בתום הדיון הסכימו הצדדים להצעת בית הדין כדלקמן:
"המבקשת תמשיך לעבוד בבית ספר בו הועסקה בשנים האחרונות, באותו מעמד, באותה מתכונת ובאותם תנאים. מבלי לגרוע מהאמור, בית הספר יפעל, ככל הניתן, בהתאם לשיקול דעתה המקצועי של המנהלת ובשים לב להצהרותיה במעמד הדיון, להעסיק את המבקשת, כממלאת מקום של מורה אשר תצא לחופשת לידה בסביבות חודש ספטמבר 2021, בהוראה פרונטאלית של 18 שעות. שיבוץ המבקשת יעשה בהתאם לצרכים האובייקטיביים של בית הספר, ללא מתן משקל כלשהוא להשתייכות כזו או אחרת של המבקשת ומשפחתה לפלג כלשהוא. בנוסף, בית הספר יפעל בהתאם לעקרונות וחוזרי מנכ"ל על מנת להבטיח שמירת בטחונה האישי של המבקשת, כך שהנהלת בית הספר, בפקוח המשיב, תגלה אפס סובלנות כנגד אלימות מילולית או אלימות פיזית מצד תלמידות כלפי המבקשת. בכך מתייתרת ההכרעה בהליך הזמני.
בהתאם להלכה הפסוקה, "עילת ההתעמרות בעבודה - עילת תביעה אשר למצער יונקת את כוחה מעיקרון תום הלב בו מחויבים כל הצדדים ליחסי העבודה, היא רקמה פתוחה אשר תופסת ברשתה קשת של אירועים ומצבים של פגיעות קשות הגורמות לעובד פגיעה בכבודו והיוצרת סביבו סביבת עבודה עוינת...המעסיק הסביר "אינו יכול לנקוט במדיניות של עצימת עיניים לגבי סביבת עבודה לא תקינה" השוררת במקום (עניין שובל).
ויודגש, כי "לא כל עוגמת נפש הנגרמת לעובד בגין יחסים עכורים עם חבריו לעבודה או היתנהלות הממונה עליו תחשב כהתעמרות בעבודה, שהרי "מינון מסוים של חיכוכים ומתחים הנו בגדר הכרח בלתי יגונה בהיתחשב באופיים הדינאמי של יחסי העבודה. משכך, לא כל חיכוך מהוה היתנכלות, אולם יש ועוצמתו תגיע כדי היתנכלות..."(ע"ע (ארצי) 12069-06-20 פלונית - מדינת ישראל (מיום 25.3.2021); כאשר "מידור לא עינייני, זילזול והקטנה של יכולות מקצועיות, הפעלת-יתר של סמכויות ניהוליות, ניכור המגיע כדי השפלה, או נידוי חברתי (גם אם מרומז) - עשויה ליצור סביבת עבודה עוינת שתוכר כהתעמרות וכהפרה של חוזה העבודה" (ע"ע (ארצי) 54435-12-19 ד"ר ליאנה בני עדני - עריית תל אביב יפו (מיום 4.8.2021); שכן על המעסיק "להעמיד לעובד סביבת עבודה ראויה ומכבדת שאין בה השפלה או פגיעה בכבוד, וכל זאת תוך שמירה על המרקם העדין של היחסים במקום העבודה, מבלי ליצור "משפוט יתר", ותוך איזון מול סמכותו ואפשרותו של מעסיק או ממונה מטעמו לנהל את הדרוש ניהול" (ע"ע (ארצי) 21934-02-21 יצחק חקמון- מדינת ישראל (מיום 6.9.2022).
הדבר נגזר מחובתו הכללית של המעסיק לדאוג לבטיחותו ולבריאותו של העובד בכל הקשור לעבודתו, כפי שעמדה על כך כב' הנשיאה ארד בעיניין דיזינגוף קלאב, תוך הפניה לדיריקטיבה 89/391/EEC144 ולהצהרת סיאול על בטיחות ובריאות בעבודה משנת 2008 –Seoul Declaration on Safety and Health At Work – The Safety and Health Summit, 29/6/2008 בהן הוכרו זכויות העובדות לסביבת עבודה בריאה ובטוחה כזכויות יסוד (ס"ק (ת"א) 34030-03-21 הסתדרות העובדים הכללית החדשה – מדינת ישראל (מיום 5.9.2021), סע' 236).
...
אשר על כן, ובשים לב לכללם של דברים, אנו סבורים כי על הצדדים לפעול כאמור בסעיף 107 לעיל.
לפיכך, התביעה ברכיבים אלה נדחית.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה.