מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חזקת התקינות המנהלית בארנונה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותר הגיש בחודש אוגוסט 2019 עתירה מינהלית בעיניין נקיטת הליכי גבייה מינהליים ע"י המשיבה – עריית בת ים (להלן: "הערייה") בנוגע לחובות ארנונה ומים בגין נכס ברח' כצנלסון 78 בבת ים (להלן: "הנכס").
למעלה מן הצורך, נטען כי עומדת לעירייה חזקת התקינות המינהלית.
...
המסקנה דלעיל, מובילה גם לדחיית טענת העותר כי יש לעדכן את גובה החוב בנוגע לתקופות בהן לטענתו לא היה בגדר "מחזיק". אין מקום לקבל את טענת התיישנות והשיהוי שהעותר טוען ביחס לעירייה.
בנסיבות אלה, אין לקבל את הטענות הכלליות של העותר בדבר שיהוי או התיישנות ודינן להידחות.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין העתירה להידחות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, חיוב רטרואקטיבי נחשד מלכתחילה כפסול, והנטל לסתור זאת מוטל על הצד המבקש להתיר את החיוב, ואילו חיוב לא רטרואקטיבי נתפס תחילה כתקין, והנטל לסתור זאת מוטל על הצד המבקש לפסול את החיוב כלומר, חזקת התקינות המנהלית נסדקת כאשר מדובר בגבייה רטרואקטיבית של ארנונה.
...
שכן, אף לשיטתו של העותר, אימוץ הקביעות המשפטיות מפרשת דוד מזרחי יובילו למסקנה המתבקשת כי עליו לשלם ארנונה, לפחות עבור התקופה ממנה הודיעה לו העירייה על כוונתה לגבות ארנונה בגין הנכסים.
בנסיבות שפורטו, מצאתי כי איזון נכון של הדין הקיים לגבי חיוב רטרואקטיבי, התנהלותה של העירייה מחד גיסא, האינטרס הציבורי בדבר שיוויון בנטל הארנונה (והעובדה שהסכום שגבתה או לא גבתה הרשות מתגלגל לבסוף אל פתחו של הציבור הרחב) ואשמת העותרים היחסית מאידך גיסא, יש לקבל את העתירה באופן חלקי, כך שחיוב הארנונה יחול רק מהודעת הרשות הרשמית על כוונתה לגבות ארנונה בגין הנכסים.
סוף דבר העירייה תוציא שומת ארנונה חדשה, במסגרתה יחויב העותר בארנונה למגורים, לשני חלקי הנכס, החל מיום 01.7.2013, מועד שליחת מכתב רשמי מטעם העירייה לעותרים, על כך שנפתח חשבון ארנונה כללית בגין נכסיהם ברח' ל"ו 12, כפר שלם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת סיכומי התשובה טוענת התובעת כי טיעוני הנתבעים בדבר העידר הוכחת חוב הועלו לראשונה בסיכומיהם ומשכך הם מנועים מלהעלות אותם בשלב זה וכשיישומה של חזקת התקינות המנהלית בהקשר זה של תשלומי ארנונה שוללת אף היא את הבסיס מתחת לטענות הנתבעים מקום בו מדובר בגביית תשלומים המשתרעת על פני שנים רבות.
...
ב- עת"מ (חי') 5534-10-12 רביע נעאמנה נ' מועצה מקומית עראבה, (פורסם במאגרים המשפטיים) (13.09.2013) נדרש, בין היתר, כב' השופט ר' שפירא לעניין שאלת התיישנות במסגרת הליכי גביית ארנונה ובהקשר זה פסק כי: "עוד אני קובע כי בנסיבות הענין אין כל מניעה לנקוט הליכי גביה כנגד העותר מכוח הוראות סעיף 8(ג) הנ"ל מאחר ומתקיימים התנאים המפורטים בהוראות החוק, ככל שהדבר נוגע לעותר.
לפיכך נדחות טענות הנתבעים ביחס להתיישנות ושיהוי מצדה של התובעת ביחס לגבייה.
התביעה נגד הנתבעת 3 נדחית ובנסיבות העניין, ובין היתר הייצוג המשותף של הנתבעת 3 עם יתר הנתבעים וקוצר היריעה הדיונית בעניינה, לא ראיתי לנכון לפסוק לה הוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

טענת העותרים בדבר חזקת תקינות ההליך המינהלי, בהתייחס לתקינות הטלת צו הארנונה השני בחודש מרץ 1994, נסתרה על פניה, כאמור בהרחבה לעיל.
...
         המועצה המקומית כפר ורדים שינתה בחודש מרץ 1994 את צו הארנונה שהיה בתוקף באותה עת והפחיתה את תעריף הארנונה בגין שטחי שירות מ-60% מתעריף מגורים ל-50% - השאלה המרכזית בעתירה שלפנינו היא האם שינוי זה נעשה כדין? אקדים את המאוחר ואומר כי המסקנה אליה הגעתי היא כי שינוי צו הארנונה נעשה שלא כדין, ועל כן ראוי, לאחר שהתגלה אי החוקיות שדבקה בצו, לתקן את המצב ולהשיב על כנו את הצו שהיה בתוקף עובר לחודש מרץ 1994.
        לאור כל האמור, העתירה נדחית.
אני קובעת כי צו הארנונה המקורי משנת 1993 הוא הצו העומד בתוקף ועל פיו רשאית המועצה לגבות ארנונה מתושבי כפר ורדים.
אני מורה כי חיוב בדמי ארנונה בגין שטחי שירות לפי שיעור של 60% מתעריף מבני מגורים, יעשה רק מחודש ספטמבר 2012 (מועד מתן הודעת החדילה), זאת בהתאם להודעת המשיבים בתגובתם לעתירה, כי אין בכוונתם לחייב את התושבים בארנונה בשיעור של 60% בגין שטחי שירות באופן רטרואקטיבי.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

אשר על כן, נמצא כי האיזון בין השיקולים המתחרים שנזכרו מקים חזקה לפיה "עתירה מינהלית המכוונת לפגם משורשר שנפל בצו ארנונה המוגשת בחלוף שבע שנים ממועד התקנתו של הצוו הפגום לוקה בשיהוי אובייקטיבי המביא לדחיית [] העתירה" (שם, בפיסקה 50).
נציגי הערייה שהיו מעורבים בהתקנתו כבר אינם בתפקיד; ובהתאם לחזקת התקינות המינהלית יש להניח כי הם ביצעו את השינוי בתום לב ומטעמים עינייניים.
...
משאלה הם פני הדברים, אני סבורה כי אין מקום להידרש בשלב זה לטענות המערער כי בית משפט קמא היה מחויב לדון בטענותיו לעניין השטחים המשותפים.
באשר לטענות המערער לעניין סבירות תעריף החיוב של מרתפי חניה – בית משפט קמא בחן את הדברים לעומקם, ובסופו של דבר הגיע למסקנה כי העירייה לא בחנה כנדרש את שאלת סבירות התעריף.
סוף דבר: אם תישמע דעתי הערעור יידחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו