ביום 21.6.2022 הגישו התובעים בקשה לחידוש ההליכים בהליך הקודם, וביום 6.7.2022 ניתן פסק דינו של בית המשפט, כב' סג"נ השופטת יהודית שבח, המורה על מחיקת ההליך הקודם וזאת מהנימוקים הבאים:
"...מלכתחילה, עיכוב ההליכים בתביעה נסמך על ההנחה לפיה בכוונת התובעים למצות את ההיתדיינות בתביעה הראשונה (התביעה נגד דיירי הבניין – ע' ר'), וזאת הן לצורך זיהויו, גידורו, וכימותו של הנזק נושא התביעה, הן לצורך מניעת גבייה כפולה ומיותרת של עדויות, אף כדי למנוע חשש לקביעות סותרות. התובעים, מסיבותיהם, לא מיצו את התביעה הראשונה, זנחו אותה, אף לא מיצו את הליך הגישור אליו הופנו (וראה האמור בעיניין זה בתשובת הנתבעים בתביעה הראשונה מיום 29.11.2021, ומכתבה של המגשרת שצורף לתשובה לפיו לאחר ישיבה שהתקיימה בפניה והצעת שכר טירחה – "לא קיבלתי מהצדדים כל תגובה - מטוב ועד רע – וגם פניותי אליהם לא נענות, ולו כמתחייב מכללי נימוס אלמנטאריים").
תקנה 3(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (המוחלת, בהתאם להוראת תקנה 180(ג)(1) גם על הליכים שניפתחו קודם לתחילת התקנות) מורה כי "חובת בעלי הדין ובאי כוחם היא לסייע לבית המשפט בקיום המוטל עליו לפי תקנות אלה, וכן לנהוג בתום לב ובהגינות דיונית תוך שהם מסייעים במימוש התכלית הדיונית, ובכלל זה העמדת הפלוגתאות האמיתיות שבמחלוקת בין בעלי הדין, מיקודן, בירורן והכרעה בהן".
תקנה 41(א)(5) מסמיכה את בית המשפט "להורות על מחיקת כתב תביעה בכל עת על יסוד... כל נימוק אחר שלפיו הוא סבור שראוי ונכון למחוק את התביעה".
התביעה הראשונה הוגשה בשנת 2011.
על כן ועת המדובר בשאלות המערבות עובדה ומשפט, דינה של טענת ההתיישנות להתברר במסגרת הדיון בתובענה ולא כטענת סף.
לטענתם, יש להחיל את החריג הקבוע בסעיף 8 לחוק ההתיישנות ולקבוע כי לכל המוקדם מירוץ ההתיישנות מתחיל מעת שהתוודעו למחדלי הנתבע בעקבות פסק דינה של המפקחת על המקרקעין, שניתן בעתירת דיירי הבניין למתן צו מניעה לבנייה בגג.
על כן, וככל שבקשת הנתבע למחיקת ההליך תיתקבל כעת, יווצר מצב בפועל בו משמעות החלטת המחיקה שניתנה בהליך הקודם, היא בפועל דחיית התביעה, לעניין זה ראו החלטת בית המשפט בת"א (מחוזי ב"ש) 50002-05-10 קרני ניסים נ' תמר מפעלי רהיטים בע"מ (01.02.2011, להלן: עניין ניסים) :
"כאשר בית המשפט שדן בהליך הראשון מחליט כי יש מקום לעיצום חמור של דחיית התובענה – עשוי התובע לערער על כך, ואולי אף לזכות בערעורו; בשים לב לזכות החוקתית לגישה למשפט. אולם, אם בית המשפט שדן בהליך הראשון לא ראה לנכון, חרף מחדליו החמורים של התובע, לדחות את תביעתו, אלא רק למחוק אותה – יש בכך כדי להביא להסתמכות התובע על זכותו לחזור ולהגיש את התביעה, למצער תוך שנה (בנסיבות של היתיישנות). כלומר, תובע שתביעתו הראשונה נמחקה, ולא נדחתה – עשוי להמנע מלערער על פסק הדין, תוך הסתמכות על זכותו להגיש-מחדש את התביעה.
...
בכך יימצא בית המשפט הדן בהליך השני פוגע בציפייתו הסבירה של התובע כי יוכל להגיש מחדש את תביעתו שנמחקה, לאחר ששילם לנתבע הוצאות בגין מחדלי ההליך הראשון והטרחתו הכפולה של הנתבע.
מחיקת תביעת המנוחות
לעניין זה אני מקבלת את טענות הנתבע.
סוף דבר
אני מורה על מחיקת התובעות 1 ו-4 מכתב התביעה.