לבקשתו של יצחק, התאפשר למערערת להכנס לישראל לצורך השתלבותה בהליך המדורג, על פי "נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג הנשוי לישראלי". המערערת נכנסה לישראל באשרת תייר, ולאחר מכן ניתן לה רישיון לישיבת אירעי, שהוארך מעת לעת, עד ליום 31.5.2015.
בעקבות זאת הוזמנה המערערת ללישכת המשיב, וביום 16.11.2014 התייצבה והודיעה כי מאז 23.9.2014 היא שוהה במקלט לנשים מוכות, זאת בשל אלימות שנהג בה יצחק, ושבגינה היא חוששת לחייה.
בית הדין הוסיף וקבע כי "אין ואף לא נטען לקיומו של טעם הומניטארי אחר בעיניינה של העותרת", ומשכך החלטת המשיב בעיניינה של המערערת מבוססת ואין עילה להתערבות בה.
יוער כי בעיניין ביתה של המערערת, הערר היתקבל בחלקו באופן שנקבע כי בקשתה תוחזר למשיב לבחינה מחודשת.
...
המשיב טוען כי קביעתו של בית הדין, ולפיה זיקתה של המערערת לארצה חזקה מזיקתה לישראל מבוססת, ועל פיה דין בקשתה לקבלת מעמד בישראל להידחות.
בעע"ם 8611/08 זוולדי נ' שר הפנים ואח' (27.2.2011), קבע בית המשפט העליון:
"נראה שהתקנתו של נוהל נפרד המסדיר את הטיפול במקרים בהם פקע קשר הנישואים בשל אלימות בן הזוג הישראלי, מלמד על התגבשות ההכרה בקיומו של אינטרס ציבורי לעודד קורבנות אלימות לעזוב את בעליהן המכים ולהתלונן כנגדם. כן מבטא הנוהל הכרה בכך שלאורו של אינטרס ציבורי זה יש מקום לאיזון שונה מהאיזון שנערך במקרים האחרים בהם פקע הקשר ומוסדרים בנוהל הכללי...הצורך לשרש תופעה כעורה זו וחשיבות האינטרס הציבורי באים לידי ביטוי בפיתוח כלים משפטיים בפסיקה ובחקיקה להגנה על נשים הנופלות קורבן לאלימות מצד בני זוגן... לצד שיקול זה, ניצבים כאמור שיקולים אחרים, הכרוכים בין היתר בקיומה של ציפייה לגיטימית של בן הזוג הזר, לרבות בת הזוג הזרה, שהחלה בהליך הסדרת מעמדה... שיקול מרכזי הכרוך בשיקול הציפייה הלגיטימית אולם עומד בפני עצמו, הינו שיקול הזיקה לישראל ולארץ המוצא".
בעע"ם 5807/14 רזינובסקי נ' שר הפנים (15.10.2015) נקבע:
"בהנחה שאכן הוכחה האלימות, על הוועדה הבינמשרדית לבחון את זיקתו של המבקש לישראל ביחס לזיקתו למדינת מוצאו...".
בית המשפט העליון קבע באותו עניין:
"לא מצאתי להתערב בקביעות העובדתיות של הוועדה הבינמישרדית ושל בית משפט קמא לפיהן לא קיימת זיקה עודפת של המערערת לישראל על פני אוקראינה...".
מהמקובץ עולה, כי עיקר השלכתה של ההתנהגות האלימה כנגד בן הזוג הזר, היא בהבאת עניינו לבחינה לפני הוועדה הבין-משרדית כעניין שבשגרה; וכי במרכז הדיון שעל פיו תוכרע הבקשה – בחינה השוואתית של זיקתו של המבקש לארץ מוצאו לעומת זיקתו לישראל.
נוכח האמור לעיל אין עילה להתערבות בפסק דינו של בית הדין לעררים, ומשכך דין הערעור להידחות.
סוף דבר
הערעור נדחה.