ביום 26.12.2021 הגישה הנתבעת חוות דעת מטעם אינג' יאיר ברמן (להלן: "אינג' ברמן"), לפיה מתוצאות המדידות עולה כי השפעת רעש הרכבת על בית התובע, היא זניחה.
ביום 8.5.2023 הגיש ד"ר ברכה את חוות דעתו לפיה חוות הדעת ההנדסיות שביצע אינג' פיכמן כללו שגיאות חמורות, בין היתר בשל העובדה שהמדידות לא בוצעו בדירת התובע.
בקשת הפסילה הוגשה לאחר מתן חוות הדעת, שבעיקרה שומטת את הקרקע מתחת לתביעה, זאת הגם שהיה ניתן להעלות חלק ניכר מטענות הפסילה עוד טרם הגשת חוות הדעת.
כפי שקבע בית המשפט העליון ברע"א 1867/20 פלונית נ' בית חולים העמק (3.5.20) אשר דן בבקשה לפסילת חוות דעת מומחה שמונה מטעם בית המשפט:
"הלכה ידועה היא כי פסילתה של חוות דעת מומחה היא צעד קצוני אשר יינקט רק במקרים חריגים, בהם נפל בחוות הדעת פגם היורד לשורש העניין ואשר עלול לגרום לעיוות דין ."
(ראה פסקה 12 לפסק הדין והאסמכתאות שם).
...
מעבר לעובדה כי בשלב הנוכחי טענת ניגוד העניינים לא הוכחה, אין לאפשר לצד לשמור טענת פסלות כנגד מומחה ולהשמיעה בהתאם לתוצאות חוות הדעת.
וכפי שנאמר:
"הכלל הוא שאין לאפשר לצד לשמור באמתחתו טענת פסלות כנגד מומחה, ולהשמיעה בהתאם לתוצאת חוות הדעת של אותו המומחה. על הצד הטוען לפסלות להעלות טענה זו בעת מינוי המומחה או בסמוך לכך, ובוודאי שלא לאחר קבלת חוות דעתו. כך המצב בין אם התכוון הטוען לפסלות לשמור את הטענה באמתחתו, ובין אם לאו. לשון אחר, טענת הפסלות עומדת על רגליה היא ואין לאפשר לקשור אותה לשורה התחתונה של המומחה, כאשר טענת הפסלות הייתה ידועה לטוען אותה כבר בשלב המוקדם של המינוי."
ע"א 3903/17 פלוני נ' מדינת ישראל - המרכז הרפואי ע"ש שיבא (8.10.18), (פסקה 5 לפסק הדין).
סוף דבר
מן הטעמים שציינתי לעיל, הבקשה לפסילת חוות דעת מומחה מטעם בית המשפט נדחית.