מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חוזה שותפות להקמת תחנת דלק: מחלוקת בין שותפים

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי אשר אינו שנוי במחלוקת אביו המנוח של התובע, סלמאן חאמד (להלן: "סלמאן" או "המנוח"), והנתבע כרתו הסכם שותפות בשנת 1988, להקמה וניהול של תחנת דלק אשר נקראה "תחנת תידלוק דור מג'אר" (להלן: "תחנת הדלק"), וזאת על שטח שהיה בבעלות המנוח בכפר מג'אר. השותפות האמורה הייתה בחלקים שוים בין שני השותפים.
" במילים אחרות, הנתבע מודה כי התובע ביצע עבודה בתחנת הדלק, אולם כאמור טען הנתבע בהקשר זה שתי טענות: התובע ביצע עבודתו כשותף ולא כעובד, ולכן לא מתקיימים יחסי עובד-מעביד בין התובע לבין השותפות, ולחילופין, גם אם ייקבע כי התובע היה בסטאטוס של 'עובד', הרי שאין לראות את הנתבע עצמו כמעביד.
...
אולם, מאחר וכאמור לעיל לא הוכיח התובע כי שכרו עמד דווקא על סך של 3,500 ₪, אני סבורה כי יש לחשב את זכויותיו על בסיס שכר המינימום לאותה תקופה, אשר עמד על סך של 3,335 ₪.
מכל האמור לעיל עולה כי התובע זכאי היה לקבל פיצויי פיטורים במועד פירוק השותפות, וכי הנתבע חב במחצית מגובה הפיצויים.
סיכום לאור כל הדברים שנאמרו לעיל, התביעה מתקבלת, ועל הנתבע לשלם לתובע, תוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים: הפרשי שכר בסך 10,005 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום 10.4.06 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

התובע חתם הסכם שותפות עם שותפים אחרים ולאחר זמן קצר הקימו הצדדים בשותפות את חברת נ.ד.א.ג. לעמדת הנתבעים, כל זכויות השותפות והשותפים בקשר לתחנת הדלק הועברו לחברת נ.ד.א.ג. הנתבעים טוענים בכתב ההגנה כי חברת נ.ד.א.ג הפכה להיות בעלת הזכויות בתחנת הדלק, וזאת לאחר שהתובע הביא את השטח עליו הוקמה התחנה, שותף אחר הביא את הקשרים והיכולות להשגת היתרי בניה וכן קבלת הרישיונות ואילו שותף שלישי השקיע את ההון הנידרש.
כעולה מהראיות שהובאו על ידי הצדדים, התנהלו באותה תקופה מספר הליכים משפטיים, אשר חלקם נגעו להתנגדות של מושב שיבולים להקמתה של תחנת הדלק, ובהם היו מעורבים גם התובע וכן קבוצת קאשי וחלקם נגעו למחלוקת בין התובע ושותפיו בחברת נ.ד.א.ג לבין קבוצת קאשי לגבי קיום התחייבויותיה להקמתה של תחנת הדלק.
...
כפי שיפורט להלן, בחינת הראיות והעדויות הנוגעות לזכויות הפעלת תחנת הדלק מביאה למסקנה, לפיה חברת נ.ד.א.ג היא המחזיקה בזכויות אלו.
הבדלים אלו (לעניין אופי השקעתו של ארנון בן עליזה) אינם משנים את המסקנה הברורה, אשר עולה מהוראות ההסכם וכן מהעדויות אשר הובאו בפני בית המשפט לגבי הרקע לחתימתו, לפיה השותפות קיבלה (לכל הפחות) את הזכות להקים ולהפעיל, בתחום המקרקעין בהם התובע הוא בעל זכות החכירה, את תחנת הדלק וכן שטחי מסחר.
התביעה לפינוי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עיקר טענת התובעים בתביעתם הוא, שמסמך העקרונות מתעד הסכם שלפיו הוקמה שותפות בין שלושת הצדדים (התובעים והנתבע) במטרה לקדם הקמת תחנת תידלוק בשטח הנתבע, ולאחר מכן לקדם פרויקטים כלכליים נוספים בשטחים צבוריים של הצדדים.
ההתנהלות בתקופה זו מתועדת במסמכים שצורפו לתצהירי העדות הראשית מטעם שני הצדדים, ובעיקרו של דבר אין מחלוקת של ממש בנוגע לעובדות הרלוואנטיות לפרק זמן זה. כך למשל, בסקירת המידע ששמש בסיס לחוות דעתו של מקלר (נספח 3 לתצהיר אברהם – נ/1) צוין שעל פי הסכמת הצדדים תחנת התידלוק תהיה בבעלת משותפת של שלושת היישובים, והמתווה העיסקי שהוצע על ידו היה הקמת אגודה שיתופית משותפת בדומה לכך, גם חוות דעתו מיום 21.11.02 של יועצם המשפטי של הצדדים, שנמסרה לנציגי שלושת הצדדים (נספח 6 לתצהיר אברהם) מדברת על הקמת אגודה שיתופית שהצדדים הם חבריה.
