1) בפני בית המשפט מונחות שלוש בקשות לדיון והכרעה: בקשת הנתבעים לסילוק התביעה מפאת חוסר סמכות עניינית; בקשת הנתבעים לסילוק התביעה נגדם בשל חוסר יריבות; בקשה של התובעת לפי פקודת בזיון בית משפט (להלן: "הפקודה").
2) ההליך שלפנַי עניינו תביעה כספית על סך כ-450,000 ₪ שהגישה חברת תיחזוקה (שמוגדרת בסעיף 1 בכתב התביעה: "חברה הנותנת שירותי אחזקה וניהול בתי מגורים"), כנגד חברי נציגות הבית המשותף (להלן: "הנציגות").
4) ככלל ובתמצית, בעוד טוענת התובעת, כי הנתבעים חבים כלפיה בגין הוצאות שהוציאה עבור תיחזוקה שביצעה תוך מילוי התחייבויותיה לפי החוזה (לרבות הוצאות עבור חשמל ותקשורת כאמור) ובכך הם הפרו את החוזה, טוענים הנתבעים, כי הסכומים הנתבעים מוכחשים, אינם מפורטים, אינם משקפים תמורה או הוצאה שניתנה עבור הנציגות והם מופרזים, וכי התובעת נהגה ונוהגת בחוסר שקיפות.
ברע"א 6394/15 נציגות הבית המשותף קניון לב כרמיאל נ' חנית ניהול קניון כרמיאל בע"מ, פסקה 23 (17.3.2016), נקבע כהאי לישנא:
"אם כן, בכל מקרה ומקרה שבו נטען שהסכסוך הוא עם מתחזק, על המפקח לבחון האם מדובר במתחזק ובהמשך לכך האם הסיכסוך הוא לפי התקנון או לפי סעיפי החוק הספציפיים שהוזכרו בסעיף 72 לחוק המקרקעין. אחד מסעיפים אלה הוא סעיף 58 לחוק, שמעגן את חובתו של בעל דירה להישתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף. לשיטתי, נובע מכאן כי המפקח מוסמך לידון בסכסוכים שעניינם חובת הישתתפות בהוצאות הנובעות מהתקשרות עם מתחזק גם כאשר הכלל בדבר היתקשרות עם מתחזק נקבע מכוח הסכמי ניהול. מאחר שהתקשרות עם מתחזק כרוכה מניה וביה בתשלום עבור החזקתו וניהולו של הרכוש המשותף, מוסמך המפקח לידון גם בסכסוכים בדבר היתקשרות עם מתחזק ככל שהם נובעים מסעיף 58 לחוק. אם כן, בית המשפט המחוזי לא צדק בקביעתו כי המפקח לא היה מוסמך לידון בסכסוך שעניינו היתקשרות עם מתחזק רק בשל היעדרה של הוראה בתקנון שעוסקת בכך"
(ההדגשה אינה במקור)
15) המבחן שנקבע הוא דו-שלבי: זהות הצדדים ומהות הסיכסוך; במילים אחרות: האם מדובר ב-"בעל דירה" ו-"מתחזק", וככל שכן - האם הסיכסוך הוא לפי התקנון או לפי סעיפי החוק המוזכרים בסעיף 72 בחוק המקרקעין.
אין בלשונו של סעיף 5 לחוק החיזוק כדי לסתור מסקנה זו. למען הסדר הטוב יובהר, כי סעיף 5(ד) אינו עוסק בעינייני סמכות ולכן אין בו כדי לתמוך בטענות המערערים בעירעור זה (להבדיל - אולי, ובלי לקבוע מסמרות - בשאלה המהותית העולה מתביעתם, דהיינו, למי שייכות זכויות הבעלות בדירות החדשות שתיבנינה, אם תיבנינה, בבניין)"
20) משמצאתי כי מקום ההליך להתברר לפני המפקח, לוֹ נתונה הסמכות הבלעדית, גם פלוגתה זו תידון לפניו ולא אכריע בה. עם זאת, משכבר הועלו טענות הצדדים בנידון, אסתפק בלהעיר, כי כמתחייב בדין, עת תובע פלוני את אלמוני, מוטל עליו הנטל לבסס ולהוכיח קיומה של עילת תביעה אישית נגדו.
...
בע"א 3700/15 אורי רוט נ' מיכל עגנון, פסקה 23 (27.6.2016), נקבע בזו הלשון:
"23. ואולם, יש מקום לבחון לצורך הדיון שלפנינו הוראת חוק רלבנטית נוספת, היא הוראת סעיף 72 לחוק המקרקעין. סעיף 72(א) לחוק המקרקעין מקנה למפקח, כאמור, סמכות ייחודית לדון בסכסוכים לפי חוק החיזוק. אני סבור, כי לשון סעיף זה היא רחבה וחד-משמעית, כפי שמיד אבהיר. לטעמי, נכונה טענת המשיבים, לפיה סעיף 72(ב) לאותו חוק מחדד את ייחודיותה של אותה סמכות. זאת משום שס"ק (ב) מלמד, שכאשר היה המחוקק מעוניין להקנות למפקח סמכות מקבילה לזו של בית המשפט המוסמך, הרי שהוא עשה כן בצורה מפורשת, כמו שעשה לגבי "סכסוך בין בעלי דירות בבית משותף בדבר הסגת גבול מצד בעל דירה לגבי דירה אחרת או לגבי הרכוש המשותף"..
24) לאחר שבחנתי בעיון רב את תוכן ההתכתבויות באמצעות הדואר האלקטרוני בין הצדדים שהעתקה צורף, וכן נתתי את דעתי לטענותיהם שהועלו ביחס לבקשה לפי הפקודה, סבורני כי קיימת מחלוקת עמוקה, עד כדי חוסר אמון מוחלט, ביחס למהימנות הסכומים שהתובעת הציגה לנתבעים לצורך שיפוי ותשלום.
שכן, לנוכח טענת הנתבעים בדבר קשיי הפירוט והשקיפות לכאורה של הסכומים מושא הקבלות שהועברו בעקבות ההחלטה, סבורני כי קיים קושי בבחינת ביצוע או אי-ביצוע ההחלטה על רקע האמור.
סיכום
32) הבקשה לפי הפקודה - נדחית.