מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

] זאת ועוד, התובע טען בכתב התביעה כי ההעסקה שלו באמצעות "ג'ון ברייס" במשך כל השנים מהוה הפרה של סעיפים 12א ו-13 לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, תשנ"ו- 1996, וזאת לפחות החל משנת 2013, עת חדל לעבוד בתפקידי מחשוב המוחרגים מתחולת חוק זה. בכלל זה טען כי הנתבעות 1 ו-2 הפרו את הוראת סעיף 13 לחוק בדבר השוואת תנאים לתנאי ההעסקה בשירות המדינה.
...
על כן, ממילא הוראות החוק כאמור אינן רלבנטיות למקרה זה. משקבענו כי אין לקבל את התביעה למתן סעד הצהרתי להכיר בתובע כ"עובד מדינה" כל שכן כ"עובד קבוע" – דין התביעה לתשלום הזכויות הכספיות הנובעות מכך, להידחות.
גם בעניין זה דין התביעה – דחייה.
רביעית, התובע אינו זכאי לתשלום בגין עבודה שכלל לא בוצעה על ידו בהיעדר מקור חוקי לחיוב בתשלום זה. סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראשית, כדי להכנס לגדרו של סעיף זה, על הנתבעים להיות "קבלן כוח אדם" ו"מעסיק בפועל" – כהגדרתם בחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, התשנ"ו-1996 (ראה סעיף ההגדרות לחוק עובדים זרים).
...
התביעה כנגד הנתבע מתקבלת באופן חלקי, כך שעליו לשלם לתובעת את סכומים הבאים: א. חלף הפרשות לפנסיה ולפיצויים בסך: 6,485 ₪.
התרשמנו כי בין הצדדים התגלעה מחלוקת כנה ביחס לזכויותיה של התובעת, ועל כן לא מצאנו לפסוק פיצוי הלנת שכר ברכיב הרלוונטי, ויש להסתפק בהפרשי הצמדה וריבית כפי שנפסק.
באשר להוצאות, לאחר שכלול כלל טענות הצדדים, הפער בין הסכום שנפסק לסכום התביעה המקורי, התנהלות התובעת בהליך בכך שלא התייצבה לישיבת ההוכחות ללא התראה מבעוד מועד, העובדה שנפסקו לתובעת בהליך זה סכומים שהיו צריכים להיות משולמים לה עוד בשנת 2019, דחיית התביעה כנגד הנתבעת אשר יוצגה בייצוג משותף עם הנתבע ולא הגישה ראיות נוספות או הביאה עדים מעבר לראיות הנתבע - מצאנו כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי הפסיקה, "החזקה שבהוראת סעיף 12א לחוק (חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם – כ.א.ק) קמה במצב בו אין חולק על העסקתו האותנטית של העובד על ידי קבלן כוח-אדם, בעוד אשר במקרים בהם זהות המעביד אינה ברורה, ימשיכו לחול המבחנים ואמות המידה שנקבעו בהלכה הפסוקה בנוגע לקביעת מיהות המעביד.".[footnoteRef:51] [51: ע"ע (ארצי) 472/09 זוהר גולן - או. אר. אס משאבי אנוש בע"מ (12.09.2010).
...
] העסקת עובדים ללא תלושי שכר, מקשה עליהם לעמוד על זכויותיהם מול המעסיק, מקרה זה מחייב במרבית המקרים להיעתר לפסיקת הפיצוי המקסימאלי הקבוע בדין, על מנת להרתיע מעסיקים בכלל מהפרות של דיני העבודה הסוציאליים בישראל.
בהתאם, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה ברכיב זה ובנסיבות העניין אני מעמיד את הפיצוי ברכיב זה ע"ס 30,000 ₪.
סוף דבר הנתבעות ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, סך 68,082 ₪ (קרן), בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיהן: חלק המעסיק בהפקדות לפנסיה (תגמולים) בסך 30,442 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

על רקע קביעה זו הוחזר התיק לבית הדין האיזורי על מנת שיבחן את טענותיו של המערער לפיהן יש לראות בו עובד של חברה שג'ראוי לאחר תשעה חודשי העסקה, בהתאם לסעיף 12א לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כח אדם, התשנ"ו-1996 (להלן – חוק קבלני כח אדם), וזאת, כפי שנקבע בעירעור הקודם, על יסוד החומר שבתיק.
...
בפסק הדין שניתן ביום 21.10.2021 נדחה הערעור כנגד מסארוה וכנגד חברת סחניני ובתוך כך נדחתה טענת המערער כנגד קביעתו העובדתית של בית הדין האזורי ביחס לתקופת העבודה של המערער עבור חברת סחניני.
בהתאם נקבע לדוגמה כי "בחינת הראיות שהובאו בהליך זה, וכן שמיעת עדויותיהם של התובע מצד אחד ושל גב' שלופה [מנהלת החשבונות מטעם המשיבה] מצדו האחר, מביאה אותנו למסקנה, כי בין הנתבעת 1 [חברת סחניני] לנתבעת 6 [המשיבה], התקיימה התקשרות אמיתית ואותנטית, לפיה הנתבע 2 [מר סחניני] היה "המוציא והמביא" בכל ענייני העסקת התובע באתרי הנתבעת 6 וזאת בשם הנתבעת 1". עוד נקבע כי "לטעמינו, סחניני - נציג הנתבעת 1, אשר התקשרה עם הנתבעת 6 לצורך ביצוע עבודות בניה באתרי הנתבעת 6, היה זה שנתן הוראות בשטח לתובע, בדק את נוכחותו בעבודה והעביר לו את השכר וכן את תלוש השכר שהונפק על ידי הנתבעת 1" (ההדגשות הוספו).
על רקע הערות אלו ולאחר שבחנו את כלל טענות הצדדים בפנינו, ועל יסוד החומר שהוצג בהליך, אנו סבורים כי דין הערעור להתקבל, שכן הראיות המועטות שהוצגו בבית הדין האזורי, מטעם שני הצדדים, מבססות במאזן ההסתברויות את גרסת התביעה, לפיה המערער הועסק באתרי המשיבה למשך כל תקופת עבודתו בסחניני.
יחד עם זאת, בית הדין לא קבע כי עדותו של המערער אינה אמינה ולכן, בהעדר ראיה לסתור את עדותו העקבית בדבר עבודה רציפה באתרים של חברת שג'ראוי, לא מצאנו כי יש לזקוף לחובת סוגיה זו אי דיוקים שנפלו בנושאים אחרים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפי סעיף 12א לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כח אדם חל איסור על העסקת עובד של קבלן כח אדם אצל מעסיק בפועל למשך תקופה רציפה העולה על תשעה חודשים, אלא אם ניתן היתר על ידי שר העבודה להארכת תקופת ההעסקה עד לחמישה עשר חודשים.
...
עם זאת, לנוכח המשך העסקתה על ידי דב שמירה לאחר חלוף תשעת החודשים להצבת התובעת בגולף כמו גם עמדתה של דב שמירה ולפיה היא אינה מכחישה את אחריותה כלפי התובעת ואף לוקחת על עצמה באופן בלעדי את מלוא האחריות בגין הכספים שייפסקו לזכות התובעת במסגרת הליך זה, אנו קובעים כי יש לראות בנתבעות כמעסיקות במשותף ולהטיל עליהן אחריות משותפת לסעדים הנתבעים בכפוף לשיעור ההעסקה של התובעת בגולף בהיקף של 80% מתוך כלל היקף ההעסקה של התובעת, שכאמור מעת לעת, הוצבה על ידי דב שמירה גם לעבודות אצל משתמשים אחרים.
] לנוכח כל האמור, אנו דוחים את טענת הקיזוז.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעות ישלמו לתובעת, בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים, כאשר גולף תישא ביחד ולחוד עם דב שמירה ב – 80% מהסכומים שנפסקו לזכות התובעת בהתאם לחלקה היחסי בהיקף ההעסקה של התובעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו