מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חוק הגז מדינת ישראל עו"ד בית המשפט השלום

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"פ 66274-12-20 מדינת ישראל נ' תורק ואח' לפני כבוד השופט איתי הרמלין המאשימה: מדינת ישראל ע"י עו"ד רונן מאיר הנאשמים: 1. מוחמד תורק 2. נביל דאוד 3. סמי נמרוטי ע"י עו"ד אלעד עובדיה החלטה בבקשה לתיקון כתב האישום
הרלוואנטי לענייננו הוא שבעוד להבנת הסנגור הובלת מיכלי גז המיוחסת לנאשמים בכתב האישום דרשה לפי החוק הישן (חוק הגז (בטיחות ורשוי), תשמ"ט-1989) הכשרה והסמכה בלבד, הרי לפי החוק החדש (חוק הגז הפחמימני המעובה, תשפ"א-2021) היא מחייבת רישיון, ולכן מיוחסת להם עבירה של הובלת מיכלי גז ללא רישיון.
...
לנוכח האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה לתיקון כתב אישום כפי שהוגשה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום באשדוד ת"פ 30639-12-15 מדינת ישראל נ' גזגל בע"מ ואח' בפני כבוד השופט יהודה ליבליין המאשימה ע"י ב"כ עו"ד תמר מצליח עו"ד חן רייז מדינת ישראל הנאשמים ע"י ב"כ עו"ד ניר גורן ועו"ד ברק לקס 1. גזגל בע"מ 2. גד ואנונו 3. פנחס בן דיין החלטה
אלא, שטענתם היא כי האזהרות שבפתח ההודעות, בדבר החשדות המיוחסים להם, ריקות מתוכן במידה רבה, שכן בראש ההודעות שנגבו (מז/1, מז/3, מז/4 ו- מז/6), נאמר להם באופן כללי, כי הם חשודים בעבירות על חוק העונשין, חוק הגז – בטיחות ורשוי, תקנות רשוי עסקים, והפרה של צו הגז – בטיחות ואחסנה.
...
נדחתה טענתו של המערער בלחניס, נגד קבילות הודאה שבה הוזהר בשל חשד לגרימת חבלה חמורה, כאשר בכתב האישום הואשם, בסופו של דבר, בנסיון רצח.
לאור זאת, אינני מקבל טענה זו של הנאשמים, ואינני סבור כי על יסוד האמור, יש לפסול את ההודעות שמסרו, וזאת בנימוק שנמסרו תוך הפרת זכויותיהם.
לאחר עיון, אני דוחה את טענת נאשם 2, כי ההודעה שנגבתה ממנו ביום 8/12/2015 לא נמסרה מרצון חופשי ומלא בשל העובדה שלא חש בטוב.
בהעדר עדות בעניין זה ובדבר השפעתה על הבנת החקירה ועל היכולת למסור הודעה חופשית ומרצון, הרי שניטל הבסיס לטענת הנאשם 2 בהקשר זה. סוף דבר, אני דוחה את טענת הנאשמים ולפיה בשל הפגמים הנטענים יש לפסול את הודעותיהם.
אני קובע דיון ליום 18/5/2016 בשעה 14:30.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבית שמש ת"פ 46634-08-18 מדינת ישראל נ' שר שלום בע"מ ואח' בפני כבוד השופטת מאיה אב-גנים ויינשטיין בעיניין: מדינת ישראל באמצעות עוה"ד יאיר הלר המאשימה חשמל שר שלום בע"מ באמצעות עוה"ד חיים הדיה הנאשמת גזר דין
28/11/11) "חוק הגז אינו כולל סמכות חילוט, ולא ניתן להחיל על דרך ההקש את הוראות הפרק הרביעי לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969 (להלן: פקודת מעצר וחיפוש), הדן בסמכות תפיסת חפצים הנתונה לשוטר ובסמכות בית המשפט לצוות על חילוט חפץ שנתפס על ידי שוטר או שהגיע לידי המישטרה בנוסף לכל עונש (סעיף 39 לפקודה) ולהחילן על חוק הגז. מדובר בהוראה עונשית שיש לעגן אותה בחקיקה מפורשת. זאת, במיוחד מקום שהמשיבה יזמה תיקון בחוק הגז שלפיו יחולו הוראות הפרק הרביעי בפקודת מעצר וחיפוש גם על חפצים שנתפסו לפי חוק הגז (סעיף 18(ב)(2) לתזכיר הצעת חוק הגז (בטיחות ורשוי) (תיקון), התשע"א-2011). אין אנו סבורים כי התיקון נידרש למען הסר ספק, אלא מדובר בתיקון מהותי, שאם יתקבל יקבע את סמכות החילוט בחוק הגז" (ראו גם בעפ"ג (י-ם) 16527-07-11 גז אלאסדקאא' בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל ו- 28326-07-11 משרד התשתיות הלאומיות י-ם נ' גז אלאסדקאא בע"מ ואח'.
...
בהתחשב בערכים החברתיים שנפגעו, במידת הפגיעה בהם, בנסיבות הקשורות בביצוע העבירה ובמדיניות הענישה הנהוגה, הגעתי לכלל מסקנה שמתחם הענישה כולל קנס הנע בין 5,000 ₪ ל-25,000 ₪, התחייבות כספית ובמקרים המתאימים, מאסר על תנאי לתקופה קצרה.
28/11/11) "חוק הגז אינו כולל סמכות חילוט, ולא ניתן להחיל על דרך ההיקש את הוראות הפרק הרביעי לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969 (להלן: פקודת מעצר וחיפוש), הדן בסמכות תפיסת חפצים הנתונה לשוטר ובסמכות בית המשפט לצוות על חילוט חפץ שנתפס על ידי שוטר או שהגיע לידי המשטרה בנוסף לכל עונש (סעיף 39 לפקודה) ולהחילן על חוק הגז. מדובר בהוראה עונשית שיש לעגן אותה בחקיקה מפורשת. זאת, במיוחד מקום שהמשיבה יזמה תיקון בחוק הגז שלפיו יחולו הוראות הפרק הרביעי בפקודת מעצר וחיפוש גם על חפצים שנתפסו לפי חוק הגז (סעיף 18(ב)(2) לתזכיר הצעת חוק הגז (בטיחות ורישוי) (תיקון), התשע"א-2011). אין אנו סבורים כי התיקון נדרש למען הסר ספק, אלא מדובר בתיקון מהותי, שאם יתקבל יקבע את סמכות החילוט בחוק הגז" (ראו גם בעפ"ג (י-ם) 16527-07-11 גז אלאסדקאא' בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל ו- 28326-07-11 משרד התשתיות הלאומיות י-ם נ' גז אלאסדקאא בע"מ ואח'.
לאור התוצאה העונשית אליה הגעתי, סבורתני כי אין מקום להיעתר לבקשת המאשימה ולהוסיף רכיב עונשי נוסף לגזר הדין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבאר שבע ת"פ 44298-03-22 מדינת ישראל נ' אלנעאמי בפני כבוד השופטת, סגנית הנשיא נועה חקלאי בעיניין: המאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד נדב גדליהו הנאשם מחמד אלנעאמי ע"י ב"כ עוה"ד רעות אביטל גזר דין
הנאשם הורשע, לאחר שמיעת הוכחות בעבירות של ביצוע עבודות ספק גז ללא רישיון ספק גז: הפעלת מתקן גז טעון היתר ללא היתר ושיווק מכירה או הספקת גז, בנגוד לסעיפים 2(1), 2(2), 9, 50(א)(1), 50(א)(2) לחוק הגז הפחמימני המעובה, תשפ"א 2020.
