מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חובת הזהירות פקודת הנזיקין בגין עוולות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפי פקודת הנזיקין (נוסח חדש) התשכ"ח -1968 (להלן: "פקודת הנזיקין") בגין עוולת הרשלנות.
עוולת הרשלנות מוסדרת, מבחינה נורמטיבית, בסעיף 35 לפקודת הנזיקין הקובע, כי: "עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולת עושה עוולה." סעיף 36 לפקודת הנזיקין מסדיר את גבולות חובת הזהירות וקובע, כי: "החובה האמורה בסעיף 35 מוטלת כלפי כל אדם וכלפי בעל כל נכס, כל אימת שאדם סביר צריך היה באותן נסיבות לראות מראש שהם עלולים במהלכם הרגיל של דברים להפגע ממעשה או ממחדל המפורשים באותו סעיף". שלושה יסודות לעוולת הרשלנות: קיומה של חובת זהירות (מושגית וקונקרטית) על המזיק כלפי הניזוק; הפרתה של חובת הזהירות, קרי – התרשלות; ונזק.
...
עזרת הזולת לעבר ולעתיד התובע דורש בגין העזרה יזדקק בעתיד לעזרת צד ג' לנוכח מגבלותיו בסכום של 25,000 ₪ לנוכח מגבלותיו הפיזיות והנפשיות ואילו הנתבעות טוענות כי התובע לא הציג כל ראיה בדבר הצורך בעזרת הזולת ולכן אין לשלם לתובע בגין ראש נזק זה. לאחר עיון בטעונת הצדדים, סבורני שיש מקום לפיצוי גלובלי עבור ראש נזק זה בסכום של 5,000 ₪.
הנתבעת טוענת מנגד כי מאחר ולא הוצגו קבלות בדבר הוצאות ולא הוכח צורך בהצאות אלו שהוצאו בפועל אין לשלם בגין ראש נזק זה. בעניין ראש נזק זה לאחר עיון בטענות הצדדים סבורני שיש לשלם פיצוי גלובלי בסך 5,000 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת והנתבעות תשלמנה לתובע את הסכומים דלעיל בצירוף הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% מהסך הנ"ל. כמו כן מתקבלת הודעת צד ג' והנני מחייב את צד ג' לשלם לנתבעת 1 הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 30,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

חבות הנתבעת 1 בהתאם להוראות סעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין"), לצורך גיבושה של עוולת הרשלנות, יש להוכיח שלוש: חובת זהירות – חובה חוקית המוטלת על הנתבעת.
...
סוף דבר לאור המקובץ, סבורני כי התובעת הרימה הנטל המוטל עליה להוכיח את תביעתה כנגד הנתבעת 1.
התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית.
בשל העובדה כי הנתבעת 1 הפנתה את התובע לנתבעת 2, ועל כן זה נדרש לתבוע הן את המדינה, תשלם הנתבעת 1 אף את הוצאות הנתבעת 2 בסך 2,500 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בתמצית, טענת המפרק היא כי בהחלטתם של המשיבים להיתקשר בעסקת הרכישה, הם הפרו את חובותיהם כלפי החברה, לרבות חובת הזהירות, ולכן יש לחייבם בנזקים שנגרמו לחברה בעקבותיה.
בהחלטתו, דחה בית המשפט קמא את בקשת המפרק להורות לרו"ח זילברשטיין להגיש חוות דעת משלימה שעניינה בחינת הנזק שניגרם לחברה בפועל, וזאת בציינו כי "הנזק בר הפצוי במסגרת תביעה על פי פקודת הנזיקין בגין עוולת הרשלנות הוא הנזק הצפוי בעקבות ההתרשלות, כך שנזק שאינו צפוי אינו נזק שיכול להיתבע". נימוק זה לדחיית בקשת המפרק איננו יכול לעמוד.
...
משכך, על מנת לקבוע כי נושא משרה אינו חב ברשלנות בגין נזק מסוים שנגרם לחברה, אין די בכך שבשעת מעשה לא צפה נושה המשרה הספציפי את אותו נזק, אלא יש לבחון מהו הנזק שנגרם בפועל, והאם נושא המשרה הסביר יכול היה (כעניין טכני) וצריך היה (כעניין נורמטיבי) לצפות אותו (ראו החלטתי בתנ"ג (מרכז) 10466-09-12 אוסטרובסקי נ' חברת השקעות דיסקונט בע"מ, פסקה 65 (9.8.2015)).
לאור המסקנה אליה הגעתי, לא ראיתי צורך להידרש ליתר טענות המפרק, ובכלל זאת לטענה כי לא ניתנה למפרק ההזדמנות להגיש את תגובתו לתשובות (וראו עמדתי בעניין במסגרת רע"א 2968/18 פלוני נ' פלוני, פסקה 8 (12.8.2018)).
סוף דבר: מצאתי לנכון לדון בבקשה כבערעור, ולקבלה, במובן זה שהתיק יוחזר לבית המשפט קמא על מנת שיורה לרו"ח זילברשטיין להגיש חוות דעת משלימה, במסגרתה יחווה כמומחה מטעם בית המשפט את דעתו גם ביחס לשאלה אם לחברה נגרמו בפועל נזקים הנובעים מהפעלת הממכר, דהיינו מהפעלת פעילות המיגון האישי של רבינטקס בשנים 2014-2012.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

האב עותר לחיוב האם והסבתא ביחד ולחוד בנזקים שנגרמו לו מכוח עוולת פקודת הנזיקין בגין כל אחת מתלונות הסרק שהוגשו כנגדו וכן עותר לחיוב בפצוי בגין חוק לשון הרע, תשכ"ה- 1965.
₪ (ללא הוכחת נזק), דהיינו: סכום של 100,000 ביחס לטענה כי הוגשו תלונות סרק נוספות ע"י האם כנגד האב אשר ניסגרו מ"חוסר אשמה", הרי שמעבר לכך שלא פורטו ע"י האב נזקים ממשיים בגין אותן תלונות, איני מוצאת לפסוק פיצוי כלשהוא רק כ"אקט הרתעתי" (סעיף 32 לסיכומי ב"כ האב), כאשר ממילא שיקול זה הובא בחשבון בקביעת שיעור הפצוי בגין תלונת הסרק בדבר פגיעה מינית בקטינה ונפסק כאמור "כפל פיצוי". עוולת הרשלנות לעניין חובת הזהירות, קובעת פקודת הנזיקין נוסח חדש 1968 תשכ"ח (להלן: "פקודת
...
לא מצאתי להיעתר לבקשת האם לחייב את האב בתשלום כלשהו בגין טיפולים ו/או אבחונים שנערכו שעה שאין מחלוקת כי האם פנתה לקבלת טיפול / אבחון ללא הסכמת האב.
25 ,P לקטינים במכון לאור האמור התביעה שכנגד נדחית על כל רכיביה.
סוף דבר ה תבי ע ה ה עי קרי ת ( תבי ע ת ה אב) מ ת קב ל ת ב ר כיבי ה ה עי קריי ם ( תלונ ת שוו א, פר סו ם ל שון הר ע ו ה עד ר ק שר ע ם ה ק טיני ם).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפי סעיף 35 לפקודת הנזיקין, הטלת אחריות בנזיקין בגין עוולת הרשלנות מצריכה הוכחה של ארבעה יסודות מצטברים: קיומה של חובת זהירות המוטלת על המזיק כלפי הניזוק; התרשלות, קרי הפרה של חובת הזהירות; קיומו של נזק; קשר סיבתי בין התרשלות המזיק לנזק שניגרם לניזוק.
...
בסופו של דבר, רמ"י חזרה בה מהתניית אישור הבקשה להיתר 18' בחתימת כתב ויתור, משעמדה על-כך שהמדובר בדרישה שלא כדין.
אשר על-כן, זכאים התובעים לפיצוי בגין עילה זו. לאור האמור לעיל, נדחות תביעות התובעים לפיצוי בגין עלות מילוי המגרש ולפיצוי בגין אבדן דמי שכירות, ובגין הגבהת קירות וגדרות, ומתקבלת תביעת התובעים לפיצוי בגין עלות מתקן שאיבה ולפיצוי בגין עילת כתב הויתור והערבות.
כמו-כן, הנני מחייבת את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לתובעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 30,000 ₪ לתשלום בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו