מבוא
כנגד הנאשמת נרשם דו"ח חניה מספר 5620-1-7 וזאת בכך שהחנתה/העמידה את רכבה ביום שבת, בתאריך 29.7.17, בשעה 17:21, בתחום המועצה האזורית חוף השרון, תוך הפרת הוראות חוק עזר (העמדת רכב וחנייתו) התשע"א-2011, במקום שבו נאסרה החניה לפי חוק עזר זה, פקודת התעבורה או לפי כל דין אחר והאיסור מסומן על ידי תמרור (להלן:"הדו"ח").
הקף הבקורת השיפוטית הינו מצומצם ואכן לרשות המנהלית שיקול דעת רחב בכל הנוגע ליישום והפעלת סמכויותיה על מנת לבצע את תפקידה.
כך למשל, נקבע תחת סימון 818 (הוא המספר הרישומי לאדום לבן) בסעיף 2 שכותרתו "הצדקים לסימון" כי יש מקום לעשות שימוש בסימון כגון דא עת המקום מתאים ל"איסור עצירה בקטע קצר, או בקטע בעל תנאים קשים להגדרה באמצעות תמרור, למשל, אוזן, קטע ללא שדה ראיה, קטע קצר בין צומת לתחנת אוטובוס וכדומה".
מהי התוצאה המתבקשת מן האמור לעיל? בבג"צ 2159/97 מועצה אזורית חוף אשקלון נ' שר הפנים, פ"ד נב (1) 75, 89 (1998) נקבע כי:
"העדר הנמקה הוא פגם בהחלטה. עם זאת, בדרך-כלל אין די בו, כשלעצמו, כדי שבית המשפט יבטל את ההחלטה. כך, בין היתר, משום שבפני בית המשפט מתגלים הנימוקים להחלטה, ובית המשפט יכול וצריך לבקר את ההחלטה לגוף העניין. גם כאשר חובת ההנמקה מוטלת על פי החוק לתיקון סדרי המינהל (החלטות והנמקות), הפרת החובה אינה פוסלת את ההחלטה, אלא רק מעבירה את נטל הראייה, בבקורת שיפוטית על חוקיות ההחלטה, אל הרשות המינהלית, להוכיח שההחלטה התקבלה כדין. ראו סעיף 6 לחוק".
מקובל על בית המשפט כי נציג המישטרה בוועדה אינו אמור להחליף את שיקול דעת הרשות המנהלית במקרה זה. יחד עם זאת, מצופה כי נציג המישטרה יעמוד בדיוני הוועדה על הצורך והרלוונטיות של סימון החניון באדום לבן, בהתאם לתקנות וההנחיות של הצבת תמרורים והצורך בהגברת הבטיחות.
רביעית, לא נעלמה מעיני בית המשפט טענה נוספת והיא בדמות אכיפה בררנית והכל בהקשר לטענת הנאשמת כי תושבי ארסוף תולים מחוץ לביתם שלטים באופן פיראטי לפיהם החניה אסורה והדבר מתבצע ללא כל הסמיכה חוקית (ראו נ/1).
...
העולה מכל האמור לעיל הינו כי נודף ריח חזק ורע של שרירותיות מהחלטת ועדת התמרור המחוזית של המועצה האזורית חוף השרון.
משכך אפוא, ובהתאם לדוקטרינת הביקורת המנהלית בפלילים אני קובע כי החלטת הועדה המחוזית בטלה.
כפועל יוצא אני מורה על ביטול הדו"ח וזיכויה של הנאשמת.