גרין טוען כי שטח החנייה לא שייך לו וכי אין לחייב אותו בדמי שימוש בגינו.
מעיון בהסכם השכירות, עולה שבסעיף 9 להסכם השכירות האמור שעניינו "תנאי השמוש במושכר" בס"ק (ז) הוסכם כי: "בגין מיגרש החנייה ושמירה במקום, יתחלק השוכר בהתאם למספר המטרים שהשכיר, יחד עם יתר השוכרים במיתחם. החישוב יעשה ע"י אליטל" לא הוברר מה טיב התשלום ולמי הוא בוצע, האם שולם בגין שמירה או ששולם מעבר לכך.
כמו כן, המדובר במיגרש שהיה פתוח לשימוש כלל הציבור, ונראה כי העובדה שיש חנייה למקום הובאה בחשבון בדמי השמוש שנקבעו לשטחים עצמם
במכלול הנסיבות המצטברות שפורטו לעיל, גם אם ניתן לקבל את הטענה שגרין התעשר, ולו גם באופן עקיף, מהשמוש שנעשה בשטח החנייה, יש קושי בחיוב בדמי שימוש ובודאי בקביעת גובה דמי השמוש בהעדר תמונה מלאה יותר של מצב הדברים.
ונאמר שם מפי כב' הנשיא שמגר כך: "כללי ההתעשרות שלא כדין גם מחייבים מתן ריבית ריאלית על הסכום המושב: הריבית היא המייצגת את דמי השמוש בכסף, ואלה מגיעים לבעליו". כך גם, בע"א 8417/09 עירית ירושלים נ' ששון לוי, בפסקה 28 לפסק דינו של כב' השופט ריבלין נדחה ערעור בכל הנוגע לחיוב בהפרשי הצמדה וריבית בגין חיוב בארנונה מיום הווצרות החוב ועד ליום הגשת התביעה, וזאת במצב דברים בו הגבייה של החיוב בארנונה נעשתה על ידי העיריה באופן רטרואקטיבי;
הטענה של גרין כי אין לחייב בהפרשי הצמדה וריבית מבוססת על טענתו לשהוי בהגשת התביעה ואי משלוח מכתב התראה ע"י רמ"י עד לשנת 2015, כאשר לטענתו הסתמך על כך. כפי שפורט לעיל בקשר לטענת השהוי ביחס לעצם הגשת התביעה, אני סבורה כי גם בהקשר לחיוב בהפרשי הצמדה וריבית, משעה שהוגשה תביעה קודמת שהופסקה (ככל הנראה לבקשת גרין), בשל התביעה בעיניין דוברוב שהוגשה על ידי גרין ואחרים, וכאשר ניתנה בהחלטת בית המשפט לרמ"י אפשרות לחדש את התביעה, ורמ"י אף ביקשה שם פיצול סעדים, לא מצאתי לקבל את טענת גרין כי הסתמך על כך שלא קיבל מכתב התראה מרמ"י ולכן סבר שלא תידרוש ממנו דמי שימוש, ככל שלא יקבע בענין דוברוב כי מדובר בשימושים המותרים לתושבי בצרה.
...
לנוכח כל האמור, לא שוכנעתי כי גרין הצביע על עילת תביעה נזיקית העומדת לו כנגד רמ"י, לא שוכנעתי כי הופרה חובת זהירות כלפיו וכי רמ"י התרשלה בכך שלא התירה לו הקמת לולים במקרקעין נשוא התביעה שכנגד.
אף לא שוכנעתי כי הפלתה אותו לרעה מול אחרים וכי היא נוהגת לאשר, ככלל, שימוש ללולים במסגרת חוזי חכירה מסוג זה.
לפיכך, לא מצאתי כי יש צורך להידרש לטענות שהעלו הצדדים לעניין הנזק.
סיכומו של דבר, התביעה שכנגד נדחית.