כך תוארה גירסתה של גב' סדן בתצהירה:
"...מועד התאונה הוא לפי מה שלירן סיפר לי. לא הייתי נוכחת בתאונה עצמה ולא ראיתי אותה... אני זוכרת שלירן היה כאוב עם הברך וגם סיפר לי על אותו מקרה בזמן העבודה שמאז החלו לו הכאבים. מהיכרותי עם לירן הוא לא טיפוס שמרבה להתלונן ומאוד מסור לעבודה. אני זוכרת את המצוקה שלו לגבי הברך היה מספר שקשה לו לכופף ולעלות במדריגות."
בחקירתה הנגדית, ציינה גב' סדן, בין היתר, את הדברים הבאים:
"...לאחר שאירע לו הארוע, אני נימצאת בסמוך למקום הארוע והוא בא ושיתף אותי...שהוא היה בחוץ ליד המשאבות שזאת עבודתו, והוא התכופף למשאבות והרגיש קליק ברגל...הוא סיפר שהוא קם והרגיש כאב חד ברגל."
ובהמשך
"אני זוכרת שהיה ארוע. הוא ניכנס למשרד בסמוך לארוע, ושיתף אותי בפרטים שזה קרה ממש עכשיו, אמר שכואב לו, התיישב על הכיסא במשרד ושיתף אותי שמאוד כואבת לו הברך."
בפסק הדין הראשון דחה בית הדין האיזורי את תביעת המערער, משני טעמים:
הראשון, משום שגירסת המערער לארוע אינה מצביעה על היתרחשות תאונת עבודה.
על אף קבלת העירעור, בית דין זה לא פסק הוצאות לטובת המערער אלא קבע כי "בית הדין האיזורי ייקח בחשבון את הצורך בהגשת העירעור בעת פסיקת הוצאות בסיום ההליכים".
פסק הדין השני בבית הדין האיזורי – הוא מושא העירעור שבפנינו
בפסק הדין השני שב בית הדין האיזורי ודחה את התביעה לאחר שהתרשם כי לא עלה בידי המערער להוכיח קיומו של ארוע תאונתי בעבודה בינואר 2017.
המערער העיד כי הגיש תביעה למוסד לאחר שיחת חולין עם לקוח, לאחר שובו לעבודה מחופשת המחלה לאחר הניתוח בברכו, במהלכה הסתבר לו כי ייתכן וזכאי לזכויות מסוימות.
...
בנסיבות המקרה שבפנינו, שוכנענו כי מדובר במקרה חריג המצדיק את התערבותנו בקביעותיה העובדתיות של הערכאה הדיונית, זאת משלטעמנו יש להסיק מסקנות שונות מהראיות.
לטעמנו, אין מדובר בסתירה או באי התאמה בין העדויות האמורות, שכן המלצתה של גב' סדן לדווח למעסיק שונה מההמלצה המאוחרת למצות זכויות מול המוסד לביטוח לאומי.
על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעים כי גרסתו של המערער לאירוע הוכחה, כך שהאירוע מינואר 2017 יוכר כפגיעה בעבודה.
סוף דבר - הערעור מתקבל.