למסקנה, כי קיים יסוד להניח שדרישת תום הלב בקרב התובע הייצוגי ובא כוחו, אינה מתקיימת (ת"צ 48339-05-11 ליברמן נ' עיריית רמת גן (25.2.13).
סבורני כי לא היה מקום להעלות טענה זו נגד המבקשת, גם אם נכונה הטענה כי במשך שנים לא תקפה את מדיניות החיוב הנוהגת אצל המשיבה.
סוף דבר
אני מקבלת את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.