בהתקיים תנאים אלה, קמה לאוחז השטר "תקנת שוק" שטרית, והאוחז כשורה מחזיק מעתה בזכות להפרע מן השטר, בהתאם לסעיף 37 לפקודת השיטריות "כשהוא נקי מכל פגם שבזכות קניינם של צדדים קודמים לו, וכן מכל טענות-הגנה אישיות גרידא שהיו להם בינם לבין עצמם, ויכול הוא לאכוף תשלומו על כל צד החב על פי השטר".
סעיף 29(ב) לפקודת השיטריות קובע חזקה, ולפיה השטר היתקבל בידי האוחז כנגד תמורה, ובלשון הסעיף:
"(א) כל צד שחתימתו מצויה על השטר, חזקה לכאורה שנעשה צד לו בעד ערך.
(ב) כל אוחז שטר, חזקה לכאורה שהא אוחז כשורה; אך אם הודו או הוכיחו בתובענה שהקיבול או ההוצאה או הסיחור שלאחריה פגועים ברמאות, בכפיה, או באלימות ופחד, או באי-חוקיות, חובת הראיה מוחלפת, עד אם הוכיח האוחז שלאחר אותה רמאות או אי-חוקיות ניתן בתום לב ערך בעד השטר.
איננו מקבל טענה זו, נוכח העובדה שהנתבע הוא שטען, תוך הרחבת חזית המחלוקת, כי מר קוזלובסקי פעל במירמה בחשבון הבנק שלו, ומנגד לתובעות אין כל טענה בעיניין זה. לפיכך, מעבר לכלל, ולפיו נטל הבאת הראיות (להבדיל מנטל השיכנוע) הוא על הצד הטוען טענה פלונית, הרי שבעניינו בהתאם לסעיף 29(ב) לפקודת השיטריות, על הנתבע מוטל הנטל להוכיח, כי השטר היה נגוע ברמאות קודם שנימסר לתובעות.
...
לחב' ג.ר.ו.י יזמות והשקעות בע"מ ישלם הנתבע סך כולל של 5,500 ₪.
לחב' סנטרל (ש.א) מימון ופיננסים בע"מ ישלם הנתבע סך כולל של 5,500 ₪.
אני מורה על שפעול הליכי ההוצאה לפועל, בכל התיקים שבהם נפתחו על-ידי התובעות הליכי ביצוע בגין ההמחאות נשוא בקשות ההתנגדות שהוגשו.