הוא אישר, לפיכך, כי הגם שכתב בחוות דעתו כי הנאשם פעל כשורה, הרי שמשאינו יודע מה למעשה עשה הנאשם במהלך הלידה, בהיעדר תעוד - "אז הקטע הזה לא תקין, נכון" (עמ' 887 לפרו' הדיון מיום 15.9.22 ש' 3).
לעדותה, הנאשם הסביר לה כי ההליך כואב מעט אך יסתיים אחרי 20 דקות, והוא אכן שאב לדבריה את העובר, והתקין לאחר מכן התקן תוך רחמי.
אין בידי לקבל את טענת ההגנה בסיכומיה כי חוות הדעת לא נועדה לקבוע כי ההיריון לא היה תקין אלא להציג נתון בדבר שכיחות ההפלות בשבוע זה, נוכח מסקנתו הברורה של המומחה בחוות דעתו, כי היה מקום לריקון הרחם ללא אישור מקדים של ועדה.
נטען כי משרד הבריאות יזם את התלונות למישטרה, מסר למישטרה ולמומחה חומרים מבלי לקבל את הסכמת הנשים ותוך הפרת חסיונן וחוק זכויות החולה, תשנ"ו-1996 (להלן: "חוק זכויות החולה"), ולפיכך עתרה ההגנה לפסול את כלל המסמכים הרפואיים, כמו גם את כלל הראיות הנגזרות ממסמכים אלה - קרי את חוות הדעת, את אמרות הנאשם ביחס למסמכים אלה ועוד.
...
תוכן עניינים
פתח דבר 3
כתב האישום 4
מעמד חוזר מנהל רפואה 10
אישום ראשון 18
אישום שני 43
אישום שלישי 68
אישום רביעי 82
אישום חמישי 91
האם בפעולותיו נתן הנאשם טיפול רפואי? 96
האם התרשל הנאשם במעשיו? 103
הפרת הצווים 125
שיבוש מהלכי המשפט 139
טענות ההגנה כנגד התנהלות המשטרה, משרד הבריאות והמאשימה 141
סוגיית לידות הבית 175
סוף דבר 182
פתח דבר
עניינו של כתב אישום זה ברופא נשים, מומחה במיילדות וגניקולוגיה, אשר פתח מתחם ללידות בית בשטח ביתו.
כאמור, מסקנה זו מתיישבת גם עם עמדת משרד הבריאות, לפיה מוטב כי נשים שהריונן בסיכון ילדו בבית חולים ולא במקום אחר.
סוף דבר
התיק הנדון עוסק במקרה ייחודי, במסגרתו ביצע הנאשם, רופא ומיילד, עבירות אגב מתן טיפול רפואי שבבסיסו לידות שבוצעו במתחם פרטי, לידות המוגדרות כ"לידות בית", בהן ילדו נשים שהלידה בעניינן הוגדרה בסיכון.
נוכח מכלול הנסיבות והעובדות שהוכחו, אין מנוס אלא להרשיע את הנאשם בעבירות אשר הוכחו, כפי שפורט במסגרת הכרעת הדין.