לשון הרע הנטען
אדרש בתמצית ללשון הרע: בשעה שבין הצדדים התנהלו מספר סכסוכים, ואף הליכים משפטיים, עו"ד קנטור, אשר הגיע להסדר פשרה עם התובעים במסגרת העירעור, שלח בשמה של הנתבעת ואדם נוסף, שני מכתבים, האחד לבנק הלאומי והשני לבנק הפועלים בהם מתנהלים חשבונות של התובעים, הם המכתבים מושא התביעה שלפניי.
גם ההגנה של פנייה לגורם אשר "היחסים שבינו לבין האדם שאליו הופנה הפירסום הטילו עליו חובה חוקית, מוסרית או חברתית לעשות אותו פירסום"; כעולה מסעיף 15 (2), אינה חלה כאן: ההגנה לפי סעיף 15(2) לחוק נידונה בהרחבה בעיניין דיין אורבך, וכך קובע כב' הנשיא דאז גרוניס:
"ההגנה בנויה משלושה רכיבים ששילובם מקים חובה לפרסם – היחסים שבין המפרסם לנמען הפירסום, תוכנו של הפירסום והנורמה החוקית, החברתית או המוסרית המחייבת לפרסם דברים אלה. כל אחד משלושה גורמים אלה עשוי להשפיע על השאלה אם יש להכיר בחובת פירסום, שהיא, כאמור, תנאי לתחולת ההגנה. היחסים בין המפרסם לנמען עשויים ללבוש מיגוון צורות. יש שהיחסים נוצרים מכוח הדין, יש שמדובר ביחסים משפחתיים, חברתיים או מקצועיים שהתקיימו קודם לפירסום ואפשר אף שלא תתקיים כל הכרות בין המפרסם לנמען. קיומם של היחסים מניח שני צדדים הכרחיים – המפרסם, שעליו מוטלת חובת הפירסום והנמען, שאליו בלבד יש לכוון את הפירסום. פירסום החורג מתפוצת הנמענים שכלפיהם קמה החובה, לא יוכל לזכות להגנה לפי סעיף 15(2)לחוק".
הדוגמאות המובאות בפסק דין זה לתחולת ההגנה הן בין היתר חובתו של עורך דין למסור ללקוחו מידע מסוים שיש בו לשון הרע, בשל יחסי האמון ביניהם, או מקרה בו החובה למסור מידע נובעת מסכנת חיים הנשקפת לנמען הפירסום.
...
סוף דבר
לאחר שבית המשפט בחן את סיכומי הצדדים ואת טיעוניהם, לא מצאתי כי יתר ההגנות המנויות בחוק עומדות לנתבעת.
לאור האמור, התביעה מתקבלת והנני קובעת כי הנתבעת תשלם לתובעים ביחד ולחוד סך כולל של 150,000 ₪ כמבוקש על ידם בכתב התביעה ובהשלמת הטיעונים מטעמם.
הנתבעת תשלם לתובעים את הסכומים שפסקתי לעיל, בתוך 30 יום ואם לא, סכומים אלו יישאו ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.