בנוסף למוסכמות נקבעו בישיבת קדם המשפט הפלוגתות הבאות:
האם ביום 2.1.2014 היה המערער בגדר עובד שכיר? ככל שכן, מי היה המעסיק של המערער?
בתוך כך האם נכונה טענת המוסד כי המערער הפסיק לעבוד אצל מגידיש בחודש דצמבר 2013?
האם הארוע מיום 2.1.2014 הוא בגדר תאונת עבודה?
ככל שהתשובה היא בחיוב האם יש קשר סיבתי בין הפגיעות בידיו ובראשו של המערער לבין התאונה מיום 2.1.2014?
בכפוף לאמור האם כדין נדחתה תביעת המערער לתשלום דמי פגיעה?
המערער הגיש תצהיר בו העיד כי יחסי העבודה בינו לבין מגידיש הסתיימו רק לאחר התאונה; ביום התאונה ההיתר של מגידיש היה בתוקף, ולא היה למערער היתר על שם מעסיק נוסף; העדים שנזכרו בטופס היו גם הם עובדים מטעמו של מגידיש; נוכחותו באתר העבודה בו נפגע תועדה באמצעות כרטיס הכולל את שמו, מספר זהותו ותמונתו ועליו הכיתוב "רמת נגב" ובצד שם החברה מצויין "טל מ.ב.". כן צורף לתצהירו מכתב תשובה שקבל ב"כ המערער מאת סוכנות ביטוח ובו צוין כי הודעה על הארוע מיום 2.1.2014 נימסרה לחברת הביטוח אשר ביטחה את "אדלטק אחזקות (2006) בע"מ בתאריך שבנידון, ..".
מטעם המערער הוגשו תצהיריהם של מרקטן ומר היתם טנינה.
אין בידינו לקבל טענה זו: ראשית, את הנפסק שם יש להבין לאור נסיבות המקרה – תביעה לתשלום קצבת זקנה (כשמה אז) של תובע שטען כי היה פטור מתשלום דמי הביטוח במהלך השנים, שכן הוא הועסק על ידי מעסיקים שלא שילמו בעדו את דמי הביטוח.
]
"בית-הדין האיזורי דן והחליט תחילה בשאלה, מי היה מעבידו של המנוח. גם בכך סובך העניין ונפגמה יעילות הדיון. המוסד לביטוח לאומי לא העלה במכתב ל'תלויים' הדוחה דרישתם לגימלה (סעיף 3, פסקה א', שבחלק i דלעיל); טענה שהמנוח לא היה 'עובד', אלא רק טענה שהתאונה לא אירעה 'עקב ותוך העבודה'. גם בכתב ההגנה לא טענו, שהמנוח לא היה עובד אלא 'עצמאי'. כל אשר טענו הוא שהשותפות לא היתה המעבידה (סעיף 3(ה) שבחלק i להליך). חובת המוסד לביטוח לאומי ליתן גמלה לפי סעיף 75 לחוק אינה קשורה כלל בקביעת זהותו של המעביד, ובמצב שבו קיימת אפשרות שאחד מרבים הוא המעביד - קביעה מי מהם הוא המעביד. כל אשר יש לקבוע, עת דוחים דרישה לגימלה בנימוק שהארוע אינו "תאונת עבודה" מאחר ולא היתקיים תנאי לזכאות לגימלה מכוח פרק ג' לחוק, הוא, אם אכן היתקיים התנאי לזכאות.
...
לפיכך טען המוסד כי המערער לא עבד אצל מעסיק ישראלי ואף לא היה מבוטח בעת התאונה באופן אחר המזכה בדמי פגיעה ולכן דין תביעתו להידחות.
שאלה שניתן להכריע בה בשים לב למכלול הראיות גם בהינתן כי הטענה הנוגעת להיותו של פלוני מעסיקו של המערער נדחית – אם כי עשוי להיות לה משקל בהוכחת הטענה להיות המערער במעמד של עובד בעת התאונה.
לעניין זה יש להביא בחשבון כי לכאורה עסקינן באתר בניה מוסדר וגדול בו פועלים מספר גורמים על כל המשתמע מכך מבחינת היכולת להיכנס לאתר ולעבוד בו.
לאור האמור לעיל מצאנו כי יש להשיב את עניינו של המערער לבית הדין האזורי על מנת שידון ויברר מה היה מעמדו של המערער בעת ביצוע העבודה - האם מעמד של עובד שכיר או מעמד אחר, וככל שהיה שכיר האם של מעסיק ישראלי או לאו ומה משמעות הדברים מבחינת הזכאות לגמלה.
על מנת לאפשר את מיצוי הבירור, לרבות העובדתי, יתאפשר למערער במועדים שיקבעו על ידי בית הדין האזורי להמציא ראיות מתוקנות אשר יבהירו את טיבו של האתר, את זהות הקבלן הראשי וקבלני המשנה, את משמעות הכרטיס שנטען כי הוא כרטיס כניסה לאתר, תיק המשטרה, ענייני תביעת הביטוח וכיו"ב.
סוף דבר – הערעור מתקבל כמפורט בסעיף 39 לעיל.