אינטרס המשיבות, הוא למעשה אינטרס הציבור, עולה בקנה אחד עם הרציונלים ותכליות חוק חופש המידע – חשיפת המידע כדי לבקר ולפקח על פעילות הרשות באופן מיטבי.
בסעיף 9 לחוק, הרלוואנטי לענייננו, נקבעו סייגים הנוגעים למהות המידע המבוקש – בין אם מדובר במידע שגילויו אסור (ס' 9(א) לחוק), כגון מידע הנוגע לבטחון המדינה או מידע שיש בו משום פגיעה בפרטיות, ובין אם מדובר במידע שהרשות אינה מחויבת לגלות (ס' 9(ב) לחוק), כגון מידע העלול לפגוע בתפקודה התקין של הרשות, מידע על דיונים פנימיים או סוד מסחרי (ר' עע"מ 9341/05 התנועה לחופש המידע נ' רשות החברות הממשלתיות, פסקה 16 (19.5.2009) (להלן: עניין רשות החברות הממשלתיות), וכן עניין גישה – מרכז לשמירה על הזכות לנוע, פסקה 8).
אכן, אחת מתכליות חוק חופש המידע היא לחזק את יכולת הציבור לבקר את פעילות הרשות הציבורית:
"נגישות למידע המוחזק אצל רשויות השילטון מאפשרת לציבור להפעיל פקוח ובקרה על רשויות השילטון, לגלות מעורבות בעשיה השלטונית ולקחת חלק בכינונה ובעיצובה של תרבות שלטונית ראויה"
(ר' עניין רשות החברות הממשלתיות, פסקה 15)
עם זאת, האנטרס הצבורי במסירת המידע לצורך קידום ביקורת על הרשויות שמצוי בבסיס הזכות לחופש מידע מיתמקד בעיקר בהיבט המוסדי ולאו דוקא בהיבט הפרסונאלי:
"ההבחנה בין מידע מוסדי למידע פרסונאלי מקובלת עליי. עיון בחוק חופש המידע, כמו-גם בכתיבה בנושא, מוליך למסקנה כי החוק עניינו ברשות הציבורית כגורם שילטוני, כמערכת, ולא ב-zoom in על היחידים הפועלים בין שורותיה. מסקנה זו נלמדת בראש ובראשונה מהוראות החוק, אשר מדבר ב"מידע מרשות ציבורית... המסקנה האמורה מתבקשת גם מהגיונם של דברים: הרשות הציבורית מופקדת על תחומים מסוימים שלשמם ניתנו בידיה סמכויות שונות. עניינו של הציבור המבקש לבחון את פעילות הרשות ולבקרה, הנו בפעילותה כגוף המספק לו שירותים ופועל כנאמן שלו. הבקורת הציבורית מטרתה לבחון האם האזרח זוכה מהרשות לשירות לו הוא זכאי, האם הרשות עמדה במטרותיה וביעדיה, מה היה הקף וטיב פעולתה, כיצד הפעילה את סמכויותיה. אין היא בוחנת את השרות לו זכה מידי עובד מסוים של הרשות. המערכת היא שעומדת לבחינת הציבור ולא עובדיה."
(עניין עתון דה-מרקר, פסקה 60-61)
מבחינה זו ספק האם באיזון הכולל יש ביתרון שבמסירת המידע כדי להצדיק את הפגיעה בפרטיות.
...
האיזונים הנדרשים לפי סעיפים 10 ו-11 לחוק והסמכות למסירת המידע לפי סעיף 17(ד') לחוק חופש המידע
משהגעתי לכלל מסקנה כי בידי הרשות יש מידע, וכי סייגים למסירתו מתקיימים – יש לדון בשאלה האם האיזונים שיש לערוך לפי סעיפים 10 ו-11 לחוק מחייבים להגיע למסקנה שונה, שתביא למסירת המידע במלואו או למסירתו באופן חלקי.
מקור סמכות נוסף להורות על מתן מידע למרות התקיימות הסייגים שבחוק חופש המידע הוא סעיף 11 לחוק, שמאפשר להורות על נקיטת אמצעים לקידום מידתיות ההחלטה:
"היה המידע המבוקש מידע אשר הרשות הציבורית רשאית או חייבת שלא למסרו כאמור בסעיף 9, וניתן לגלות את המידע, ללא הקצאת משאבים בלתי סבירה או הכבדה ניכרת על פעולתה של הרשות, תוך השמטת פרטים, תוך עריכת שינויים או תוך התניית תנאים בדבר דרך קבלת המידע והשימוש בו, תמסור הרשות את המידע בהשמטות, בשינויים או בתנאים המחויבים, לפי הענין; נעשו השמטות או שינויים כאמור, תציין זאת הרשות, אלא אם כן אין לגלות עובדה זו, מהטעמים המפורטים בסעיף 9(א)(1)".
נוכח השאיפה לממש את זכות הציבור לדעת, על הרשות לבחון האם ניתן לגלות את המידע ולו באופן חלקי – תוך נקיטת צעדים לאיזון ובהם השמטה, שינוי פרטים במידע המבוקש או התנאה של מסירת המידע בתנאים, אם פעולות אלו (כל עוד אינן כרוכות במאמץ בלתי סביר) יאפשרו את גילוי המידע (ר' עניין המועצה להשכלה גבוהה, פסקה 21, עניין גישה פסקה 10).
לפיכך, אני דוחה את העתירה.