החלטת הועדה סותרת החלטה קודמת של הועדה אשר בה נידונה שאלת סיווג תחנות דלק בעיר עכו (ערר29/11 דלק חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' מנהל הארנונה בעריית עכו), ולפיה נקבע, כי "תחנת דלק" כוללת את כל המבנים ו/או הסככות המצויים בשטחה, וכי יש לחייב תחנות דלק בתעריף "עסקים".
בהתאם להוראות סעיף 3 לצוו הארנונה, לחלק מסיווגי העסקים קיימים תעריפים ייחודיים (כגון: בנקים, בתי מלון וחברות ביטוח) ואילו ליתר הסיווגים (כגון: מרפאות פרטיות ותחנות דלק), לא קיימים תעריפים ייחודיים, אלא הם מחויבים בתעריף עסקי ששיעורו תלוי במיקום הנכס וגודלו, כאמור בסעיף 2 לצוו הארנונה.
הפעילות המתבצעת תחת סככת התידלוק, הנה פעילות מהותית לתחנות הדלק ומהוה את מרכז העסק, ואילו ההנחה המוקנית לבתי עסק אשר מצויות בשטחיהן "סככות", היא בגדר הטבה הנתנת לשטחים שאינם מרכזיים או עקריים.
חיוב סככת התידלוק בתעריף של "סככה" אף מנוגד להוראת סעיף 8 לחוק ההסדרים במשק המדינה (תקוני חקיקה להשגת יעיד התקציב) תשנ"ג – 1992 (להלן – חוק ההסדרים) הקובע כי חיוב הארנונה יהא בהתאם "לשימושו של הנכס".
החלטת הועדה נוגדת את פסיקת בית המשפט העליון לפיה יש לנהוג בהתאם להוראות צו הארנונה, וכי לא ניתן לשנותו או להביא לביטולו עקב טענות של אי חוקיות.
...
גם בעניין קונטאל אוטומציה ובקרה הנזכר לעיל, מצא בית המשפט העליון להחיל את מבחן השימוש והתכלית.
אוסיף עוד, כי טוענת המערערת כי בהעדר תעריף מיוחד לתחנת דלק, יש לבחון, מבין כלל הסיווגים המצויים בצו הארנונה, את הסיווג הספציפי ביותר אשר ישקף את הפעילות שנעשית בנכס, וכי לא קיים שימוש העונה לשם "סככה".
אף טענה זו אין בידי לקבל ונראה כי המערערת אינה מדקדקת בהבחנה שבין המונחים "סוג נכס" ו"שימוש" בנכס.
סוף דבר
לאור כל האמור הגעתי לכלל מסקנה לפיה החלטת הועדה, שקבעה כי בהתאם לצו הארנונה יש לחייב את סככת התדלוק ואת השמשיות המצויות בתחנת הדלק שבבעלות המשיבה, ב-50% מהתעריף החל על עסקים - היא החלטה סבירה ומוצדקת, המבוססת כדבעי על הוראות צו הארנונה, ולפיכך אין מקום להתערב בה.
הערעור, אפוא, נדחה.