על רקע זה, הטענה שהקמת פרויקט על פי הרעיון של רייכר איננה כלולה בהסכם שבמסמך העקרונות היא לכל הפחות תמוהה, ובעיקר כך כאשר בסעיף 3 שלו נאמר, בין השאר, כי "שלושת השותפים מקימים שותפות שמטרתה לקדם את תחנת הדלק בהבונים...", ונוסח זה אינו מסוים דיו כדי להוציא מכלל תחולת ההסכם שבמסמך העקרונות את הפרויקט שאותו הציע רייכר.
...
הנתבע טען כי מסקנה זו מתחייבת גם מהשתלשלות האירועים והנסיבות כפי שאלה תוארו בכתב ההגנה ואף בכתב התביעה.
סיכומו של דבר, על יסוד הנימוקים המפורטים לעיל אני מחליט לקבל את התביעה, ובהתאם לכך ניתן בזה פסק דין המצהיר שההסכם שבמסמך העקרונות ובמסמך המשלים הוא תקף והוא מחייב את הנתבע, כמו גם את התובעים.
בסיכום טענותיהם בקשו התובעים שבפסק הדין תינתן גם הוראה לנתבע להעמיד לרשותם את כל הנתונים הרלוונטיים ויינתן להם פרק זמן של ששה חודשים על מנת להחליט אם הם מוכנים לקבל על עצמם את כל ההתחייבויות הנגזרות מהסכם רייכר אולם כששקלתי בדבר החלטתי שלא להיעתר לבקשה.
הנתבע ישלם לתובעים שכר טרחת עורכי דין בסכום של 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2005 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בין התובעת – אורה מושב עובדים (להלן: "אורה") לבין נתבעים 1-2 (להלן: "בלסקי") נחתם חוזה ביום 1.12.85 (להלן: "החוזה") שעניינו שותפות עסקית להקמת והפעלת תחנת הדלק במקרקעי המושב.
עיקר המחלוקת בין הצדדים בנקודה זו הינה האם הסכם השכירות נוגע להסכם בלסקי-אורה, או שמא הוא נוגע לכלל עסקיו של בלסקי.
הצדדים אינם חלוקים בדבר קיומם של הטבות אשר ניתנו לבלסקי כספק דלק, או באשר לקיומו של הסכם השכירות בין בלסקי לדלק, והמחלוקת הנה מהותית יותר ונוגעת לשאלת זכאותה של אורה לכספים אלו.
...
אולם, בית המשפט קבע, כי כדי לבסס טענה בדבר אי אמינות הדוחו"ת הכספיים היה מקום להביא ראיה כלשהי שתצדיק מסקנה השוללת את אמינות הדוחות, נטל שלא הורם.
השניה, שהוי בהגשת התביעה בעניין זה. חישוב תקופת ההתיישנות מיום הגשת התביעה (8.2.04) מוביל למסקנה כי התביעה הוגשה כארבעה חודשים לפני תום תקופת ההתיישנות, וניתן אף לומר כי חלקה התיישן.
התוצאה לאור האמור, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2010 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 2.4.83 נחתם הסכם שותפות בין המנוח ובין מר עבדו סאמי דיאב (להלן: "דיאב") שבמטרה להקים תחנת הדלק; בהסכם הצהיר המנוח כי הוא הבעלים ו/או המחזיק הבלעדי של המקרקעין.
משכך אני סבורה כי יש מקום לאפשר למשיבה להוכיח את טענותיה העובדתיות המבוססות על מערכת היחסים ארוכת השנים, שהרי דחיית התביעה בנושאים אלה כבר עתה בטרם יובאו לפני בית המשפט ראיות אשר למחלוקת העובדתית תחסום את האפשרות להוכיח עובדות ועילות כנטען; אין לטעמי מקום לשים משוכה כה גבוהה בפני הטענות העובדתיות המשולבות בטענות משפטיות בפני מי שסבור כי בידיו ראיות טובות להוכיח את תביעתו ולהצביע כי אין מדובר בהתיישנות.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בעניין זה, ועל אף שלטעמי יש ממש בטענות המבקשים בעניין זה, מצאתי שלא לקבל את טענתם לסילוק התביעה על הסף מחמת שיהוי.
מקובלת עלי טענת המשיבות כי המבקשים אינם יכולים לבסס טענותיהם על כך שאינם פועלים להוצאת צו ירושה.
מכל האמור לעיל מצאתי לדחות את הבקשה לסילוק התביעה על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו