בסעיף 6.1 לחוקת העבודה נקבע:
"6.1 (א) קבלת עובדים לעבודה בעיריה, תיעשה על פי הוראות פקודת העיריות (נוסח משולב חדש) ותקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים), התש"מ- 1979".
בהתאם לנוהל משרד הפנים, התנאים המקדימים למינוי מפקח תיכנון ובניה ברשות המקומית, כוללים, בין היתר, דרישת סף של השכלה, כדלקמן:
"השכלה – בעל תואר אקדמי שנרכש במוסד המוכר על-ידי המועצה להשכלה גבוהה, או שקבל ההכרה מהמחלקה להערכת תארים אקדמיים בחוץ לארץ בהנדסת ביניין או אדריכלות
בשירות המדינה וכן ברשויות המקומיות אם עובדת זכאית ליום עבודה מקוצר והיא אינה מנצלת זכות זו ונשארת לעבוד עד להשלמת מלוא שעות משרתה, היא זכאית לקבל תשלום נוסף בשיעור של 100% (להלן: "שעות עודפות").
בית הדין הארצי עמד זה מכבר על תכליותיו של חוק הודעה לעובד, והדברים יפים אף לענייננו:
"חוק הודעה לעובד, בהיותו שייך לאותם הסדרים נורמאטיביים המטילים על המעסיק חובות רישומיות, שם דגש מיוחד על כמה מהתכליות העומדות מאחורי הסדרים אלה שעניינן - אכיפה יעילה ושוויונית של זכויות מהותיות; ביסוס יחסים של שקיפות ואמון בין העובד למעסיק; מניעת התדיינויות משפטיות מיותרות, שהנן פועל יוצא של מחלוקות בנוגע לתנאי העבודה המוסכמים וכן, סיוע לעובדים למצות את זכויותיהם באופן יעיל, במקרה של מחלוקת המתעוררת בהליך משפטי באשר לתוכנו של הסכם העבודה"[footnoteRef:88].
...
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, התביעות לתשלום פיצוי בגין אובדן הזכאות לקיצור יום העבודה ולתשלום פיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד כדין- מתקבלות באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסכום של 1,821.38 ₪ בגין אובדן הזכאות לקיצור יום העבודה ופיצוי בסכום של 4,000 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד כדין.
הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים מיום שהנתבעת תקבל לידיה עותק מפסק דין זה.
תביעות התובע לתשלום פיצוי מכוח חוק עבודת נשים ולתשלום תוספת רפורמה ותוספת דרגה – נדחות.