ראו בעיניין זה דברי בית המשפט המחוזי בע"פ (חיפה) 25432-04-13‏ ‏ אובק גז בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל (29.9.13): "לטעמי פרשנות לפיה ניתן לראות בעבירה בה הורשעו המערערים כעבירה אחת רבת פריטים מרוקנת מתוכן את תכלית החקיקה והופכת את העבירה לעבירה כלכלית כזו שמשתלם לבצעה.  בכך חותרת הפרשנות הרואה במעשה מסוג זה שבפנינו כעבירה אחת רבת פריטים תחת תכליתה של הוראת החוק הבאה, בראש ובראשונה, להוות מנגנון אסדרה ..." עם זאת, מעיון בפסיקת בתי המשפט ניתן ללמוד כי במרבית המקרים, כשנאשם נותן את הדין בגין ריבוי עבירות מאותו הסוג, נקבע מיתחם עונש הולם אחד לכל העבירות ונגזר עונש כולל לכל העבירות.
...
הצדדים הגיעו להסדר טיעון ובית המשפט אימץ ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים ודן את הנאשמים לקנס (14,000 ₪, 18,000 ₪,  21,000 ₪), מאסר על תנאי והתחייבות.
לאור כל האמור אני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאירוע בכללותו בנסיבות שבפני נע ממאסר מותנה ועד 7 חודשי מאסר, קנס שנע בין 8,000 סך 20,000 ₪ וענישה נלווית.
עם זאת אני סבורה כי בנסיבות שבפני, בשים לב שעסקינן בעבירה חוזרת, קיימת הצדקה להטיל על הנאשם קנס בסמוך לרף העליון של מתחם העונש ההולם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבית שמש ת"פ 19658-05-19 מדינת ישראל נ' גבאי ת"פ 55193-11-19 מדינת ישראל נ' גבאי בפני כבוד הנשיא שמואל הרבסט בעיניין: המאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד רונן מאיר הנאשם עידן גבאי ע"י ב"כ עוה"ד חגית רייזמן אבודרהם גזר דין
לנאשם לא היה רישיון לעסוק בגפ"מ, הוא לא היה מורשה מטעם ספק גז להוביל גפ"מ במיכלי גפ"מ מטלטלים, לא היה לו היתר להפעלת מחסן גפ"ם, הוא הוביל את המיכלים ברכבו בנגוד לחוק ומבלי שהיה לו היתר לעשות כן. בהתאם לכך, הורשע הנאשם ב-2 עבירות של עיסוק בעבודות גז ללא רישיון, הובלת גפ"מ ללא הכשרה והסמכה של ספק גז לפי תקנות 2(א) לתקנות הגז(בטיחות ורשוי)(רשוי העוסקים בעבודות גפ"מ) תשס"ו-2006 (להלן: "תקנות הגז") יחד עם סעיף 9 ו-סעיף 25(ג) לחוק הגז(בטיחות ורשוי), תשמ"ט-1989 (להלן: "חוק הגז").
...
עם זאת, עיון בפסיקה הרלוונטית, גם בפסק הדין שעסק במעשיו של הנאשם בעת מעורבותו הקודמת בעבירות מסוג זה, מעלה שמדובר בעבירות בחלקו הנמוך של מנעד עבירות אלה, אשר במקרים רבים כוללות העברות של בלוני גפ"מ רבים מאוד, סחר והפצה שלהם- מה שלא נעשה במקרה זה. לאחר שנתתי דעתי לערך המוגן, לנסיבות ביצוע העבירות, לענישה הנוהגת בעבירות דומות, אני קובע כי מתחם העונש ההולם נע במקרה זה בין צו שירות לתועלת הציבור ארוך ומשמעותי ועד 8 חודשי מאסר, וזאת בנוסף לעונשים נלווים.
סוף דבר לסיכום, יחסית לכתב האישום הקודם אשר הוגש נגד הנאשם, הרי שהוא מצוי בהליך של שיקום מתמיד, עבודתו יציבה, בעיותיו הנפשיות והאישיות מטופלות ומוגבלות וגם "חציית הקו" מבחינתו הייתה מתונה יחסית בפעם זו, ועל כן, נוכח כל אלו, הרי שאני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: ארבע מאות (400) שעות שירות לתועלת הציבור על פי תוכנית מעודכנת שיערוך שירות המבחן, וזאת עד ליום 1.9.23.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו