מנגד, הנתבעת טוענת כי הצדדים הנם צדדים קרובים לשטר, ובשים לב לגירסת הנתבעת כי בין הצדדים נכרת הסכם למתן שירותי פקוח, ועל כן לא ניתן לראות בתובעת אוחזת כשורה.
הנתבעת לא הרימה את הנטל לסתור את חזקת התמורה -
הגם שהתובעת אינה בבחינת אוחזת כשורה בהמחאה, הרי שהיא נהנית מהחזקה כי ההמחאה נימסרה לה בעד ערך (סעיף 29(א) לפקודת השיטריות [נוסח חדש]).
כן אציין כי אין בידי לקבל מסקנותיהם של מי מבאי כח הצדדים בהסתמך על מסמכים שהובאו מתיק החקירה במישטרה שניפתח בעקבות אותה פרשה, ולו מהטעם האחד כי, על אף ניסיונם של באי כח הצדדים להציג מסמכים אלו כראיות חלוטות, הרי שמשקלן הראייתי, בהנתן כי הוגשו לתיק בדרך לא דרך ושלא ע"י מי שערך אותם מסמכים, הנו נמוך עד כדי שולי.
בנסיבות אלו, מתבקשת המסקנה לפיה חזקה היא כי הראיות שנזכרו לעיל, אותן נימנעה הנתבעת מלהגיש, כמו גם עדותו של מוסא, אשר לכאורה יכולה הייתה להגישן בנקל, היה בהן כדי לפגוע בגירסת הנתבעת - דהיינו, היה בהן ללמד כי הנתבעת והתובעת לא התקשרו בהסכם למתן שירותי פקוח, כפי שטוענת הנתבעת.
בנסיבות אלו, כאשר היתנהלותה של הנתבעת מלמדת ספק באשר לגירסתה, ויש בכך אך לחזק את התובעת, הגם שהיא עצמה אינה חפה ממחדלים, הגעתי לכלל מסקנה כי אני מבכר את גרסת התובעת על פני גרסת הנתבעת.
...
לטענת רונן, לאחר שערך בירור עם עובדי התובעת, התבררו לו פרטי המקרה, כפי שהביא בתצהיר מטעמו -
לטענתו, אדם בשם מוסא, אשר היה חייב לתובעת כספים, טען בפני מנהלת המשרד אצל התובעת כי יש בידו לפרוע את חובו כלפיה מתוך כספים המגיעים לו מהנתבעת, אשר באותה העת לא הייתה מוכרת לתובעת; אלא, שהנתבעת התנתה כי התשלום למוסא יבוצע כנגד חשבונית מס, והוא עצמו אינו יכול להפיק חשבונית; לפיכך, ביקש מוסא מהתובעת להפיק חשבונית מס ע"ש הנתבעת ולציין כי זו הונפקה בעבור "פיקוח עליון";
מנהל הכספים נעתר לבקשתו של מוסא והפיק חשבונית מס כפי שביקש;
בהתאם, מסר מוסא לתובעת שתי המחאות ע"ס 29,250 ₪ (25,000 ₪ בתוספת מע"מ) כל אחת - ההמחאה הראשונה למועד פירעון 06.05.18 וההמחאה השנייה למועד פירעון 06.07.18; שתי ההמחאות נמשכו מחשבון הנתבעת לפקודת התובעת, כשהן אינן סחירות ומשורטטות "למוטב בלבד";
בעוד שההמחאה הראשונה נפרעה, הרי שההמחאה השנייה - היא ההמחאה מושא התביעה, לא כובדה, לאחר שהנתבעת הורתה לבטלה, ומכאן התביעה שבפני.
לאחר שקראתי את כתבי הטענות וצרופותיהם, עיינתי במוצגים, שמעתי את העדים וקראת את סיכום טענותיהם של באי כח הצדדים, מצאתי כי דין התביעה להתקבל, כפי שאנמק להלן -
התובעת אינה אוחזת כשורה -
לטענת התובעת יש לראות בה כאוחזת כשורה בהמחאה.
בנסיבות אלו, מתבקשת המסקנה לפיה חזקה היא כי הראיות שנזכרו לעיל, אותן נמנעה הנתבעת מלהגיש, כמו גם עדותו של מוסא, אשר לכאורה יכולה הייתה להגישן בנקל, היה בהן כדי לפגוע בגרסת הנתבעת - דהיינו, היה בהן ללמד כי הנתבעת והתובעת לא התקשרו בהסכם למתן שירותי פיקוח, כפי שטוענת הנתבעת.
בנסיבות אלו, כאשר התנהלותה של הנתבעת מלמדת ספק באשר לגרסתה, ויש בכך אך לחזק את התובעת, הגם שהיא עצמה אינה חפה ממחדלים, הגעתי לכלל מסקנה כי אני מבכר את גרסת התובעת על פני גרסת הנתבעת.
סיכומו של דבר -
משלא הורם הנטל ע"י הנתבעת, הרי שדין התביעה להתקבל;
על כן, אני מורה על החייאת ההליכים בתיק ההוצאה לפועל;
הנתבעת תישא בהוצאות התובעת בגין הליך זה בסך של 1,000 ₪ ובתוספת שכר עו"ד בסך של 6,500 ₪, אשר יתווספו לתיק ההוצאה לפועל.