דירה לכולנו כולל חדר עבודה", והאב משיב בהמשך: "לא לשכוח להיתקשר לדירה". האם צרפה כנספח 8 לתצהיר התכתבויות מיום 02.10.17 המעידות על הבירורים שערכה לגבי הדירה השכורה ועל הדברים שאמרה למשכיר: "אמרתי לו שאנחנו בזוגיות שנים אבל לא נשואים ולא חיים יחד ובהמשך אתה אמור לעבור לגור אתנו". על כך משיב האב: "בסדר. השאלה מה יהיה אם ירצה לראות תעודת זהות לצלם ויראה שאני נשוי? שלא יילחץ" ולאחר מכן מוסיף וכותב לאם: "יהיה בסדר".
ניתן לראות כי באף אחת מההתכתבויות הללו האב לא כותב לאם שהקשר ביניהם לא מחייב ושאין בכוונתו לעזוב את אישתו, אלא להפך, האב מבטיח לאם שהמצב המשפחתי שלו ישתנה בקרוב ואף מחפש עימה דירת מגורים משותפת.
הטענה כי האב ביקש מהאם להפסיק את ההיריון השני והאם סירבה
האם צרפה כנספח 8 לתצהירה התכתבות מיום 06.06.17 במסגרתה האם דיווחה לאב מתי היא מבייצת; התכתבות מיום 25.06.17 במסגרתה האם מבקשת מהאב לקנות בדיקת היריון מאחר והמחזור שלה מאחר והאב משיב שישתדל לא לשכוח לרכוש את מבוקשה; התכתבות מיום 09.07.17 במסגרתה האם מודיעה לאב שהביוץ שלה מתחיל מחר ומבקשת שיבוא מוקדם בבוקר והאב משיב "לא יודע עדיין"'; התכתבות מיום 02.10.17 במסגרתה האם מודיעה לאב: "סתם שתדע אנחנו בשבוע 9". זאת ועוד, בתאריך 24.10.17 האם שואלת את האב: "נראה לך שיוקל לך אם אני אעשה הפלה? אתה מעדיף...?", והאב משיב: "ההיריון הוא לא פקטור, אני לא רוצה להיות אתך רק בגלל שאת בהיאיון" (השגיאה במקור –מ"ו).
במסגרת כתב התביעה נרשם, כי הצדדים מנהלים קשר זוגי מזה שנים ארוכות, והקטינות הן בנותיהם המשותפות שנולדו כתוצאה מקשר זוגי זה. צוין, כי בעת לידתן, התובע לא נרשם כאבי הקטינות בשל היותו נשוי לאשה אחרת, אולם הוא אינו מיתכחש לעובדת היותו אביהן הביולוגי והוא אף מעורב באופן פעיל, עיקבי ומתמשך בגידולן, וכן תומך בהן כלכלית.
בתגובה לעמדת האפוטרופא לדין טען האב, כי האפוטרופא לדין עושה יד אחת עם האם ונוטה לטובתה, וכי היא הביעה בפניו את עמדתה שהוא מהוה מודל רע לבנותיו.
כך למשל, בשאלה 27 לשאלות ההבהרה נכתב ע"י האב (הדגשה שלי-מ"ו): "עובדתית התובע היה בקשר הורי קרוב עם הבנות שהלך ונחלש לאחר שהנתבעת סיפרה למשפחתו על קיומן של הבנות המשותפות להם...", ואילו בתגובה לתשובותיה של העו"ס לשאלות ההבהרה טען האב, כי לא נהיר כיצד התקבלה המסקנה כי טובת הקטינות מחייבת המשך קשר עם האב "אשר לא גידל אותן".
לאור עמידתו של האב על המשך ניהול ההליך, נקבע לדיון לחקירת העו"ס.
גם בחקירתה שבה העו"ס על מסקנתה, כי טובת הקטינות היא שהאב יחדש עמן את הקשר, כדלקמן:
"ש. האם לשיטתך מדובר במקרה שהוא קלסי או מורכב יותר? מקרה הקטינות, הצדדים. זוג שמתגרש או נפרד, וקטינות, חידוש קשר, או קיום קשר. האם מדובר במקרה מורכב לשיטתך יותר מיתר המקרים?
באותו פסק דין (שניתן בטרם נחקק תיקון מס' 19 תשפ"א 2020 – מ"ו) בית המשפט הדגיש, כי מדובר במקרה חריג המצריך פיתרון קצוני, וכי מבחן עזר שמסייע בהכרעה הוא שאלת תרומת שימור הקשר הורה-ילד להתפתחותו ושלומו הרגשי והנפשי של הילד.
...
אולם, על אף תוצאת פסק הדין לפיה התביעה לביטול אפוטרופסות נדחית, האב צריך להבין כי לא ניתן להיכנס ולצאת מחיי הבנות על פי גחמותיו האישיות.
במידה והאב יתעשת, ייטול אחריות על מעשיו ויבקש לשוב לקשר עם הבנות, תהא פתוחה לפניו הדרך לפנות בהליך מתאים לבית המשפט ותיבדק, בין היתר, יכולתו להתחייב לקשר קבוע עם הבנות, ללא תלות בטיב יחסיו עם האם, על מנת שהבנות לא תחוונה בעתיד נטישה נוספת חו"ח.
לסיכום
מכל המפורט לעיל עולה כי ביטול האפוטרופסות של האב חוטא לטובת הקטינות.
לפיכך, התביעה לביטול אפוטרופסות נדחית.