בית המשפט אינו כפוף לסברתה של המומחית מטעם המערערת, והוא הפוסק בעיניין זה, כפי שנקבע בע"א 1986/92 מדינת ישראל נ' אבו סאלח פ"ד נ (1) 499:
"על-פי הדין הכללי לא חייב בית המשפט להיזדקק לשירותיו של גרפולוג כדי לקבוע מימצא בדבר אמתותה של חתימה. הוא רשאי להשוות את כתב היד או החתימה שבמחלוקת בעצמו. אך לכוחו זה של בית המשפט מיגבלות. בית המשפט אינו מומחה לכתבי יד. אין לו הכישורים הטכניים לבצע אבחנות דקות בדבר זהותו של בעל חתימה פלונית. לכן, במצבים שבהם מתעוררת שאלה רצינית בדבר אמתות חתימה, רצוי להעזר בחוות-דעתו של גרפולוג מומחה. בכך לא פורק עצמו בית המשפט מן החובה והאחריות להכריע בשאלה שמתעוררת בפניו. אכן, בית המשפט רשאי, במצב כזה, לקבל את עדות המומחה, או לדחותה, כולה או מקצתה. סמכות ההכרעה לעולם נשארת בידיו."
על פי ע"א 5293/90 בנק הפועלים בע"מ נ' שאול רחמים בע"מ, מז(3) 240 (1993), "קיימות שלוש דרכים עיקריות שבהן ניתן להוכיח, כי חתימה כלשהיא היא חתימתו של פלוני: האחת, באמצעות עדות ישירה – היינו, עדותו של החותם או של מי שהיה עד לחתימה; שנייה, באמצעות השוואת החתימה השנויה במחלוקת לחתימה הידועה כאמיתית, תוך היתחקות אחרי נקודות הדמיון והשוני ביניהן; והשלישית, על-ידי עדותו של מי שמכיר היטב את כתב הידאו החתימה השנויים במחלוקת ומעיד על מידת התאמתן למסמך שבדיון." על כן, אין המשיב חייב להביא חוות דעת מומחה מטעמו על מנת להרים את נטל ההוכחה, ואי הבאת חוות דעת מומחה מטעמו אינה נזקפת לחובתו.
...
הוא עימת את המשיב עם גירסת המערערת ועם תמיהה שבהגיון, ותמוה שדווקא המערערת מלינה על כך.
סיכום
על פי כל האמור לעיל, בדין קבע בית המשפט קמא את קביעותיו העובדתיות, והמסקנה הנובעת מהן היא שהמשיב הוכיח את אמיתות ההסכם מיום 1.2.13 להחזר הלוואה בסכום השווה ל- 12,000 דולר ארה"ב, אשר לא בוצעה.
על כן, אני דוחה את הערעור.
על פי תקנה 153, והתעריף המינימלי המומלץ של לשכת עורכי הדין, הקובע ששכר הטירחה בערעור יהיה 50% מהשכר בערכאה הראשונה ולא פחות מ- 5,354 ₪ בתוספת מע"מ, אני מחייב את המערערת לשלם למשיב הוצאות הערעור בסך 6,265 ₪.