ביום 5.12.2018 פנתה רו"ח ליטל בראשי, מנהלת תחום סליקה ותחום בכיר שכר עובדי הוראה אל התובעת כדלקמן (נת/ט):
"בהתאם להחלטת נציבות שירות המדינה מיום 2.7.2018 נתבקשת לבחור קרן פנסיה צוברת. מרישומנו נמצא כי לא נבחרה על ידך קרן פנסיה, וזאת, על אף פניותינו החוזרות ונישנות. מצב דברים זה גורם להיעדר רישום זכויות פנסיוניות על שמך...לאור האמור ובכדי שזכויותיך תרשמנה כנדרש על שמך, כספי ההפקדות הפנסיוניות כאמור לעיל יועברו לקרן בררת מחדל בחברת "הראל פנסיה" שנבחרה בהליך תחרותי של הסתדרות המורים".
לעניין זה נקבע בעיניין תירוש כי "פרשנות הסעיף היא, שכאשר ישנה חל"ת שאושרה על ידי הסמכות המתאימה, אזי הנציב יכול לאשר את רכישת הזכויות הפנסיוניות, אך לא ניתן לקרוא לתוך הסעיף, כי הנציב יכול לאשר גם את החל"ת, שעל בסיסה ניתנות הזכויות. הסמכות לאשר חופשה ללא תשלום לעובדי הוראה, נתונה לגורם המוסמך במשרד החינוך, ולא נציב שירות המדינה".
אמנם לא מצאנו תעוד לתהליך של סיום העסקה בתום שנת הלימודים 2003, שמא בשל העובדה כי התובעת המשיכה ללמד באותו בית ספר (בתיכון), אך עת הוכח כי התובעת לא עבדה החל מספטמבר 2003 ועד תום חודש אוגוסט 2004 במשרד החינוך (ע' 16 ש' 11-14), חל נתק ביחסי העבודה בין הצדדים; בין אם נראה זאת כזניחת עבודה (התפטרות) מצד התובעת ובין אם נראה זאת כחופשה שלא הוסכמה ואושרה על ידי הגורם המוסמך במשרד החינוך, המפסיקה רציפות בשירות.
...
לטענת הנתבעת, דינה של התביעה להידחות.
עוד טוענת הנתבעת, כי התובעת לא שהתה בחל"ת בתקופות השניה והרביעית, וממילא דינה של הטענה להידחות מחמת התיישנות.
אשר לדרך תשלום הפיצוי בפועל
אנו מורים לנתבעת, בדומה למתווה שנקבע בעניין סלע, להוון את סכום הפיצוי החודשי בתקופות השלישית והחמישית בהתאם לכללי ההיוון המקובלים, ולהפקיד את הסכום המהוון בקרן פנסיה לפי בחירת התובעת, במסלול הכולל כיסוי ביטוחי לבן זוג.
בנסיבות העניין אנו סבורים כי יש לפסוק לתובעת פיצוי לא ממוני בסך של 35,000 ₪.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, כמפורט להלן:
א. הצדדים יפעלו כאמור בסעיפים 80 ו- 90-91 לעיל ובהתאם למועדים שנקבעו שם.
הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום מהיום, פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 35,000 ₪ וכן הוצאות משפט בסך של 10,000 ₪.