הנתבע יגיש חוות דעת רפואית מטעמו בתחום הנפשי בתוך 60 יום מהיום, וזאת כל ככל שבכוונתו להעלות טענות שבמומחיות רפואית כנגד חוות הדעת מטעם התביעה.
...
עם זאת ובהינתן האמור לעיל, בל נשכח כי טרם הסתיים שלב קדם המשפט וכי את מחדלה של התובעת ניתן לרפא ולאזן על ידי פסיקת הוצאות, אל מול תוצאה דרקונית ונוקשה של חסימת דרכה להוכיח טענות שבמומחיות רפואית ככל שהגשת חוות הדעת לא תותר בשלב זה.
לאור כל האמור, לא מצאתי כי מחדלה של התובעת בשל הגשה מאוחרת של חוות דעת רפואית בתחום הנפשי, מצדיק לחסום את דרכה להוכיח נזקיה בתחום זה כמבוקש על ידה.
כתימוכין למסקנתי, מצאתי להפנות לפסק דינה של כב' השופטת וולצקי בעניין "שירותי בריאות כללית" שאוזכר לעיל, שם נקבע:" לו היה מדובר בנזק חדש או החמרת מצב למשל מבחינה כירורגית או נפשית, האם לא היה מקום להיעתר לבקשה חרף חלוף הזמן? נדמה שגם על פי עקרונות היסוד שבתקנות נכון יהיה לאזן בין הרצון להגיע לחקר האמת למול הרצון ביעילות הדיון כאשר ידו של העיקרון הראשון על העליונה במקרה זה. אשר על כן, ראיתי לקבוע כי לא יהיה זה מידתי למנוע מהמבקשת להוסיף את טענתה לנזק נוסף. את הנזק שייגרם למשיבים ניתן לרפא בתשלום הוצאות ללא קשר לתוצאות ההליך". (ראו סעיף 81 לפסק הדין).
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, הריני נעתרת לבקשה לתיקון כתב התביעה.