מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חזקת החפות בעבירות אלימות

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ולעניין זה יוזכר: התקיימות ראיות לכאורה, עליהן לא חלק המבקש, מקטינה את חזקת החפות; משקמה חזקת מסוכנות, בשל עבירת האלימות במשפחה המיוחסת לו, הנטל הוא עליו להפריכה; ואין די בעבר פלילי "לא מכביד" או אפילו נקי לשם כך – בשונה מהמלצה חיובית, חד-משמעית ובלתי-מסויגת של שירות המבחן, שברגיל תענה על הדרישה (עניין פלוני, בפסקות 14-13, 19-18 והאסמכתאות שם).
...
בנוסף, וככל שגלומה בתסקיר פגיעה כלשהי במבקש, איני מקבל את הטענה כי תלווה אותו "במשך כל משפטו", שכן תסקיר המעצר לא ישמש כראייה לחובתו בהליך העיקרי (בשל החיסיון הקבוע בסעיף 28(א) לתקנות סדר הדין הפלילי, התשל"ד-1974) ואף לא בעת גזירת דינו, אם יורשע (כאמור בסעיף 21א(א) לחוק המעצרים).
לאור כל זאת, דין הבקשה להידחות בהעדר הצדקה למתן רשות ערר ב-"גלגול שלישי" (בש"פ 3970/18 אסווד נ' מדינת ישראל (5.6.2018)) – וכאמור, אף לגופם של דברים לא מצאתי ממש בטענות המבקש לעניין חוקיות ותקינות התסקיר, כפי שאסביר להלן בקצרה, ולמען שלמות התמונה.
הבקשה נדחית, אפוא.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשתה נומקה בכך שההליך נמצא בשלביו הסופיים, שמיעת טיעונים לעונש ומתן גזר דין, עברו הפלילי המכביד ומסוכנותו של המשיב והעובדה שאין עומדת לו יותר חזקת החפות.
המשיב הורשע בדינו בעבירות אלימות חמורות שהעונש המאקסימאלי הקבוע בצדן הנו עשרים שנות מאסר.
...
לאחר שמיעת דברי בא כוח המבקשת ועיון בבקשה ונספחיה החלטתי להיענות לבקשה.
לאור כל האמור לעיל אני מורה על הארכת מעצרו של המשיב החל מיום 19.5.2020 וזאת למשך תקופה של 90 יום או עד למתן גזר דין בת"פ 40043-08-18, המוקדם מביניהם.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט קבע כי נוכח מסוכנותו הרבה של המשיב כעולה ממעשיו המתוארים בכתב האישום ומעברו הפלילי, הכולל 10 הרשעות קודמות בגינן ריצה עונשי מאסר שונים, ורישום נוסף ללא הרשעה, בעבירות רכוש, סמים ואלימות, ובכלל זה עבירות אלימות נגד המתלוננת עצמה, לא ניתן להלום בתיק זה שיחרור ללא פקוח, ועל כן הורה על מעצר המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
כידוע, בעת בחינתה של בקשה להארכת מעצר לפי [סעיף 62](http://www.nevo.co.il/law/98568/62) ל[חוק המעצרים](http://www.nevo.co.il/law/98568), יש לאזן בין זכות הנאשם לחירות, נוכח חזקת החפות העומדת לו בשלב זה של ההליך הפלילי, ובין האנטרס שבהבטחת שלום הציבור ובטחונו, תוך שמירה על תקינות ההליך המשפטי (וראו למשל: [בש"פ 1087/18](http://www.nevo.co.il/case/23745965) מדינת ישראל נ' פוגל, בפיסקה 19 (1.03.2018)).
...
בדיון שהתקיים בבית משפט זה ביום 8.6.23 (כב' השופט שטיין) בעניין ערר על החלטת בית המשפט המחוזי שהגיש המבקש, המבקש משך את הערר , והערר נדחה.
ב"כ המבקשת, עו"ד טישלר, התנגד להפניה לתסקיר מעצר וטען כי מדובר במשיב שמסוכנותו "זועקת לשמיים", הוסיף כי בית המשפט המחוזי התרשם מהמשיב שהוא חסר עקבות ונחוש לפגוע במתלוננת ובבני המשפחה, וכי ערר על החלטת המעצר נדחה על ידי בית משפט זה. לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה ושמעתי את טענות הצדדים אני סבור כי יש להיעתר לבקשה.
בנסיבות האמורות לעיל, אני סבור כי יש להיעתר לבקשה ומשכך אני מורה על הארכת מעצרו של המשיב בתשעים ימים וזאת מיום 9.10.2023 או עד למתן פסק דין ב[ת"פ](http://www.nevo.co.il/case/26274584)23756-01-23 בבית משפט המחוזי מרכז-לוד, לפי המוקדם.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

ככל שההליך העקרי מתארך, נקודת האיזון שבין האנטרס הצבורי במעצר לבין זכות הנאשם לחירות עשויה להשתנות, כך שחירותו של הנאשם ומשקלה של חזקת החפות ממנה הוא נהנה הולכי וגוברים.
מסוכנותם של המשיבים זועקת ונלמדת מהעברות המיוחסות להם ומנסיבות ביצוען – קשירת קשר לרצח, תכנונו, חסימת התנועה בכביש הומה אדם, ירי של 29 כדורים לעבר המתלונן, סיכון ופציעת חפים מפשע.
למשיב 1 עבר פלילי הכולל שלוש הרשעות קודמות בעבירות אלימות, איומים, נשק ורכוש, שבגינן הושתו עליו עונשי מאסר בפועל המסתכמים ב-28 חודשים ואך לאחרונה הורשע בעבירה של גניבת רכב שבגינה הוטל עליו עונש של עשרה חודשי מאסר בפועל.
...
בהינתן חלוף הזמן ולאור הצפי להתמשכות ההליכים, אני סבור אפוא כי יש לבחון בכובד ראש את החלופה המוצעת על ידי המשיבים 2 ו-5 בדמות פיקוח אלקטרוני אצל בני משפחתם ברהט או כל חלופה אחרת.
בשלב זה, אני מורה על הארכת מעצרם של כל המשיבים בתשעים ימים החל מיום 2.4.2024 או עד להחלטה אחרת בעניינם של המשיבים 2 ו-5 או עד מתן פסק הדין בתפ"ח 17181-04-22 בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, לפי המוקדם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במקרה זה, הערכים החברתיים המוגנים שנפגעו במעשה התקיפה והאיומים ו הם ערך ההגנה על שלמות גופה, ביטחונה, כבודה ושלוות נפשה של המתלוננת; וערך השמירה על מרחב בטוח ונקי מאלימות במסגרת מערכת היחסים הזוגית והמשפחתית, בעבירת ההיזק לרכוש נפגע הערך ההגנה על קניינו של אדם.
עם זאת, לא אביא זאת בחשבון במסגרת השיקולים, שכן לנאשם עומדת חזקת החפות.
...
בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40 י"ג), ולאחר שקלול מכלול הנסיבות והשיקולים במקרה זה, אני סבורה שמתחם העונש ההולם את המעשים כולם נע בין של"צ בהיקף נרחב או מאסר קצר מאד בעבודות שירות, לצד ענישה נלווית ועד לשמונה חודשי מאסר שיכול שירוצו בעבודות שירות, לצד ענישה נלווית.
לאחר שנתתי דעתי לכלל הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה הגעתי לכלל מסקנה שיש למקם את הנאשם בחלקו התחתון של מתחם העונש ההולם אך לא בתחתיתו, ולגזור על הנאשם עונש של חודש מאסר, שיכול שירוצה בעבודות שירות, מאסר על תנאי, התחייבות ופיצוי למתלוננת.
סוף דבר לאחר ששקלתי את רכיבי הענישה השונים – סוגם, מידתם והשפעתם ההדדית, החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים כדלקמן: מאסר בן חודש ימים שאותו יישא הנאשם בעבודות שירות, ככל שיימצא מתאים לכך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו