מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חיוב ארנונה על חלק יחסי בבניין משרדים

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס לאיזור הפנימי של השטח, קבעה הוועדה כי מדובר בחניון וכביש גישה אליו, הכולל מחסומים וביתן וכי אין סיבה נראית לעין שהוא ישמש ציבור אשר מצוי אינו בדרכו אל בנייני המשרדים או מהם.
"רחוב" – לרבות כביש שהנסיעה בו כרוכה בתשלום אגרה, היטל או תשלום אחר כיוצא באלה, וכן דרך כהגדרתה בחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965, שבה עובר הכביש, שטחי השקום הנופי בכביש ובדרך שבה הוא עובר, וכל מיתקן בתחום הכביש והדרך, למעט בנין, הדרוש במישרין לגביית האגרה, ההיטל או תשלום אחר כיוצא באלה, וכן מסילת ברזל כמשמעותה בסעיף 2 רישה ופסקאות (1) ו-(2) לפקודת מסילות הברזל [נוסח חדש], תשל"ב-1972, וכן מיתקנים לצורך מסילת הברזל או בקשר אליה, המהוים חלק בלתי נפרד ממנה; "בנין" – כל מבנה שבתחום העיריה, או חלק ממנו, לרבות שטח הקרקע שעיקר שימושו עם המבנה כחצר או כגינה או לכל צורך אחר של אותו מבנה, אך לא יותר מהשטח שקבעה לכך המועצה למעט קרקע שהמבנה שעליה לא היה תפוס מעולם, כולו או בחלקו; "רחוב", כהגדרתו לעיל, הוחרג מהגדרת המונח "נכסים" ולכן הוא אינו בר חיוב בארנונה.
על כך נקבע, בעיניין מליסרון, כי: "בדרך כלל, אף בנכס שהנהנה העקרי ממנו הוא ציבור בלתי מסוים מפיק מחזיק הנכס הנאה מסוימת מן הנכס שברשותו. מנגד, אף במקום שבו מוטל החיוב במס הארנונה על המחזיק בנכס בלבד- לגבי "נכסים" שאינם "רחוב"- ברור שגם ציבור בלתי מסוים נהנה במידה זו ואחרת מן השירותים הניתנים לנכס.
ועדת הערר הוסיפה וקבעה, על יסוד ממצאים אלו, כי השטח אינו צמוד לרחוב; כי חלקו המערבי מקורה באופן חלקי על ידי גגון המותקן בבניין המשרדי המערבי ולאורך רחוב הסדנאות; כי הוא מופרד מהמדרכה הציבורית לאורך רחוב הסדנאות וכן כי הוא מופרד מהחניון הצבורי שלאורך רחוב המנופים.
...
מכאן, הסיקה ועדת הערר כי לא ניתן לנתק את השטח ממבני העסקים הסמוכים אליו ואף אם הוא משמש גם ציבור בלתי מסוים, אין בכך כדי לגרוע מהמסקנה כי סיווגו הנכון הולם את הוראת סעיף 9.3 הנ"ל. במסגרת הערעור שמלפניי, הודיעו הצדדים כי מוסכם עליהם שגודלו המדויק של השטח שבמחלוקת ייקבע על ידם בהסכמה, או על ידי ועדת הערר וביקשו למקד את המחלוקת בשאלת אופיו של השטח וסיווגו לצרכי ארנונה בלבד.
כל מקרה נבחן כפי נסיבותיו הייחודיות ובנסיבות המקרה הנדון, מקובלת עליי עמדת המשיב לפיה זיקת ההנאה מהווה זכות נוגדת העלולה להגביל, במידה מסוימת, את זכות הבעלים.
בנסיבות בהן המערערת נחזית כבעלת הזיקה הקרובה ביותר לשטח, אני סבור כי אין בכוחה של האינדיקציה בדמות זיקת ההנאה, לכשעצמה, כדי להוציא את החלטת ועדת הערר אל מחוץ למתחם הסבירות המנהלי.
ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש ולאור המקובץ – דחיתי את הערעור.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המערער טען בפני ועדת הערר כי אין לחייבו בתשלום ארנונה בגין המקלט והממ"ד "הואיל ואינם יכולים לשמש למגורים". וועדת הערר קבעה בהחלטתה "חברי הועדה סבורים כי, העורר לא הצביע על נימוק משכנע מדוע אין לחייב את המקלט והממ"ד בתשלום ארנונה. המדובר הוא על חלק אינטגראלי מביתו הפרטי של העורר אשר יש לשלם בגינו ארנונה כיתר חלקו הנוסף של ביתו של העורר" וכן "חברי הועדה לא מצאו כי (כך במקור) סיבה ו/או נימוק המניח את הדעת מדוע יש לעשות הבחנה בין שטח הבית- שביחס אליו אין לעורר כל טענה- לבין שטח המקלט והממ"ד". עיקר טענות המערער בערעורו הוא כי דין עירעורו להיתקבל שכן המקלט והממ"ד אינם ראויים למגורים.
"החלטת המשיבה לראות במחסן ובמרתף חלק מיחידה אחת של מבנה המגורים הנה סבירה וכדין, מדובר במרתף ומחסן הצמודים לבתיהם של המערערים, כך שהם מהוים חלק אינטגראלי מהם". לא מצינו בחוק הגדרה למונח "מגורים". ב"מילון החדש" של א. אבן-שושן (הוצאת קרית ספר בע"מ, ירושלים), פורש המונח "מגורים" : "דיור, שהייה במקום...". "בית מגורים" פורש שם "בית שאדם גר בו... (להבדיל מבניין למשרדים...)". טוען המערער כי בממ"ד "לא ניתן לגור כלל כלל, גם בהיותו נעדר: חלון, מקלחת ושירותים... המקלט בבית המערער אינו ראוי למגורים...". (סעיף 19 להודעת העירעור).
מקלט או ממ"ד, כמו בעניינינו, שהם חלק אינטגראלי בבניין שבהם הם נמצאים, חייבים בתשלום ארנונה כמו כלל הבניין.
...
לטענת המשיבה, יש לדחות את הערעור לנוכח החלטת וועדת הערר.
תשובת המשיבה מקובלת עלי.
סיכום: אשר על כן, לאור האמור לעיל, הערעור על החלטת ועדת הערר מושא הערעור נדחה, והחלטת הוועדה נותרת בעינה.
אשר להוצאות – בשים לב למצבו הכלכלי והמשפחתי של המערער, כפי שתואר בבקשה לפטור מהפקדת פקדון, מצאתי כי ראוי בנסיבות להקל במידת מה על המערער – לפיכך ישלם המערער למשיבה הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסכום של 4,400 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהתאם למימצאי הסקר חויבו המערערות בתשלום ארנונה בתעריף מלא של משרדים ותעשיה על שטח כולל (משרד, מרפסת מקיפה וחלק יחסי בשטחים המשותפים בבניין) של 540.87 מ"ר וזאת, החל מיום 1.9.2016.
...
עם זאת, קביעת ועדת הערר כי "הערר נדחה" פירושה דחייה גם של הטענה לעניין גודל שטחה של מרפסת המערערת 2.
אף בשני הדיונים שהתקיימו בבית המשפט לא עלתה טענה זו. אי לכך, אני רואה בטענה לעניין גודל שטחה של מרפסת המערערת 2 הרחבת חזית אסורה ולכן, היא נדחית.
סוף דבר המרפסת של המערערות, בשטח של 245.657 מ"ר, תחויב על פי סיווג מרפסת שאינה מקורה אשר בצו הארנונה (סעיף 3.1.13.2.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זהו ערעור מינהלי כנגד החלטת ועדת הערר לעינייני ארנונה שליד עריית רמת גן מתאריך 27.10.22 (להלן: "ההחלטה") שבמסגרתה נדחה ערר המערערת (ערר 57/21) כנגד חיובה בתשלום ארנונה לשנת 2021 עבור שטחיים טכניים בבניין המשרדים ברחוב החילזון 6 ברמת גן (להלן: "הבניין"), שבו היא פועלת, בין השאר, כחברת הניהול.
המשיב הדגיש כי הכלל המנחה בחיובי ארנונה הוא כי כל נכס, או חלק של נכס, יחויב בארנונה.
א.ד. לצוו הארנונה של עריית רמת גן קובע: "שטח משותף": שטח משותף בבניין או בקומה שמשמש ברובו לא למגורים, ורוב שטח הקומה מוחזק על-ידי מחזיק אחד – השטח יחולק ויחויב באופן יחסי בין המחזיקים".
17.2 עיננו הרואות, שסעיף 2א.ד הנ"ל, כדי להגדיר לצורכי ארנונה "שטח משותף", משתמש בביטוי זהה "שטח משותף בבניין או בקומה...". הינה כי כן, הסעיף קובע באילו נסיבות יוטל חיוב בארנונה על שטח משותף בבניין שאינו למגורים, אך הוא איננו מגדיר או קובע מה ייחשב "שטח משותף" בבניין.
...
סיכומו של דבר, לאור האמור לעיל, אני מקבלת את הערעור ומבטלת את חיובי הארנונה שהושתו על המערערת בגין השטחים הטכניים.
המשיב ישלם למערערת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ₪ תוך 30 יום.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זהו ערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר לעינייני ארנונה של עריית חולון, מתאריך 30.8.22 (ערר 19/22) (להלן – ועדת הערר/הועדה), במסגרתו מבקש המערער לקבוע כי שטח הנכס שבהחזקתו חושב לא נכון לצורך חיוב בארנונה, וכן מבקש, לפטור אותו מחיוב ארנונה ביחס לחלקו היחסי בשטחים המשותפים בבניין ולחייב תחתיו את הבעלים או חברת הניהול.
1.2 המערער חויב בארנונה בגין נכס זה על בסיס שטח כולל של כ-147 מ"ר בהתאם לחלוקה (פוליגונים) כדלקמן: א. שטח המשרד עצמו, בגודל של 88.78 מ"ר בסווג "עסקים" הוא השטח העקרי המשמש את המערער כמשרד (להלן- "הנכס העקרי"); שטח חדרי עזר הצמודים לנכס העקרי בשטח של 4.02 מ"ר. על פי הוראות צו הארנונה שטחי עזר אלו מחויבים בשיעור של 50% מהשטח; חלק יחסי בשטחים משותפים בסווג "עסקים" בשטח של 26.46 מ"ר (שיעור יחסי של 1.48 אחוזים); שטח של 29.86 מ"ר קרקע תפוסה בסווג "תעשיה" (סימול 594).
בהקשר זה הודגש, כי ההלכה קובעת שיש להשית את חיובי הארנונה על מי שיש לו תועלת כלכלית או הנאה מאותם מהשטחים.
...
3.6 המשיבה הוסיפה, כי לא נהיר מטיעוניו של המערער בערעור האם הוא חולק על הסיווג, ואולם בכל מקרה, משהמערער אישר שהנכס משמש לו למשרד – דין הטענה להידחות.
אומר כבר עתה, כי לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים ועיינתי בהחלטת הוועדה נחה דעתי שאין סיבה להתערב בהחלטת הוועדה וכי דין הערעור להידחות, הכול כפי שיפורט וינומק להלן: 4.4 אכן, כפי שקבעה הוועדה, בהתאם לפסק הדין בעניין קמרי, צו הארנונה של חולון איננו פוטר מחיובי ארנונה שטחים משותפים בבניינים שלא למגורים.
לסיכום, לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להידחות – וכך אני קובעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו