מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חובת תשלום דמי טיפול ארגוני מקצועי בהסכם קיבוצי

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

משכך, ובהיעדר הוכחה לעניין הענף אליו משתייכת הנתבעת כאמור לעיל – לא ניתן לקבוע כי מפעלה הנתבעת "עוסק בענף שקיים בו הסכם קבוצי כללי ענפי" כתנאי לחובה לתשלום דמי טפול אירגוני-מקצועי בהתאם לסעיף 1(ב) לתקנות.
...
נוכח כל האמור – אנו קובעים כי דין התביעה להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 3,500 ₪ בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

סעיף 33ז(א) לחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז-1957 (להלן: החוק או חוק הסכמים קבוציים) קובע כך: "שר העבודה רשאי לקבוע בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת, הוראות בדבר חובת מעסיק שחל עליו צו הרחבה לשלם דמי טפול אירגוני-מקצועי לאירגון המעבידים שהוא צד להסכם הקבוצי שהורחב, הכל בשיעור ובתנאים שנקבעו כאמור; התקנות יכול שיחולו לגבי סוגי מעסיקים, ענפי עבודה, ענפי משק, אזורים גאוגרפיים או מעסיקים מסויימים, למעט מיפעל או מעסיק שהוא חבר באירגון של מפעלים או מעסיקים אשר נקבע בתקנות כאמור". מכוח סעיף זה הותקנו תקנות דמי הטיפול המוזכרות לעיל.
...
לנוכח מסקנתנו זו, ואף מטעמים של כבוד הדדי בין ערכאות - שכן העתירה השנייה המוזכרת לעיל, שעניינה כאמור תקיפה ישירה של סעיף הפטור הקבוע בתקנה 3(11) לתקנות, עודנה תלויה ועומדת בפני בג"ץ - דומה כי אין אנו נדרשים למיצוי ההכרעה המשפטית בשאלת התקיפה העקיפה ותוקפו של סעיף הפטור או סעיף הסייג לפטור והדיון בה אינו נדרש, שכן לנוכח המסקנה אליה הגענו בדבר פרשנותו של סעיף הפטור ומעמדה של לשכת המסחר חיפה והצפון כארגון מעסיקים לצורך התקנות, הדיון בשאלה האמורה הפך תיאורטי בלבד.
תוצאת הדברים היא כי אנו מקבלים את הערעור בחלק זה ומבטלים את הכרזתו של בית הדין האזורי לעבודה בחיפה בד"ט 20884-07-13 בדבר בטלות סעיף הסייג לפטור.
לפיכך אין מנוס גם מהשבת הליך זה לבית הדין האזורי לשם השלמת הבירור העובדתי בשאלת השתייכותם הענפית של המעסיקים, הם הנתבעים שם. סוף דבר הערעור הראשון (ע"ע 46177-09-11) – מתקבל בכל הנוגע לטענות החברה בדבר השתייכותהּ הענפית, באופן כזה שההליך יוחזר לבית הדין האזורי לשם השלמת הבירור העובדתי ומתן הנמקה בסוגיה זו. הערעור השני (ע"ע 1031-08-15) - מתקבל בכל הנוגע לטענות התעשיינים בדבר מעמדה של לשכת המסחר חיפה והצפון כארגון מעסיקים.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בכל אופן אף אם לא חל עליה צו ההרחבה הרי שמכוח תקנה 1(ב) לתקנות הסכמים קיבוצים (תשלום דמי טפול אירגוני – מקצועי לאירגון מעבידים) תשל"ז – 1997 (להלן התקנות), יש חובה לשלם לה דמי טפול אירגוני הואיל ובענף מוצרי הבטון בו עוסקת הנתבעת חלים צוי הרחבה שהתובעת הנה צד להם.
לנוכח האמור, נראה כי אנו באים בגדרה של תקנה 1(א) לתקנות הסכמים קבוציים תשלום דמי טפול אירגוני המחייב מעביד שחל עליו צו הרחבה של הסכם קבוצי כללי לשלם דמי טפול אירגוני מקצועי.
...
הנתבעת שכאן הינה חברת בטון נבאלי ולכן אין להיזקק לטענה בעניין תשלום לסע שא בע"מ. בשולי הדברים נאמר ביחס לחברת "סע שא" כי לא שוכנענו שמדובר בארגון מעבידים כנדרש לצורך חוק הסכמים קיבוצים, אך הדבר אינו צריך להכרעה הואיל ואין אנו עוסקים בחברת הובלות אלנבאלי כי אם בחברת בטון נבאלי (ההדגשות כאן ולהלן שלי א.א).
לנוכח האמור אנו מקבלים את התביעה.
ככל שלא יימסרו הנתונים הנ"ל, תוך המועד האמור, תשלם הנתבעת דמי טיפול ארגוני עפ"י ההערכה שנעשתה ע"י התובעת בסך – 57,250 ₪, תוך 60 יום מהיום.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות ההליך בסך 8,000 ₪ תוך 30 יום מהיום.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין מונחת תביעה לתשלום דמי טפול אירגוני- מקצועי לטענת לישכת המסחר תל אביב(להלן- התובעת) חברת קוטרימקס בע"מ(להלן- הנתבעת) חבה בתשלום דמי טפול אירגוני מקצועי בהתאם לסעיף 33ז' לחוק הסכמים קבוציים התשי"ז- 1957 ולתקנות הסכמים קבוציים (תשלום דמי טפול אירגוני-מיקצוע לאירגון מעבידים), תשל"ז –1977 (להלן-התקנות).
אחרית דבר: מאחר וקבעתי כי הנתבעת הנה סוכנת הפועלת באמצעות סוכני חוץ ובהתאם לסיווג זה חלה עליה חובה לתשלום דמי טפול אירגוני מקצועי, התביעה מתקבלת.
...
מאחר וכאמור העיד נציג הנתבעת כי מועסקים 6 עובדים ולאור היקף ההכנסה כפי שנטען על ידי נציג הנתבעת( ממוצע של כ-360,000 ₪) התוצאה היא כי חישוב התובעת מבוסס על תקנות הסכמים קיבוצים ( תשלום דמי טיפול מקצועי - ארגוני לארגון מעבידים) , התשל"ז- 1977 ואינו חורג מהם.
אחרית דבר: מאחר וקבעתי כי הנתבעת הינה סוכנת הפועלת באמצעות סוכני חוץ ובהתאם לסיווג זה חלה עליה חובה לתשלום דמי טיפול ארגוני מקצועי, התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 יום מהיום סך של 16,803.5 ₪ בגין דמי טיפול ארגוני מקצועי, בצירוף ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

מסגרת נורמאטיבית סעיף 33ז(א) לחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז-1957, קובע כך: "שר העבודה רשאי לקבוע בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת, הוראות בדבר חובת מעסיק שחל עליו צו הרחבה לשלם דמי טפול אירגוני-מקצועי לאירגון המעבידים שהוא צד להסכם הקבוצי שהורחב, הכל בשיעור ובתנאים שנקבעו כאמור; התקנות יכול שיחולו לגבי סוגי מעסיקים, ענפי עבודה, ענפי משק, אזורים גאוגרפיים או מעסיקים מסויימים, למעט מיפעל או מעסיק שהוא חבר באירגון של מפעלים או מעסיקים אשר נקבע בתקנות כאמור". מכוח סעיף 33ז הותקנו תקנות הסכמים קבוציים (תשלום דמי טפול אירגוני–מקצועי לאירגון מעבידים), התשל"ז-1977.
...
התובעת טוענת כי יש לראות את הנתבעת כשייכת גם לענף התעשייה, וטענה זאת מקובלת עלינו.
] סוף דבר בנסיבות אלו התביעה נדחית.
בשים לב למכלול נסיבות העניין והיקף ההליכים בתיק, תשלם התובעת לנתבעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מיום המצאת פסק דין זה, אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד תשלומם בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו