בפני בית הדין תביעת התובעת הטוענת לפיטורים עקב היותה בהיריון בנגוד לחוק עבודת נשים לפיו לטענתה יש לקחת בחשבון את תקופת החל"ת .עוד טענה לפיצויים בגין אי מתן העלאת שכר לאחר שלושה חודשי עבודה, פיצוי בגין אי קבלת שכר ממועד פיטוריה ועד יציאתה לחופשת לידה, אי קבלת הטבה בגין "אם עובדת" במעון ילדיה, פגיעה בדמי חופשת לידה ופצוי בגין עוגמת נפש.
כב' ס' הנשיא, השופטת שרה ברויינר ישראזדה, קבעה בפסק הדין סע"ש (י-ם) 15897-06-21 רבקה אהרוני - מיפעל הפיס (פורסם בנבו) כי: "הסוגיות אותן מציבה מגיפת הקורונה ובכלל זה הבקשה דכאן לפתחם של בתי הדין הן חדשות, כפי שאף צוין בפסיקת בית הדין הארצי לעבודה כמוזכר מטה. עסקינן בהליכה בארץ לא זרועה ועם הזמן יגובשו ההלכות המתחייבות".
עוד נקבע שם כי על בית הדין לשקול: "מן העבר האחד- א. זכותה של המבקשת, כעובדת, לממש עצמה בעבודה בפועל ב. זכותה להיתפרנס במקום עבודתה בכבוד. לענין זה יצויין – יש מקום לאבחן בין מצב שבו המבקשת אינה נפגעת כלכלית באופן משמעותי (חל"ת תוך תשלום דמי אבטלה מהביטוח הלאומי- (מצב שהסתיים בסוף חודש 6/21, על פני הדברים גם כלפי התובעת שהיא (כעולה מן המסמכים שצורפו- בת פחות מ45) ועל כל פנים חל בו שינוי מהותי החל מראשית חודש זה) לבין מצב שבו כפי שהובהר, משולם לה שכר על חשבון ימי חופשה שטרם נצברו (כפי שאירע במהלך החודש הקודם) ובכך למעשה הופכים להיות חוב של העובדת כלפי מעסיקה, ולבין מצב שבו משולם לעובדת שכר מלא ללא עבודה. ג. זכותה של המבקשת לבהירות בכל הנוגע לעצם העסקתה אצל המשיב."(דגש ש.ש.) השופטת מציינת אף כאן "עבודה בפועל".
כן נאמר שם: "עסקינן במציאות משתנה ומורכבת המחייבת את העובדים והמעסיקים לגמישות בהפעלת שיקול הדעת ובהערכות למצבים משתנים תכופות. פיתרון מסוים עשוי להיחשב סביר ומדתי בנקודת זמן אחת אך לא כזה בנקודת זמן אחרת, יתכן אף כזו הסמוכה לכך". (דגש ש.ש.) גמישות נידרשת גם מהעובדים וגם מהמעסיקים על פי לשון פסק הדין.
זאת, בכפוף למספר תנאים מצטברים: הוצאת העובדת או העובד לחופשה ללא תשלום אינה קשורה לעילה שבשלה חלה הגבלה על פגיעה בהכנסתם לפי סעיף זה; המעסיק עשה מאמצים למצוא לעובדת או לעובד עבודה מתאימה אחרת באותו הקף משרה ובלי לפגוע בתנאי עבודתם, ולא מצא עבודה כאמור ערב הוצאתם לחופשה ללא תשלום; העובדת או העובד נתנו את הסכמתם בכתב להוצאתם לחופשה ללא תשלום; פעילות המעסיק הוגבלה או צומצמה כתוצאה מההגבלות שהוטלו בשל נגיף הקורונה; התפקיד שביצעו העובדת או העובד אצל המעסיק הוא חלק מהפעילות שהוגבלה או צומצמה והמעסיק הוציא לחל"ת עובדים נוספים מאותו טעם שלא חלה לגביהם הגבלה לפגיעה בהכנסה בהתאם לחוק.
לאחר ששקלנו טיעוני הצדדים ועובדות המקרה מצאנו גם אנו, בנוסף ובנפרד מהמסמך מטעם המשרד שהונח בפנינו, כי נוכח הפסיקה ולשון החוק, תקופת החל"ת לרבות תקופת חל"ת עקב קורונה אינה נחשבת לעניין סעיף 9(א) לחוק עבודת נשים, תשי"ד-1954 .לא מצאנו הבדל בין חל"ת עקב שמירת הריון, הנכפה על הצדדים אובייקטיבית, לבין הקורונה.
...
לאחר ששקלנו בכובד ראש את סוגית ההוצאות , ונוכח הנסיבות שפרטו בהנמקות בהליך זה, ונוכח הפסיקה של בית הדין הארצי בכגון אלה, (ראה עב (ת"א) 8097/03 זיידמן דב נ' אי. סי. איי.
) מצאנו כי יש להשית הוצאות על התובעת.
התובעת תשלם שכ"ט ב"כ הנתבעת בסכום של 7,500 ₪.