במהלך שנת 2015 יצא לחופשה ללא תשלום מתפקידו במ"מ כסייפה, וזאת לאחר שהיתקבל למשרת מבקר פנים במועצה האזורית אל קאסום.
להלן, בתמצית, עקרי העמדה:
יש לקרוא את סעיפי החקיקה הרלבאנטיים לאור הוראותיו של חוק יסוד: חופש העיסוק "ובכפוף למעמד העל של חופש העיסוק, ומתוך מגמה לפגיעה שאינה עולה על הנידרש בחופש העיסוק של עובדי הרשויות המקומיות ובכלל זה ביכולת להתקדם בעבודה ברשות המקומית".
אישור מינויו של עובד העומד בתנאים של סעיף 107 לנוהל קבלת עובדים – כלומר שיש מניעה למנותו – יכול לקבל את אישור ועדת השרות, וזאת בהתאם לסעיף 108 לנוהל קבלת עובדים.
...
בית הדין האזורי המשיך ובחן את טענותיה של גב' דקל ביחס להחלטת מנכ"ל משרד הפנים, וקבע כי "החלטתו של מנכ"ל משרד הפנים מנומקת ומעוגנת בפסיקה והיא סבירה ומידתית ועל פי ההלכה הפסוקה אין בית הדין מחליף את שיקול דעתה של רשות מנהלית".
סיכומו של דבר, נקבע כי בין אם היה על העירייה לפעול לשם אישור מינויה של גב' דקל למנהלת המוקד העירוני בהתאם להוראות סעיף 122א ובין אם בהתאם לסעיף 174א לפקודת העיריות, הרי שבשני המסלולים דרוש אישור שר הפנים, שלא ניתן למעשה בשום שלב, "לא עם תחילת העסקתה של התובעת, לא בהמשך התקופה ועם מעברה מתפקיד לתפקיד ועם קידומה, ולא לאחר שנבחרה לתפקיד מנהלת המוקד העירוני. ללא אישור של שר הפנים, התובעת איננה יכולה להיכנס לתפקידה".
בנסיבות אלה, נקבע בדעת רוב כי "נוכח החלטת משרד הפנים, התובעת אינה יכולה להיכנס לתפקיד של מנהלת המוקד העירוני. התובעת אינה זכאית לתשלום שכרה כמנהלת המוקד כיוון שלא נכנסה לתפקיד והתובעת עובדת עירייה ומשתכרת בהתאם לתפקידה כיום".
עד כאן לגבי הערעור השני.
בשים לב לכל האמור לעיל, בדין קבע בית הדין האזורי את שקבע, ולא מצאנו מקום להתערב בכך.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, אנו קובעים כדלקמן:
הערעור בהליך הראשון (ע"ע 58656-11-20) – נדחה.
יתר הטענות בערעור – נדחות.