לעניין זה ראו דבריו של כב' הש' דנציגר ברע"א 7280/12 ליבוביץ נ' פסי (22/10/12), כדלהלן:
"מסגרת הזמנים להגשת בקשה לביטול פסק בורר קבועה בסעיף 27 לחוק הבוררות וכן בתקנות הבוררות. סעיף 27(א) לחוק הבוררות קובע כי, ככלל, יש להגיש בקשה לביטול פסק בורר תוך 45 ימים מהיום בו ניתן הפסק, אם ניתן בפני המבקש, או מהיום בו הומצא למבקש, אם ניתן שלא בפניו. כן נקבע כי "בית המשפט רשאי להאריך את התקופה האמורה, אף אם עברה, מטעמים מיוחדים שיירשמו"..
ראו לעניין זה דבריה של כב' הש' פרוקצ'יה ברע"א 4707/06 טנא סוכנות לביטוח בע"מ נ' אחים לבקוביץ, נובק, מינמר לביטוח בע"מ (6/1/10), כדלהלן:
"הארכת מועד תהיה מוצדקת מקום שקיים טעם מיוחד אמיתי, בעל משקל, המסביר ומתרץ את העיכוב שחל בנקיטת הליך על ידי בעל דין. על פי רוב, טעם כזה יתקיים כאשר העיכוב נובע מנסיבות אובייקטיביות כאלה ואחרות, או מאילוצים שאינם נתונים לשליטתו של בעל הדין. הדברים מקבלים משנה תוקף בעינייני בוררות, בהם קיים אינטרס צבורי מובהק לסיים את הליך הבוררות באופן מהיר ויעיל (רע"א 10753/05 חסן נ' בן חמו (לא פורסמה, 5.4.07)). טעות סובייקטיבית של בעל דין בחישוב המועדים שמקורה בחוסר תשומת לב מספקת לא תהווה בדרך כלל טעם מיוחד למתן הארכת מועד. אילמלא כך היה, היתה דרישת קיומם של טעמים מיוחדים להארכת מועד מתרוקנת במידה רבה מתוכנה."
אשר למועד להגשת בקשה לביטולו של פסק הבוררות, סעיף 27(ב) לחוק הבוררות קובע כי בבקשה לביטול פסק בוררות לפי סעיף 24(10) – מקום שבו "קיימת עילה שעל פיה היה בית המשפט מבטל פסק דין סופי שאין עליו ערעור עוד" – התקופה של 45 ימים תתחיל מהיום שבו נתגלו למבקש עובדות המשמשות יסוד לבקשה.
במהלך הדיון חזר ב"כ המבקשים על נימוקי הבקשה, כפי שפורטו לעיל, כשהוא חוזר ומדגיש כי הטעם לביטול פסק הבוררות הוא עוות דין למרשיו, שהם בעלי זכויות ומחזיקים בשטח המריבה מכוח ההסכם ביניהם לבין הורי המבקש, והאיחור נבע מכך שבידי המבקשים לא הייתה הראיה החדשה שצרפו לבקשתם לביטולו של הפסק – ההסכם.
...
ודוק, בהעדר בקשה לביטול פסק הדין שאישר את פסק הבוררות, דין הבקשה לביטול פסק הבוררות להידחות על הסף, וכל שנאמר בנדון, נועד למעלה מן הצורך.
לסיכום, דין תובענתם של המבקשים שהוגשה ביום 23/4/21 - לבטל פסק בוררות שניתן ביום 14/9/17 ואושר ביום 9/5/18, על אף שלא היו צדדים להליך הבוררות, אישרו כי היו מודעים לו, אך לא ביקשו להצטרף בשל עמדתו של אבי המבקש, שהיה צד להליך, היו מודעים לפסק הבוררות, ולא הצטרפו לבקשה לביטולו, על אף שבקשתם דהיום מסתמכת על הסכם שהם היו צדדים לו והגיע לידיהם לטענתם עוד ביום 12/2/20, לא הגישו בקשה לביטול פסק הדין המאשר החלוט ואף לא בקשה להארכת מועדים לכל אלה – להידחות על הסף.
סוף דבר
התובענה נדחית אפוא על הסף.