מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חוזה שכירות לאחסון ציוד חקלאי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבעים או מי מהם מבצעים במקרקעין פעולות בנגוד לדין, בנגוד להוראות הסכם השכירות ובנגוד להחלטות התובעת, כדלהלן: הוקם מבנה יביל (מבנה 2 בתשריט שצורף לכתב התביעה); ניבנה בית מגורים נוסף (מבנה 3 בתשריט שצורף לכתב התביעה); הוקמה סככה פתוחה מחוץ לגבול חלקת המגורים (מבנה 4 בתשריט שצורף לכתב התביעה); מבנה בעל היתר, האמור לשמש כלול לגידול עופות, והמצוי מחוץ לגבול חלקת המגורים, משמש כמחסן למדי מים (מבנה 5 בתשריט שצורף לכתב התביעה); הוצבו ארבע מכולות מחוץ לגבול חלקת המגורים (מבנים 9-6 בתשריט שצורף לכתב התביעה); חצר המשק משמשת לאחסנה פתוחה של ערימות אספלט גרוס וכורכר.
הנתבעים מודים בשימוש שנעשה במבנה לאחסנת מדי מים, אך טוענים, שרק שטח של 100 מ"ר בלבד משמש לאחסנה זו. בתצהיר עדותו של הנתבע 1 (סעיף 19) היתייחס הנתבע לשימוש הנעשה במחסן: "מדובר על מבנה לול בהיתר, אשר בו מאוחסנים חלקי השקיה וצנרת אשר משמשים אותנו בעבודות החקלאות, וכמו כן יש בו מדי מים אשר משמשים את המושב בו אנו גרים והם מאוחסנים שם במטרה לשמור אותם... בשלוש השנים האחרונות חלק קטן ביותר ששטחו מוערך בכ-100 מ"ר מתוך כלל המבנה, הושכר תמורת שכר זעום ביותר... ויודגש, כי מדובר במספר מדפים של מוני מים... רוב הציוד האחר משמש לצרכי החקלאות שלנו". הנתבעים נימנעו מהעדת השוכר, שהיה יכול בעדותו לתמוך בטענתם בדבר הקף השטח המושכר.
...
איני מקבל טענה זו, שכן חוות הדעת מלמדות על שווי המקרקעין תוך ביצוע השוואה למקרקעין ביישובים בעלי מאפיינים דומים, כאשר רק בחישוב שיעור דמי השימוש הנגזר מכך יש להתחשב באי חוקיות השימוש.
ברע"א 6713/15, מפעלי תחנות בע"מ נ' מדינת ישראל, ניתן ביום 23.12.15, סעיף 16, נקבע כך: "בענייננו, עיון בכתב התביעה מעלה כי הסעד הכספי נתבע בה במפורש. התביעה הוגדרה מלכתחילה כתביעה כספית, וכפי שצוטט לעיל, סעיף 60 לכתב התביעה דורש 'ברחל בתך הקטנה' את תשלום דמי השימוש בגין התקופה שממועד הגשת התביעה ועד לפינוי השטח בפועל. גם אם מדובר בסכום שאיננו מסוים (ושאינו יכול להיות מסוים כל עוד לא פונה השטח) אינני רואה מקום לפרשנות הנטענת מצד המבקשת, כאילו מדובר בסעד הצהרתי. נמצאנו למדים, כי עתירה להצהרה על זכות אין כאן, דרישה לתשלום אופרטיבי – יש ויש. מעבר לכך, בהתאם להנחיות הפסיקה שהובאו לעיל, הרי שזהו המהלך הדיוני הראוי והמצופה מתובע בסוגיות כגון אלו דנא, לכרוך את כל תביעותיו הכספיות באופן שיאפשר דיון בהן בחדא מחתא, לתועלת בית המשפט, הצדדים והציבור. מכאן שמדובר בסעד כספי ולא הצהרתי, ואין עוד מקום לדון בטענותיה של המבקשת בדבר מתן סעד שלא נתבקש בכתב התביעה, שכן כאמור אין זה המצב כאן". מהאמור לעיל אנו למדים, כי תביעת דמי שימוש גם לתקופה שלאחר מועד הגשת כתב התביעה, היא האפשרות הרצויה, ולפיכך נהגה התובעת כשורה בעניין זה. חרף האמור, ובהיעדר חוות דעת משלימה לחוות הדעת שנערכה בגין התקופה שעד שנת 2018, לא מצאתי כי התובעת הציבה בסיס ראייתי ראוי להוכחת דמי השימוש בגין אותה תקופה שלאחר הגשת כתב התביעה.
לפיכך דין התביעה בעניין זה להידחות.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

המבקשים מוסיפים ומציינים כי איחסנה או שימוש חקלאי לגידול חיות לצורכי תנובה או כלבים לצורכי מכירה, או עצים למטרות שיווק הם שימושים אסורים על פי הסכם השכירות.
בפרוטוקול הדיון שהתקיים ביום 11.2.15, בע' 3 ש' 22, מציין ב"כ המשיב כי "ההטרדות נבעו בעיקר היות והם איחסנו דברים במחסנים של המבקש, וכרגע שהם מתחייבים שיפנו את הציוד ותכולת המחסן עד סוף השבוע הנוכחי, כי אז אין מניעה למחוק את הבקשה....". בהחלטה של בית המשפט נקבע כי המבקשים יפעלו לפנות "את כלל הציוד אשר מצוי בבעלותם, לרבות תכולת המחסן, המצוי בדירתו של המבקש." אני סבורה כי למרות שהחלטת בית המשפט התייחסה למחסן אחד בלבד, ניתן ללמוד מבקשת המשיב ומעדותו, כי הוא בודאי לא סבר שכל שהושכר לו הוא בית המגורים, שביל הגישה וחדר הכביסה.
...
סוף דבר העולה מן המקובץ הוא, כי לא ניתן להיעתר לבקשת המבקשים בהמרצה, כי יוצהר כי המושכר כולל בית מגורים, שביל הגישה אליו וחדר כביסה ואלה בלבד.
על כן המרצת הפתיחה נדחית.
המבקשים ישלמו סכום זה למשיב תוך 30 יום מקבלת פסק דין זה. זכות ערעור תוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

גם מר קזז העיד שהמחסן שימש למחסן לציוד לאירועים ולא לשימוש חקלאי, והועדה לא התערבה בשימוש שנעשה בו, וכי התובע חיפש מחסן לאחסנה ולמשרדים.
יחד עם זאת האמור בסעיף 5 לחוזה שמטרת השכירות היא לאיחסון יחד עם האמור בסעיף 6(ב) לחוזה לפיו אם ייתבע המשכיר בגין שימוש חורג ובין בגין שימוש ללא רישיון ובין בגין חריגה מהרישיון ובין מכל סיבה אחרת, על השוכר יהיה לפנות את המושכר, מעיד כמאה עדים שהצדדים ידעו שהשימוש המותר במחסן הוא שימוש חקלאי, לקחו את הסיכון וקבעו הוראות בחוזה מה יהיה בעת שהרשויות יתחילו להתערב לגבי השמוש במחסן.
...
לאור כל האמור לעיל, סבור אני שיש לדחות את טענת התובע שהנתבעת הטעתה אותו לגבי השימוש המותר במחסן.
העולה מכל האמור לעיל הוא שהתובע לא הוכיח את עילת התביעה כנגד הנתבעת.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את תביעת התובע כנגד הנתבעת.
התובע ישלם לנתבעת כדלקמן: 1) את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; 2) שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על כך טען בתגובתו (בעמ' 1 באמצע): "מישפחת חתן, שרה החתן ז"ל ניצלו את תקופת הסיכסוך וחוסר תיפקוד מסודר של ועד בישוב ונכנסו לסככה אשר שימשה כמקום איחסון לטרקטורים ולציוד החקלאי והחלה עושה בה כבשלה ואין מי שיעצור את התהליך.
כאמור, נח מחזיקים בזכויות במשק כנחלה חקלאית מכח הסכם שכירות תלת צדדי מתחדש בין המינהל, הסוכנות היהודית לארץ ישראל ו-"האגודה" (כאשר בעניינינו מדובר בבני שתולה ויחיעד ביחד)- זהו למעשה "הסכם המשבצת" המוזכר לעיל.
...
ראו עמ' 24 לפרוט' הדיון בש' 6-8: "לכן אני סבור שנכון לקבוע כי התובעים הם ברי רשות בכל השטח המקווקו. לחלופין, לא יכולה להיות מחלוקת כי השטח בתכלת הוא שלהם. בכל מקרה צריך לקבוע כי לנתבעים אין זכויות קניין בשטח זה." גם לסעד זה איני רואה מקום להיעתר.
סוף דבר, התביעה נדחית.
התובעים ישלמו את הוצאות הנתבעים, אשר מולם התנהל בפועל הליך זה, על פי הפירוט הבא: 91.1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

מתחת לאיזור המבנים מצויים מבני גידול וטפול בצמחים ושטחי איחסון לציוד חקלאי (להלן: "אזור הגידול").
גם אם אקבל את טענת התובע בתצהירו, כי הדרך לא נכללה מפורשות בהסכם השכירות, ואכן בהסכם השכירות שצורף לתצהיר לא נזכרת דרך המעבר לשטחים החקלאיים, הרי שאין בכך כדי להועיל לו, שכן הדעת אינה סובלת מצב בו דרך המעבר, אשר בפועל אין חולק כי שמשה כחמישים שנה קודם לכן, החל משנת 1936 כדרך מעבר לשתי הנחלות, שור ושמואלי, לא תיכלל כדרך מעבר לשטחי נחלת שמואלי לאחר ששטחים אלה הושכרו לתובע בהסכם שכירות.
...
שלישית, העובדה שהנושא לא דובר והתובע נולד לתוך מצב נתון, אך מחזקת את המסקנה, כי השימוש בדרך היה בהסכמה בין הצדדים, מסקנה המתיישבת עם יתר העדויות שהובאו לפניי כפי שיפורט להלן.
סוף דבר אשר על כן, הנני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו